banino drogi

To skandal żeby nadal drogi w Baninie wyglądały jak wyglądają.Jeszcze trochę kupimy kalosze dla rodziny a samochody będziemy wyciągać traktorami.Przecież są na to środki?tak samo.wygląda sprawa z wodą !czy w końcu ktoś coś zrobi dla mieszkańców Banina?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: banino drogi

Kalosze?? Przecież nie pada :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli masz środki, to zrób drogę we własnym zakresie, a jeżeli znajdziesz jakieś w budżecie gminy, to wskaż konkretnie które można na te drogi przekazać. Tylko najpierw przeczytaj budżet gminy, a później odpowiedz, nie odwrotnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

15 lat tu mieszkam i niewiele się zmieniło w zakresie budowy dróg. Średniowiecze
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

To dalej sieć cicho i klaskaj jak małpką
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

sieć? Obraz obecnego Banina - analfabeci w każdym względzie, ale za to z pretensjami.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gmina ma na to fundusze ,oszukuje ciemniakow
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakie fundusze? Konkretnie. Nie bij piany, a powiedz wszystkim jakie konkretnie fundusze ma gmina, które może przeznaczyć na ten cel.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

A jak się ma wyłożony asfalt na Borowieckiej w lesie ? !!! Czemu cała strona Banina : Borowiecka ,Sosnowa ,Wierzbowa itd mają asfalt chodniki ? Poprzedni sołtys Banina zadbał i nikt nie wpłacał na budowę tych dróg . Gmina to zatwierdziła mino ,że tyle środków unijnych co teraz jest w gestii Gminy nie było !!!! Radni i Burmistrz Gminy Żukowa są bezwolni i uwikłani w interesy deweloperów
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taka prawda ludzie ślepi i kupują mieszkania w polu bez drogi na osiedle ,jeszcze nie wiedza ze wody tez czesto jest brak
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A najglosniej krzycza ci co na osiedlach w szczerym polu "domy" pokupowali. Ja tam wole zeby gmina basen wybudowala.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oj hejterzy... Mowa jest raczej o drogach które od lat się nie zmieniły i juz kolejne pokolenie dzieci chodzi codziennie bez pobocza. To niestety dno totalne ale ja akurat po kaszubach spodziewałem się takiego zarządzania i kolesiostwa. Proponuje kupić auto terenowe i olać żałosnych kaszubkow i te wieśniackie Zukowo.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

A na kartuzy info po raz kolejny mozna przeczytac o kolejnej budowie drogi w gm. Przodkowo. Ze srodkow uni. Mozna jak sie chcr
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki żałosnym kaszubom masz baranie dom na ich ziemi. Trochę szacunku do ludzi . Gdzie Ty człowieku się hodowałeś
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ziemię kupiłem za swoje mistrzu. Nie ma w tym zasługi Kaszubów. Z moich doświadczeń to zamknięta grupa zawistnych malutkich ludzików. Kolesiostwo i wpompowywanie wszystkiego w to żałosne zukowo jest normą. Prawda boli jooooo?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdybyś choć trochę orientował w temacie, w którym się wypowiadasz, to wiedziałbyś, ze Przodkowo jako gmina wiejska korzysta z zupełnie innych funduszy, niż "miejskie" Żukowo. My niestety nie mamy takich możliwości.
Ale pianę pobić warto?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tylko że w gminie Przodkowo każdy ma meldunek i samochód przerejstrowany na gminę Przodkowo A nie na Gdańsk czy inne miasto
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

A ja jeżdżę z katowicką rej bo tam ma siedzibę mój pracodawca. I co teraz geniuszu?
Poza tym posiadam dom w Baninie, jedno mieszkanie w Gdańsku i jedno w Sopocie. Żona jeździ autem z blachami Sopotu.
No i co w związku z tym?
Sam widzisz, że meldunek nie zawsze idzie z blachami w parze.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

A auta w leasingu tez nie bedzie na gka :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na osiedlu za kościołem już kładą ostkę na drogę i chodnik oraz ścieżkę rowerową. Nadzieja jest że pójdą dalej .....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na tym osiedlu ludzie się skrzyknęli, sami zebrali pieniądze, gmina trochę dołożyła i mają drogę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie gmina powinna płacić za drogi dojazdowe tyko deweloperzy tylko ilu by było chętnych na droższe mieszkania i domy? Gmina nie jest w takim tempie budować dróg w jakim deweloperzy budują osiedla. Tylko wtedy nie byłoby takiego zainteresowania nieruchomościami w Baninie bo cena za m2 byłaby wyższa.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ej ustalmy jedno. Banino to nie tylko mieszkanka i małe domki od deweloperów. większość to jednak domy jednorodzinne budowane przez prywatnych inwestorów. Są ulice zamieszkane od 15 lat i ludzie chodzą po błocie......
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

prawda 15 lat i pisalismy, nagłasnialiśmy i w poważaniu maja ludzi, na zebraniach zawsze ta sama spiewka : brak środków
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe podobno w baninie nie mozna robić nowych dróg zanim nie wybuduja zbiornika

Ej. Protestuję! Mieszkam tu 35 lat. I jest super.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

No właśnie - Banino to nie tylko developerak (mam nadzieję, że Pan z Stowarzyszenia Osiedla Królewskiego , który ma w planach start na burmistrza tej gminy też o tym pamięta)) i niektóre stoją dłuzej niż 15 lat i bez zmian w ich okolicy. U mnie na ulicy składka była na wszystko ponad 20 lat temu - na przyłącza, na utwardzenie naszej uliczki bo była glina, na Księżycowową, na transformator, na kanalizacje .. a teraz na yomby na naszej uliczce. Badźmy poważni - gminie to na rękę, że ludzie za własną kasę wykładają, ale mam nadzieje że ten czas się kończy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie patologią jest budowanie ścieżki rowerowej w strefie tempo 30

Raczej nie pójdą dalej bo tak jak ktoś napisał mieszkancy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety ale nie każda firma wywiązuje się z ustaleń, czasu trwania inwestycji a także jakości wybudowanych dróg. Dlatego też przy wszelkich inwestycjach polecam korzystać z usług jedynie tej firmy: http://grupapbi.eu/drogownictwo/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...