World War Z

Temat dostępny też na forum: World War Z
Opinie do filmu: World War Z.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do diaska.

Czemu w Krewetce są tylko seanse 3D. Ogarnijcie się. Nie każdy jest zwolennikiem badziewskich okularów. Jakoś w innych kinach myślą o zróżnicowanych gustach klientów.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sami sobie szkodzą.

Zawsze chodzę do Krewetki, bo bliżej, ale tym razem odwiedzę Multikino.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

byłem na 2d cinema city krewetka

SUPER!

Świetny film i cudowny Brad, który jest jak wino... Im starszy tym lepszy :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Tragedia

Totalne dno większego badziewia dawno nie widziałem zero efektów w 3D były tylko napisy film powrót żywych trupów z lat 90 bije ten film na łeb nawet gdybyście mieli iść za darmo to stanowczo odradzam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

A ja się i tak wybiorę (oczywiście nie na seans 3D, bo to głupota i wyłudzanie

kasy za kilka minut śmiesznych efektów). Są filmy na które lepiej iść do kina niż męczyć się przed DVD i koniec kropka :-) W tym roku takim filmem był np. Oblivion (który na PC czy DVD nie robił żadnego wrażenia) lub Wielki Gatsby (zwłaszcza seans w godzinach porannych, kiedy na sali były 4 osoby i całe kino dla ciebie + feeria dźwięku i obrazu. Na PC będzie to wyglądać jak kolejny odcinek Downton Abbey).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film beznadziejny !

Dawno nie widziałem takiego dna !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ż E N A D A

Nie dość,że beznadziejnie głupi to na dodatek żałosny, nawet zombie są tu żałosne,nic się tu nie trzyma kupy a te pozytywne opinie to chyba od dystrybutora filmu.....szkoda czasu lepszy chyba każdy film animowany
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale nędza, szkoda czasu

Aż dziwne,ze Brad Pitt zagrał w tym chłamie ale widocznie wyznaje zasadę ze pieniądz nie śmierdzi straciliśmy czas i kasę na bilety. Film kompletnie do d......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

BRADZIO

ZGADZAM SIĘ Z JUSTYNĄ, BRAD NIE MA SOBIE RÓWNYCH W TYM WIEKU...I JEST STWORZONY DO DŁUGICH WŁOSÓW:) A FILM NIE BYŁO AŻ TAKIEGO DRAMATU JAK PISZĄ OBURZENI. NIE MA SZAŁU ALE DA SIĘ OBEJRZEĆ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

DOBRY

FILM NAWET FAJNY NIE NUDZIŁEM SIĘ W KINIE 6.5/10
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przeciętny

Film da się obejrzeć, ale na kolana mnie nie powalił.Spodziewałem się czegoś więcej po tym jak był reklamowany :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Word War Z

beznadzieja i dno.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

World War Z - Pepsi return

Film jak najbardziej do obejrzenia, choć pod koniec zaczęłam się nudzić.
Mogę polecić wszystkim "nie-maniakom" wizji apokalipsy zombie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

koniec cywilizacji

Moim zdaniem, film jest metaforyczną opowieścią o zmierzchu tzw. cywilizacji zachodu.
Mamy małżeństwo, jakże charakterystyczne dla obecnych czasów, świetna ikona tzw. "zachodu" czyli małżeństwo po 40-stece z dziećmi około 10 letnimi, w dodatku ona Angielka on Amerykanin.
Rozprzestrzeniająca się "epidemia" zombie zagraża głównym bohaterom, w wyniku czego Brat Pit jako specjalista od tropienia zostaje wysłany z misją odnalezienia przyczyn jest powstania. Na początku filmu jest to zasugerowane zdjęciami sugerującymi teorie o przeludnieniu naszej planety, globalnym ociepleniu i innych, równie oryginalnych teroriach, ponieważ w filmie nie wiadomo dlaczego doszło do powstania "zombie", to ma ten początek zasugerować przyczyny.
Wracając jednak do sedna, nasz bohater leci do Izraela który jak sie okazuje, przewidział taką sytuację i wybudował wysoki mur, który do dziś uznawany jest za oddzielający żydów od Palestyńczyków, czyli w wymiarze symbolicznym od islamu. W filmie jednak, był to mur przed Zombie.
Dalej nie będę analizował filmu, gdyż mógłby zdradzić jego ważne elementy budujące w filmie tzw. napięcie. Sam też nie rozgryzłem jeszcze końcówki filmu, jeśli mi się uda, to postaram się o tym napisać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

to jest z dubbingiem . ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

warto obejrzeć

Uwielbiam filmy typu "żywe trupy" i ten film mnie nie zawiódł. Trzymał w napięciu od początku do końca-emocje niesamowite. Polecam innym fano " trupów", bo naprawdę warto obejrzeć!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

można obejrzeć

nie jest to może szczyt aktorstwa, rezultat też raczej do przewidzenia ale jest o wiele lepszy od innych filmów z gatunku zombi.
wartka akcja, postaci nie są zbyt naciągane, niestety zdarzają się momenty kiedy można się ponudzić, na szczęście jest ich mało.
Scenarzyści starali się nie zrobić z głównej postaci bohatera typu 'zabili go i uciekł' a to właśnie ratuje niektóre sceny.

Generalnie polecam na wieczór grozy z dziewczyną, jest kilka stasznych scen, ale koszmarów po tym filmie racznie j nie będziecie mieć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

5/10, najlepsze efekty pokazano w kilku sekundowym

zwiastunie, trochę się ciągnie, nie bardzo potrafiono wykorzystać czas, sporo zbędnych scen, książka nie ma nic wspólnego z filmem oprócz zombiaków, dużo syjonistycznej propagandy, kto nie widział nic nie stracił
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

malina gwarantowana

beznadzieja, 3D bez 3D, wyrzucone pieniądze i stracony czas,

hm...

Film ma mało wspólnego z książką. Oparty tylko na niektórych motywach.

Inne tematy z forum

Powrót do Silent Hill (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Powrót do Silent Hill . Przeczytaj o filmie.

Ministranci (18 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Ministranci . Przeczytaj o filmie.

Dźwięki miłości (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dźwięki miłości . Przeczytaj o filmie.