co lepsze

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam moje drogie panie mam mały problem a decyzję trzeba podjąć już teraz mimo że do wesela jeszcze trochę czasu.Pani na sali którą rezerwuje na swoje wesele zaproponowała że całe wesele wyprawi za 120zL/os a ja mam kucharki które biorą 2000zł(za 100 osób), niewiem co się bardziej opłaca. co byście wybrały? Pozdrawiam i czekam na wasze propozycję, wiem,że mnie nie zawiedziecie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co lepsze

a ile będziesz miała osób na weselu ??
bo wiesz, jeśli będziesz miała np. 100 osób to możesz wziąć nawet 2 kucharki x 2000 = 4000, a 120zł x 100 osób= 12 000 PLN ;))

zapomniałam dopisać, że chyba tak czy siak opłaca się wziąć kucharki ;))

Owszem za kucharki zapłacisz 4000 tyś ale do tego trzeba równiez doliczyś jedzenie i oczywiscie kelnerki , bo panie kucharki watpie ze beda gotowac i jeszce podawaC do stołu,
moim zdaniem zaoszcedzisz niewiele
pozdrawiam

Witam moje panie za kucharki zapłacę 2000zł razem z kelnerkami (wesele + poprawiny)wesele mam na ok. 100 osób i po prostu niewiem co mi sie bardziej opłaca

no to skoro wszystko masz w cenie to chyba opłaca się kucharki ;))
jak skorzystasz z oferty 120 zł/osoba zapłacisz TYLKO 12 tys. ;)))

image

Ja tam bym wzięła ofertę tej pani, masz wszytsko zrobione, jedzenie , kelnerki i się nie martwisz a te kucharki??? Mi to się nei widzi ale ty podejmujesz decyzję.

no właśnie, to zależy od Ciebie czy stać Cię na 12 000 za wesele, czy może wolisz troszkę zaoszczędzić, ale też i troszkę natrudzić przy organizacji wszystkiego ;))
ja wszystko robię sama.......... i jakoś jeszcze żyję ;)

image

Dzięki Nacheba ja też chyba tak zrobie fajne będzie to zamieszanie z zakupami i wogóle. Wesele ma się raz w życiu (nie wszyscy oczywiście)

Zanim sie zdecydujesz to niech te panie kucharki zrobia ci spis tego czego bedziesz musiała kupic , zeby mogly wszystko przygotowac...wtedy zrob sobie kosztorys tego wszystkiego i podejmiesz decyzje...

dzięki za podpowiedź i za wszystkie rady dziewczyny jesteście niezastąpione.Pozdrawiam

minusem kucharek jest to że się nabiegasz prze zakupach, przy dekorowaniu stołów i jeszcze będziesz musiała pozmywać po imprezie :( ja się długo zastanawiałam nad salą i kucharką i w końcu doszłam do wnoisku, że skoro stać nas na wesele w restauracji, to się na to decydujemy! i była to słuszna decyzja, bo od lutego mój narzeczony częściej bywa na drugim końcu Polski niż w Gdańsku i nie mielibyśmy czasu ani ochoty na takie bieganie :(

A ja na Twoim miejscu wzięłabym kucharki sama mam kucharkę, która z pomoca kuchenną bierze 20 zł od osoby, więc naprawde się opłaca masz wszystko tak jak chcesz a w restauracji to róznie bywa sama byłam na weselu, gdzie nie było co jeść choć młodzi płacili 110 zł od osoby. pozdrawiam