ból kolana...

Tak wiem, najlepiej iść do lekarza i zapewne tak zrobię ale kto pyta nie błądzi... Otóż pojawił się u mnie ból kolana - patrząc na swoje kolano (z własnej perspektywy) jest to ból w lewym kolanie po zewnętrznej jego stronie u dołu (lewo - dół) prawdopodobną przyczyną jest przeciążenie gdyż po Harpaganie (przejechane 172km) nic mi nie dolegało i w kolejną środę po, wpadłem na pomysł (teraz wiem że niezbyt mądry) dłuższej wycieczki. Zrobiłem jakieś 85 km jednak po ok 55 km jazdy poczułem lekkie ukłucie w w/w miejscu a gdy dojeżdżałem do domu to myślałem że mi kolano eksploduje! bolało jakoby ktoś mi "napompował" kolano i miało zaraz wybuchnąć! przy czym wizualnie nie było żadnych niepokojących oznak. Minęły trzy dni, wsiadłem na rower i po ok 10km znowu boli więc zawijka do domu. Dziś znowu spróbowałem i po ok 10 km to samo = zawijka do domu :/ Nadmienię iż podczas normalnego chodzenia nic mnie nie boli - nawet od razu po rowerze. Jakieś sugestie???

Z góry thx za info i pozdro!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ból kolana...

Możliwe że przeszlifowałeś sobie torebkę stawową, zrobiłem sobie coś podobnego. Nie przeciążyłem wysiłkiem, tylko długą jazdą po kilkadziesiąt przez kilka dni pod rząd. Po półrocznym żarciu wspomagającym stawy (żelatyna, glukozamina) przeszło. Ale z pół roku każda dłuższa jazda wiązała się z bólem :/
Oczywiście to tylko teoria, jednak najlepiej skonsultuj się z lekarzem, tutaj na pewno ktoś Ci nie jednego poleci.

jedyny jakiego znam to ortopeda w przychodni sportowej na Przymorzu (niedaleko C.H. Alfa)... byłem tam w zeszłym roku po poradę odnośnie skurczy. Pogadaliśmy ze 40 min. i tyle... nic się nie dowiedziałem :/ Teraz jednak mam jakby bardziej "konkretny" przypadek więc może coś poradzi. Najbardziej się boję zakazu jazdy na biku! to byłby prawdziwy dramat!!! :/

w sopocie jest babeczka (usg) + gość od kości co naprawiaja koszykarzy
SOPOT GorisMED Armii Krajowej 44 , miałem podobny kłopot i naprawili kolano, polecam (choć udziałów z polecenia nie mam :( )

też polecam USG w gorismed, znajdują tam uszkodzenia, które na innych USG w ogóle nie są przez lekarzy zauważane!