Trzaski w suporcie

No wlasnie cos mi zaczelo trzaskac. O tyle to dziwne ze jak pedaluje podciagajac w spdach noge do gory to nic nie slychac. Trzaski sie odzywaja jak pedaluje naciskajac stopa w dol. Suport juz troche wykrecil km ale moze da sie go jeszcze jakos uratowac ;) (jest włoski na kwadrat).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Trzaski w suporcie

ja mialem to samo.. i nie ma znaczenia czy naciskajac w dol czy podciagajac do gory noge... musisz wymienic support bo to sa jakies tam luzy i nawet jak to naprawisz to przypuszczalnie tylko tymczasowo.. np u mnie przy szybszym kreceniu nic nie trzaskalo ale przy ciezkim pedalowaniu po gore juz dawalo o sobie znac.. najlepszym sposobem jest wymienic suport

a ja myślałem , że to suport i objawy identyczne, ale jak sie okazało trzeba było mocniej dokręcić blat z przodu, bo dwie sruby sie poluzowały lekko.

Mi tez trzeszczało coś. Wystarczyło pedały dokręcić.

Nasmaruj gwint pedału stałym smarem i dopiero wtedy wkręć do korby, zwróć uwagę żeby gwint na pedale i w korbie był czysty( bez piasku itp.). To najczęstsza przyczyna cykania w sytuacji którą wymieniłeś.

sprawdz najpierw na innych pedalach bo to najczesciej pedaly strzelaja jesli nie ma wyczowalnego luzu na suporcie

luz byl kasowany jakis miesiac temu a pedaly sa nowe bo 2tygodniowe :) ale suport ma 40tys km.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...