The Square

Temat dostępny też na forum: The Square
Opinie do filmu: The Square.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Doskonały

Doskonały, inteligentny, ironiczny, niepokojący. I tak bardzo o nas jednostkach i społeczeństwie w jakim żyjemy
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

rewelacja

kazdy powinien zobaczyc ten rewelacyjny film
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Świetny

Fantastyczny film, dający wiele do myślenia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niesamowity film pod każdym względem

Film o kulturze, środowiskach i podziałach społecznych i wychodzeniu poza nie, oczekiwaniach wobec innych, odkrywaniu własnych przekonań. Rozmach (nie w sensie przygodowej epickości) a wrażliwość twórców poprzez użycie subtelnych szczegółów jest po prostu niewiarygodna. Gra aktorska, muzyka, zdjęcia. Niesamowicie wciąga widza w uczestniczenie w tym wizualnym dziele. Z widza zmieniasz się w studiującego uczestników filmu, społeczność, stronę wizualną, tropiciela szczegółów. Daje ci dużo miejsca. Nie jest to film hermetyczny dla elit kulturalnych. Przez to, że bohaterowie muszą przekraczać ich wewnętrzne bariery społeczne, daje dostęp do treści osobom, które mają różny poziom wykształcenia i mogą nie znać wszystkich odniesień, które wywołuje. Zaskakująco uczciwy. Nie praktykuje popularnego w kinie pobłażliwego rodzicielstwa wobec widza. Proponuje rozwiązania, nie jest entropiczny. Zapraszam wszystkich na ten film. Po prostu zachwycający.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

doskonały

Uczta dla oczu i umysłu,reżyser wytrąca nas z równowagi,przedłużając sceny,zaskakując narracją,niesztampowy,nieoczywisty,kosmiczny, miałam ochotę wstać i bić brawo po seansie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

The square....

.....film do obejrzenia, ale doprawdy - skąd te zachwyty? Moim zdaniem przesadzone.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

nędza, szkoda czasu....niskobudżetowy i słaby co gorsza

ciągnie się jak flaki z olejem, pierwszy raz od dawna widziałem ludzi wychodzących w trakcie seansu , szwedzkie kino dosyć "specyficzne"....jakimś cudem wytrzyałem do końca wyczyn nie lada !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

ja bardzo lubię duńskie filmy , ten też bez nachalności poruszył istotne problemy , ale niestety był zbyt rozwlekły , podobało mi się to o czym był, ale nie dałam rady wysiedzieć do końca , czego trochę żałuję ,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Dalej jazda 2 (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dalej jazda 2 . Przeczytaj o filmie.

Avatar: Ogień i popiół (15 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Avatar: Ogień i popiół . Przeczytaj o filmie.

Hamnet (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Hamnet . Przeczytaj o filmie.