co wybrac

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Ludziska! narodzilo sie pytanie co wybrac na weselna potancowke??!??
Kapele? czy DJ'a?
Pomozcie dokonac wyboru.
Dajcie swoje za i przeciw...
ThanX!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co wybrac

DJ
ZA: muza dla każdego, nie ma przerw, cena
PRZECIW: według mnie to tylko tyle że jeszcze starsze pokolenie nie jest za bardzo przekonanene do muzy z płytek

KAPELA
ZA: muza na żywo
PRZECIW: cena, stosowanie długich przerw, okrojony repertuar

Moje zdanie: byłam na weselach z Kapelą i z DJ-em, Kapelka niektóre utworki fajnie wykonała ale za to jak już usiedli na przerwę to zbytnio nie chcięli się podnieść i tak było w kilku przypadkach, za to wesele z dj-em no to akurat mój znajomy prowadził i kurcze się ździwiłam, widziałam jak gra na normalnej imprezce-byliśmy częstymi jego gośćmi, i akurat u mojej koleżanki na weselu prowadził, powiem Tobie ze było naprawdę sympatycznie. Wiem że moje napewno poprowadzi, tylko kiedy to będzie, hihi.
Pozdrawiam...Marta

zgadzam sie z marta chociaz uwazam ze z dj tez jest roznie.My tez zastanawialismy sie nad opcja zespolu ale w koncu zdecydowalismy sie na dj bo to zawsze troche taniej( choc nie zawsze) no i muzyki wiecej to fakt.Poza tym facet ma 20 letni staz i moze wybrac ze swojej plytoteki co chcesz a zespol gra to co umie nie to co lubisz .No i wiece ludzi do podzialu kasy !Chociaz niektorzy wlasnie tylko przy zespole bawia sie dobrze . Musisz zastanowic sie nad tym kto bedie na weselu i czego mozesz sie spodziewac po swoich gosciach.Ja wiem ze moi goscie przy zespole nie bawiliby sie dobrze .....chociaz kto wie!??Powodzenia

A mi się wydaje że na weselu powinien grac zespół. Tylko faktycznie musi być dobry. Ciocie i wujkowie nie dorośli jeszcze do tego żeby bawić się przy płytach a i młodzież też może się sprawdzić. A nie tylko dyskoteki. Płyte są dobre ale na poprawiny.
pozdrawiam i życzę słusznego dokonania wyboru

Witam!
Na podstawie ostatnich wesel które filmowałem zdecydowanie opowiadam się za orkiestrą.
Jeden z ostatnich DJ-ów puszczał muzykę z .........magnetofonu !!!!!!
Jakość skandaliczna !! charczący głośnik. Ustawienia korektora tak dobrane że wysokie tony były na granicy bólu.
Ktoś może powiedzieć że przesadzam i trafił mi się taki jeden, ale niestety miałem serię partaczy.
Owszem trafiają sie dobrzy DJ ale oni biorą na pewnio nie 300-400 zł tylko ok 1000-1200 zł i mimo ceny mają klientów.
Ludzie ta uroczystość jest raz w życiu nie róbcie oszczedności na wyborze sali i orkiestry.
Uważam że pierwsze co powinno się załatwiać przed weselem to
Z E S P Ó Ł M U Z Y C Z N Y później dopiero salę i całą resztę.
Nawet najlepszy kamerzysta nie nakręci fajnego filmu z wesela jeśli będzie ono nieprofesjonalnie poprowadzone, przerwy między blokami muzycznymi będą trwały 20 minut, Oczepin prawie nie będzie bo dj jest sam i nie jest w stanie jednocześnie puszczać muzyki i prowadzić zabaw.
(Często DJ puszcza muzykę bez przerw, co też jest porażką - dlaczego? nie chce mi się pisać, ale chodzi o to że po przerwie wszyscy wychodzą na parkiet, a jak muzyka "leci" cały czas to pojedyńcze pary wychodzą na parkiet i nigdy nie ma pełnego parkietu i dobrej spontanicznej zabawy)
Aha jeszcze jedno! Muzyka to nie wszystko liczy się też poprowadzenie wesela, a z tym u DJ-ów jest raczej tragicznie

Wideofilmowanie Filmart
www.filmart.end.pl

Zdecydowanie wybierz DJ'a. Ja miałam DJ'a na swoim weselu i było super. Puszczał muzykę dla każdego. Było w czym wybierać. A jakiś głupi zespół zaśpiewa ci kilka beznadziejnych piosenek i to wszystko. Nie ma to jak muzyka z płyty. Nawet się nie zastanawiaj i bierz DJ'a. Nawet moja babcia się świetnie bawiła. :)

Myślę,że lepszy jest DJ.Ja u siebie miałam DJ i nie żałuję. Jaką będzie grał muzykę zależy w dużej mierze od młodych. Umówcie się z nim jakiś czas przed weselem,porozmawiajcie czego oczekujecie,jacy będą goście,przekrój wiekowy,wasze gusta muzyczne ,jakim sprzętem on dysponuje.A najlepiej wybrać się w miejsce gdzie pracuje wasz DJ i posłuchać co sobą reprezentuje.Powodzenia

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...