choinka

witam,
czy nie byloby fajnie gdybysmy ustawili juz niedlugo gdzies w centralnym miejscu naszej miejscowosci choinke i wspolnie ja udekorowali. bylby to swietny sposob na poznanie sie i zacisniecie wiezi loklanych. sadze ze dosc tanio mozna kupic, kazdy przyniesie jakies ozdoby i wspolnie ja udekorujemy.
ja moge zalatwic choinke i jakis poczestunek np. slodki, moze grilla nawet mozna zrobic. co sadzicie ?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: choinka

W zamian za minionki - jak najbardziej. Tylko nie ma do czego podłączyć lampek, więc w nocy lipa będzie. A Żukowo raczej nie da na prąd (chociaż na ozdoby dają, na latarniach wiszą trzy na krzyż).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

na pętli autobusowej co roku ustawiana jest choinka, która w dodatku świeci. Są też ozdoby świąteczne na słupach, mizerne ale są. Organizuje to Sołtys i Rada Banino. Radziłabym do nich się zwrócić (bo po co dublować) w sprawie organizacji wspólnej dekoracji bożonarodzeniowej. Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale mnie chodzi o to zeby razem cos zrobic. zeby byla atmosfera, zebysmy sie poznali. moze sie spotkamy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetny pomysł Robert napisz na solectwobanino@wp.pl. Na pewno uda się coś zorganizować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zawsze mnie to zastanawia że na świeta u nas jest jedna choinka z butelek pet i 2 lampiony na lampach w okolicy ronda....Polecam przejechać sie wieczorem w okresie przedswiątecznym przez Kczewo- miejscowośc tuz przed Przodkowem ,blisko nas.Malutka miejscowośc a klimat mega świąteczny :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sołtys lepiej dziala,Radni lepiej dzialaja, władza na gminie lepiej działa, ludzie lepiej zorganizowani, wymianiac jeszcze.?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przodkowo jest osobną gminą i Kczewo do niej należy. Też bym wolał do Przodkowa należeć, tam chociaż drogi robią...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodzi mi o to że mala miejscowosc w porownaniu z baninem a aż miło sie przejeżdza,ozdoby neony klimat a u nas butelkowa choinka i 2 neony....świat wg kiepskich :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Przodkowo jest osobną gminą " - i to jest to co powinnismy zrobić.Nie do Gdańska,nie do Żukowa a osobna gmina.Widać na podstawie pobliskiego Przodkowa że można i ma to sens...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super pomysł. Spotkajmy się,pogadamy,poznamy się. Tylko kiedy i o ktorej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

chcialem pokazac jak bardzo niedorzeczne sa pomysly dzielenia gminy Zukowo, ale nie jest az tak zle:

http://www.geodezja.kartuskipowiat.pl/zasob.html

polowa gminy Zukowo by miala powierzchnie jak gmina Przodkowo.
Ale tu koniec dobrych wiadomosci, nadal brak uzasadnienia ekonomicznego i merytorycznego dla dzielenia gminy.
ponadto ani w Baninie ani Chwaszczynie nie ma infrastruktury dla posadzenia wladz gminnych. No i oczywiscie z pewnoscia znajdziemy u nas na miejscu tych kilkudziesieciu specjalistow od zarzadzania gmina. W Zukowie szukać nie będziemy, bo po co nam Ci co sie nie sprawdzili ;)

Lepiej się spytaj ile ta butelkowa choinka kosztowała .......

Przodkowo to dwie drogi na krzyz wiec maja asfalt. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale takie tam Kawle górne i inne też mają. W Przodkowie jest kilka wsi, gmina rozpociera się od Kartuz do gminy Szemud przecież.

a co powiecie na choinke z opon?

Czlowieku z kąd ty spadłeś. Dwie drogi na krzyż to ty masz u siebie na podwórku.

Świetny pomysł :)
Może posadzić żywą na pętli autobusowej zamiast tych oponiarskich ozdób? Byłaby na lata :)

Była ale zdewastowali

Proponuje jutro spotkać się na pętli 15-16 i omówić temat

Przez ostatnie 4 lata posadzono na pętli w sumie 9 iglaków - choinek, za każdym razem ktoś traktował je jakąś chemią w obecnej chwili uchowała się tylko jedna - ciekawe na jak długo.

A słynny monitoring zakupiony z funduszu sołeckiego nic nie zarejestrował?

Podobno nie! Gniady od Heńka zasłonił cały kadr.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gniady od Heńka,by takiego świństwa nie zrobił,bo to koń,a nie świnia .To jest wychowany i porządny kuń. Dzwoniłem do Gniadego i mówił,że nie ma bata,że to on był i w nic go nie wrobicie,poza tym Gniady był wtedy w kinie.

Kolega Gniadego Zdzisek
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potwierdzam, co mówi Zdzisiek. Gniady był wtedy w kinie. Ze mną! Co prawda, alibi to my mamy słabe, bo siedzieli my w kinie sami. Gniady, jak się skasztanił na krzesło, to wszystkie ludzie se z sali pouciekali!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

na pętli były posadzone dwie ale pousychały

tacy to ogrodnicy z nich byli....ale jest pozytywna strona ,przerzucili się na opony :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...