!
~I'm_a_skank
(11 lat temu)
Ja właśnie nie rozumiem, dlaczego ten film spotkał się z taką falą krytyki. Obsada to jedno, ale czy naprawdę ludzie nie widzą jak ważne przesłanie niesie ze sobą ta produkcja? Pomimo wielu zalet jakie zostały ukazane w filmie, technologia, która czyha na nas za rogiem, może stać się dla nas zagrożeniem. Po obejrzeniu skusiłam się na przeczytanie paru artykułów o działalności R.I.F.T i muszę powiedzieć, że w jakimś stopniu zmieniło to mój pogląd na to co robię i o czym myślę. Wystarczy spojrzeć na ludzi, których mijamy na ulicy. Co najmniej połowa z nas nie wyobraża sobie wyjścia z domu bez telefonu komórkowego, zakładając, że w ogóle opuszczamy nasze cztery ściany. Nadchodzą czasy, których obawiał się sam Einstein (Boję się dnia, w którym technologia przewyższy nasze ludzkie interakcje. Świat będzie wtedy miał generację idiotów.). Owszem, uważam, że każdy ma prawo mieć swoje zdanie, w końcu żyjemy w demokratycznym, cywilizowanym kraju, jednak kiedy widzę jak złe opinie otrzymuje ten obraz to aż mi się smutno robi. Odtwórca głównej roli, Johnny Depp, po dezaprobacie ze strony krytyków powiedział "Ludzie boją się, że nie zrozumieją". Krótko i konkretnie. No ale co zrobić, teraz każdy film produkowany w tych czasach musi być pełen scen akcji i efektów specjalnych. Na koniec dodam tylko link do krótkiego filmiku, który mówi mniej więcej o tym co ja (UWAGA- język angielski) Ah i pozdrawiam tych, którzy mieli chęci i przeczytali moje wypociny :)
https://www.youtube.com/watch?v=Z7dLU6fk9QY
16
1