chamstwo kierowców i... pomysł

Witam,

Jechałem dziś ścieżką rowerową wzdłuż ul. Hallera w Gdańsku w stronę morza. Przejeżdżałem pasem dla rowerów przez skrzyżowanie - oczywiście na zielonym świetle. Kątem oka zauważyłem nadjeżdżającego małego fiata, który nie zamierzał zatrzymać się przed przejściem. Zahamowałem w ostatniej chwili, on na szczęście też. To był stary ciemnoczerwony fiat 126 p. Kierowca - mały wąsaty s*******, oczywiście pierwsze słowo, jakie wykrzyknął, gdy się zatrzymał, to "k..." Ten facet to potencjalny morderca. Żałuję, że nie zapamiętałem jego numerów rejestracyjnych. I właśnie numerów dotyczy mój pomysł. Co myślicie o tym, aby notować numery kierowców, którzy jeżdżą tak, jakby cały świat należał do nich i jakby nie było nikogo innego na drodze? Może powinniśmy wpisywać tu na forum numery takich kierowców, albo założyć jakąś bazę danych. Gdyby dany numer powtórzył się kilkukrotnie, to może możnaby spróbować podjąć jakieś kroki formalne (policja ?). Nie wiem zresztą, jak by to wyglądało z prawnego punktu widzenia. To, co napisałem, to tylko pomysł. Napiszcie, co o tym myślicie.

Pozdrawiam wszystkich bikerów :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: chamstwo kierowców i... pomysł

Biora pod uwage ilosc osob ktore by odwiedzilo to forum aby odnalezc posta oraz prawdopodobienstwo ze ten ktos zapamietal numery, a takze opcje ze kierowcy raczej regularnie nei maja w planie potracac kierowcow, to szacuje ze numer rejestracyjny moglby sie pojawic gdzie po ladnych kilku latach. A w tym czasie to juz albo samochod bedzie sprzedany innemu kierowcy albo bedzie zezlomowany... Z drugiej strony to nawet gdyby ktos sie wybitnie czesto powtarzal to i tak moglibyscie go cmoknac na pozegnanie, bo raczej nic mu nikt nie udowodni...

jest takie stare, mandżurskie przysłowie: "nie rusz gówna bo smierdzi"...

I jeszcze do tego mieszać milicję - można tylko sobie narobić kłopotu - uwierzcie mi sprawdzone. Można gościowi powiedzieć na miejscu bardzo fajny wierszyk.

Jestem w zupełności za ! Raz jeżdżąc sobie po gdańsku przejeżdżałem spokojnie przez przejście na oczywiście zielonym świetle i jakaś po********na baba w zielonej mazdzie jadąc slalomem ulicą mało co mnie nie przejechała a mało tego z daleka krzyczała na mnie i reszte przechodniów że jesteśmy poj***** ! sądzę że można zabrać się za to poważnie i załorzyć takową stronkę na której byłyby numery rejestracyjne bądź opisy samochodów takich debili jeżdżacych po drogacha do tego ją dobrze wypromować żeby każdy wiedział o jej istnieniu

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...