czy i jaki zasięg 5G w Baninie

czy ktoś używa lub próbował używać mobilnego internetu 5G w Baninie okolice Malczewskiego, Bursztynowej, Agatowej? Czy to działa ? plus czy play - na mapach niby ta okolica jest na granicy ich zasięgu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czy i jaki zasięg 5G w Baninie

Działa ale jest niestabilne. Jako rozwiązanie do domu odpada niestety.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale play czy plus ? czy obydwa były testowane ?

Czy musi być mobilny? Tzn. ktoś jeździ stale tymi ulicami i musi mieć zasięg w każdym ich punkcie? Czy chodzi jednak o usługę do domu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Głupi jesteś amelek od dziecka czy to z sukcesem zagościło, którego nie potrafiłeś wykorzystać
"....."..??K"?"??!!..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie rozumiem dlaczego normalne pytanie powoduje u niektórych atak plucia jadem. Amelek ma w tamtej okolicy dobry zasięg, no ale nie jest to usługa mobilna w telefonie 5G a jedynie stacjonarna do domu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

chodzi o usługę do domu oddalonego od innych, bez szans na światłowód lub nawet zwykły kabel. Testuję właśnie plusa bywa 30-50mbps pobieranie i 1,5-2 wysyłanie ale często zjeżdża dużo poniżej, jeszcze będę testował playa

Nie wiadomo czy tak zupełnie bez szans - proszę o kontakt 793263535 a zobaczymy co się da zrobić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agatowa i Malczewskiego są przy dość dużych osiedlach, nie ma tam raczej domów oddalonych od innych. Najbliższy lokalny operator może być najlepszym wyborem. Chyba że środek lasu to nawet 5G nie pomoże, ale jakiś tymczasowy światłowód po drzewach czemu nie?

A te 10 letnie znoszczone banery, to wciąż wiszą na płotach dla poprawy zasięgu amelka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczywiście, to są specjalne opatentowane banery w nanotechnologii 6G przekierowujące fale radiowe tam gdzie trzeba, ostatnio interesuje się nimi SpaceX ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tak na poważnie to z Kryształowej niedaleko i coś by się pewnie dało zrobić. Test telefonem przez wifi chyba ujdzie? https://www.speedtest.net/my-result/i/4701968647

ameluś, a w kartuzach nie masz oddziału? bo mi by się tam przydalo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wasz ulubiony wave chwalił się że są nawet w warmińsko-mazurskim. Kartuzy to przy tym pan pikuś.

chwalił,ale kłamał, bo nie mają tam sieci

Tez testuje 5g z plusa i prędkość max 40Mb download i 1,5Mb upload. osiedle familijne

Nie jest to prędkość jakiej oczekujemy od 5G prawda?
Inna sprawa że stabilność połączenia i prędkości nie jest stała.... Przerabiałem to...

Lepszą stabilność i prędkości może dać najbliższy lokalny dostawca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: czy i jaki zasięg 5G w Baninie

Tak - agregacja i wysokie pr dalsi mi 80mb ściganie No ale reszta ma mniej - oś familijne

ostatecznie wybrałem play z dobrym modemem lte, bez zewnętrznej anteny mam ok. 30/8mbps, czasami więcej. Spokojnie uciągnie netflix i równolegle przeglądanie sieci na dwóch innych urządzeniach. Dziękuje za odpowiedzi podpowiedzi.

A jakie opłaty playu

umowa na 24mce, b.dobry router lte + 500gb = 100 zł. Nie jest tanio, ale sensownej alternatywy na razie brak.

Inne tematy z forum

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...