FILM REWELACYJNY, KATARZYNA FIGURA ZAGRAŁA SWOJA ROLĘ WYŚMIENICIE, ZRESZTĄ GIERSZAŁ TEŻ. POLECAMMMM ZWŁASZCZA OSOBĄ KTÓRE WYCHOWYWAŁY SIĘ W TAMTYCH CZASACH
Pierwsza połowa filmu naprawdę dobra: zwarta, ciekawa, jasna akcja, ale potem z każdą minutą flaki z olejem, tak jakby zabrakło pomysłu, co dalej. Końcówka bez żadnej puenty. Uczucia mieszane, nie polecam.
Film poleciłabym ludziom, którzy pamiętaja te czasy z młodości.Ten klimat,tą szrzyzne Polska i na prawdę puste sklepy.Obecna modzież raczej nie zrozumie.
Fajny film dla 35 - 40 latków.Dobra rola Gierszała.
Byłam bardziej nastawiona na komedię(tak trochę z reklamówki się nasunęło), a to raczej dramat.Ogólnie polecam.
W sumie rozczarowanie. Gra aktorska dobra (ze względu na obsadę głównych i drugoplanowych). Gierszał chyba nie do końca "czuł" postać - choć widać, że zdolny. Wielka komedia i wielka tragedia - nie wiem, czy lubię takie połączenie w filmie. Uznanie dla scenografów i kostiumologów za oddanie klimatu Polski na początku lat 90-tych. Zakończenie mocno przewidywalne.To moje zdanie, oczywiście.