#WszystkoGra

Temat dostępny też na forum: #WszystkoGra
Opinie do filmu: #WszystkoGra.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety

Rozczarowanie. Muzyka spoko, ale brak fabuły, chociaż problematyka ciekawa
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ze śpiewem na ustach Tanecznym krokiem

wyszłam po seansie, jak paru innych widzów! Film cudowny, pogodny, wreszcie rewelacyjne polskie kino bez depresji, chociaż z ogromną dozą melancholii. Jadąc na rowerze całą niedzielę śpiewałam piosenki wykorzystane w filmie w rewelacyjnej aranżacji. "Jak dobrze wstać skoro świt" - naprawdę dobrze, mimo że Jonasz Kofta, który napisał ten tekst na zamówienie, by przekonać proletariat jak to cudownie jest dygać o świcie do roboty, sam jako artysta wolał wtedy pospać, co zdradził w wywiadzie telewizyjnym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jej portret

Dodam jeszcze, że wzruszyła mnie do łez kompletnie nowa interpretacja piosenki "Jej portret", którą pierwotnie śpiewał Bogusław Mec, jako wyznanie mężczyzny do kobiety, a w tym filmie jest to rozmowa matki z córką i z babcią - bardzo wzruszający międzypokoleniowy brak porozumienia i bunt, a zarazem próba ich pokonania.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Słaby

Co za gniot. Brak koncepcji, fabuła absolutnie rozmyta. Jakis motyw piłkarza zupełnie z czapy. Do tego uważam, że pani Preis raczej za śpiewanie brać sie nie powinna.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

Słaby

Film słaby niby polskie przeboje a znałam może 1 i to nie w całość. Fabuła nudna wszystko pomieszane i nie wiadomo o co chodzi w jednej historii. Powiem tak kasy nie warto wydawać chyba że ktoś cię zaprosi a tak to nie polecam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niezły

Fabuła dość prosta, ale czegóż wymagać od musicalu. Ciekawy pomysł, choć zrealizowany niespójnie i bez konsekwencji (można odnieść wrażenie, że zaczęto realizować jeden pomysł, ale w trakcie produkcji zmieniono koncepcję). Natomiast muzyka - stare przeboje w nowych aranżacjach- fantastyczne. Generalnie, jak na polski musical- pierwszy od dość dawna- całkiem niezły. Nie dorównuje takim hitom, jak Lata dwudzieste, lata trzydzieste, czy Hallo Szpicbródka, ale ogląda się z przyjemnością, a nawet ze wzruszeniem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

W sam raz do teatru muzycznego

W nowych aranżacjach, na nowo odkryłem niebanalne teksty niby dobrze znanych polskich piosenek.I to jedyna zasługa tego filmu.Całość wygląda na spektakl muzyczny, którego nie chciał wystawić żaden teatr, więc zrobiono film. A kino rządzi się swoimi prawami i tak cienki scenariusz nie wciąga.Wszystko przewidywalne i eksploatowane ostatnio w polskim kinie. Inteligentni, uzdolnieni ale biedni kontra bezduszni, bezwzględni, nieuczciwi ale bogaci. Dziś polski reżyser dysponuje doskonałymi operatorami obrazu i dźwięku, techniką na światowym poziomie, dobrymi aktorami i...po prostu brak mu wiedzy? doświadczenia? na pewno czasu by nad tym zapanować. No i tak powstaje kolejny film, o którym zapominamy rano następnego dnia. Jak dobrze wstać la,la,la
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo diobry

Świetna rola Stanisławy Celińskiej. Ładne zdjęcia Warszawy. Nie wiedziałem, że w przeszłości mieliśmy tyle pięknych piosenek. Polecam młodym i bardzo młodym, ale także nam - emerytom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Słaby

Słaby film nie polecam .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wszystko gra

Doskonały film na poprawę nastroju. Pogodny i pozytywny. A to ważne żeby kino było rozrywka a nie przyczyną depresji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Wichrowe wzgórza (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wichrowe wzgórza . Przeczytaj o filmie.

Dziki (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dziki . Przeczytaj o filmie.

Powrót do Silent Hill (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Powrót do Silent Hill . Przeczytaj o filmie.