Tłusta cera

Mam Tłusta cere i żadna kredka i cień do powiek mi się nie trzyma na powiekach kupiłam 2 bazy i żadna nie działa jak z tym radzić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kup klej

sprobuj kredek i cieni z serii Double Wear (ale tylko tej) firmy Estee Lauder. U mnie tylko te kredki się trzymają - też mam tłustą skórę i powieki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś miałam krem od Babuszki Agafii- mała zielona tubka i po nim skóra była matowa,ale nawilżona. Mi nie jest to potrzebne, ale wcześniej nie miałam takiego kremu.

To może wypadałoby zacząc czyścić skórę twarzy z wykorzystaniem odpowiednich kosmetyków, a dopiero potem robić makijaż?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Faktycznie trzeba pielęgnować cerę kosmetykami do cery tłustej, żeby osunąć ten problem, bo żadna baza nie będzie do końca skuteczna.

A próbowałaś tego kremu https://sklep.barwa.com.pl/barwa-siarkowa/199-upiekszajacy-krem-selfie-time-barwa-siarkowa-quick-40ml.html ? Miałam taki sam problem, długo szukałam odpowiedniego preparatu i dopiero koleżanka mi podsunęła ten krem. Zawarty w nim składnik krzemian glinowo - magnezowy sprawia, że cera od razu staje się zmatowiona, jednocześnie ogranicza niepotrzebne błyszczenie i niedoskonałości. Bardzo fajnie trzyma makijaż. Spróbuj koniecznie.

Również zgadzam się z niektórymi osobami, może trzeba najpierw zadbać o pielęgnację twarzy. Jest wiele dobrych dermokosmetyków na rynku. Spróbuj jeszcze zmatowić delikatnie powiekę korektorem zanim dasz bazę na powieki.

Re: Tłusta cera

Jeżeli Twój problem dotyczy też skóry twarzy to polecam wyrzucić silikonowe bazy pod makijaż a jako bazę pod fluid stosować albo żel aloesowy, np Holika Holika albo lotion no 1 Hada Labo. Dodatkowo z żelem aloesowym masz super pielęgnację bo w ekspresowym tempie goi wszelkie zaczerwienienia i podrażnienia. A jeżeli tylko powieki tłuste to baza art deco (ja sobie też chwalę bell) z kredkami i cieniami double wear dadzą radę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bazę pod cienie? zamiast tego dałabym zwykłą bazę pod podkład, na to podkład matujący na powiekę i dopiero cień, kredka/eyeliner

Popytaj o profesjonalne bazy w takich drogeriach jak Sephora albo Douglas. Powinni coś doradzić.

dokładnie. Ja miałam podobny problem, ale to kwestia złego doboru kosmetyków lub kompletnego ich nie stosowania. Teraz używam bazy od Bielendy z serii Glow essence z efektem rozświetlenia i jest bardzo dobra ;).

Naprawdę aż tak?

zadbaj o odpowiednią pielęgnację ;) mi pomaga nacynamid, kwas salicylowy i dobre nawilżenie

Do tłustej cery kup sobie kosmetyki z glinka zieloną, pomaga jak nie wiem, naturalny składnik. Dobre ma w ofercie Bielenda , własnie te używam, to linia Botanical Clays

nie szukaj kosmetykow do tlustej cery a zadbaj o jej odtłuszczenie, fajnie sie sprawdza z la roche posay oczyszczajacy plyn taki w niebieskiej butelce

Dokładnie, ważne by mieć dobrej jakości kosmetyki do takiej cery ;)

a on dziala jak tonik? czy to jakis krem'?

bardziej jak tonik :) jest na notino w dobrej cenie

Inne tematy z forum

Jaki balsam do ciała polecicie (86 odpowiedzi)

Szukam aktualnie dobrze nawilżającego balsamu do ciała na suchą skórę. Co byście mi polecily?

Tabletki powiększające piersi (7 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

Szukam przyjaciela - GEJA :) (6 odpowiedzi)

Wiem że troche nietypowe ale... a nóż - widelec się znajdzie? :) Czemu akurat Geja? Bo przyjaźń...