dla mnie szok :-)

ostanio poprzez szum medialny /filmik o Trekowcach Gdynia, ze tak powiem/ dowiedziałem sie wiecej o wymienionym klubie . mi wlazlem na ich www i poczytalem sobie ich historie, cele i o tym, ze chca rywalizowac z najlepszymi" i inne szczytne hasła...
na wstepie zaznaczam, ze nie che nikogo krytykowac, ale ...
wczoraj przegladalem wyniki maratonu w Głuszycy, gdzie Trek G. uczestniczył oraz inne postacie znane mi z forum....z ciekawosci kliknalem na wyniki kobiet i co widze: wygrała pani Kozela Karolina...ale z jakim czasem !!! nastepna kobitka miala 50 minut straty....A wynik Karoliny wystarczał na 8 miejsce wsrod facetow...a Trek Gdynia? do Karolinki miał odpowiednio nastepujace straty: 35 minut Facet/Trek, 51minut Dziewczyna/Trek....cholercia, to jest niezla masakra! Panowie i Panie zrobcie cos, bo na razie do prawdziwej czolowki w MTB to conajmniej lata swietlne :/ a tak nawiasem mowiac, to jestem w szoku jak mozna wycinac na biku, kilka razy w ramach popoludniowej przejazdzki wstartowalem sobie w biketourach (z miernym skutkiem, nie przecze :-) i bylem naprawde zdziwiony jak kolesie ktorzy tam wygrywaja potrafia jezdzic i bylem przekonany, ze to wlasnie jest prawdziwa elita, a nawet jesli jeszcze nie to prawie...do wczoraj - za posrednictwem netu /ofcourse/ poczytalem sobie rozne wyniki, roznych imprez (maratony, wyscigi)...to jest kurde masakra jaka jest roznica m/y prawdziwa czolowka MTB a reszta swiata....
gdy np. czytam, ze jakas tam zawodniczka (z reprezentacji Polski, ze tak powiem:-) ) w ramach treningu wystartowala sobie w jakis, lokalnym wyscigu MTB i zdublowala tam wszystkich :-)
kurde, gdybym byl kolarzem (jak to niektorzy z tego forum..no przynajmniej sami sie tak okreslaja) to popadlbym w depresje, wiedzac, ze nie ma szans bym kiedykolwiek zblizyl do takiego poziomu...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dla mnie szok :-)

Ride for Fun!

Ty ziarno powiem tobie szczerze - To jest Trek Gdynia !

pierwsze primo: rok świetlny to odległość nie czas ;>

drugie primo: do szczytu to można dojść jak się ma 1) chęci/upór do treningu 2) trenerów 3) kasę 4) chęć poświęcenia _wszystkiego_
A i po tym wszystkim może się okazać ze ktoś nie ma predyspozycji (talentu).

4) czas;)

Michu. napisał(a):
> 4) czas;)

= chęć poświęcenia wszystkiego

Nie jestem kolarzem profesjonalnym, jeżdżę dla zabawy bardziej, ale od długiego czasu obserwuję Trójmiejska scenę MTB i dochodzę do wniosku, że niewielu zawodników MTB u Nas ma "poziom". Pozwolę sobie wymienić nazwiska, które mam na myśli:

1. Banach
2. Krzyżak
3. Wojciechowski
4. Drabik (ktoś wie co sie z nim dzieje?)
5. Ebertowski
6. Bogdziewicz (na emeryturze)

Reszta wg mnie prędko nie osiągnie poziomu jaki Ci zawodnicy prezentują od dłuższego czasu.

Sory ale nie skumalem wiec piszesz ze oni maja poziom czy go nie maja??Michał Gda napisał(a):

> Nie jestem kolarzem profesjonalnym, jeżdżę dla zabawy bardziej,
> ale od długiego czasu obserwuję Trójmiejska scenę MTB i
> dochodzę do wniosku, że niewielu zawodników MTB u Nas ma
> "poziom". Pozwolę sobie wymienić nazwiska, które mam na myśli:
>
> 1. Banach
> 2. Krzyżak
> 3. Wojciechowski
> 4. Drabik (ktoś wie co sie z nim dzieje?)
> 5. Ebertowski
> 6. Bogdziewicz (na emeryturze)
>
> Reszta wg mnie prędko nie osiągnie poziomu jaki Ci zawodnicy
> prezentują od dłuższego czasu.

Przepraszam za pomyłkę! Oczywiście miałem na myśli tych co mają poziom i od długiego czasu są u Nas najlepszymi zawodnikami! To jest moja prywatna opinia!

No to może zerknij Ziarno na klasyfikację zespołową Bikemarathonu Golonki i które miejsce zajmuje Trek Gdynia na 116 sklasyfikowanych zespołów.

Bardzo dobre 3 miejsce...
Ale dlaczego w takim cyklu jak MTB Skoda, wszyscy zawodnicy Trek G. zostali zdublowani ?

sama jestem ciekawa ale stronka mi sie nie odpala:(ale fakt co sa jakies fajne imprezki to o treku sie raczej nie slyszy chyba z ktos zaszumi na forum to leca jako pierwsi z kosami bronic swoich 4 liter:)

... ale przez niektorych przemawia zazdrosc ! Czepiacie sie chlopakow z treka a sami nie jestescie lepsi , czyzby zazdrosc ze udalo im sie stworzyc fajny klub ?

eee przestańcie się czepiać, może akurat treningowo jechali albo mieli awarię?

Scarface napisał(a):

> eee przestańcie się czepiać, może akurat treningowo jechali
> albo mieli awarię?

mysle, ze wystartowali ze zbyt duza ilosci paliwa :-)

mirakula napisał(a):

> sama jestem ciekawa ale stronka mi sie nie odpala:(

sprobuj tego linka:

http://www.domtel-sport.pl/insidethecode/files/969-pl.pdf

pozdr

A na mojej prywatnej liscie nr 1 w 3m to:
Szak
i długo, długo nikt :)
pozdro i peace!

Jak dla mnie też jest to dość duży szok!!! Tylko, że megapozytywny! Chłopaki jeżdżą coraz lepiej i miejsca które zajmują są moim zdaniem na prawdę bardzo dobre i zaszczytne, patrząc na to, że wyprzedzają ich sami zawodowcy! Przecież Oni są w Polskiej czołówce kolarstwa MTB!!!
Ziarno, wielka szkoda, że wg Ciebie to są dalekie miejsca.
Jak dla mnie to kolejny niepotrzebny post, który ktoś zakłada, ponieważ mu się coś nie podoba, a sam nie reprezentuje lepszej klasy. Każdy ma swoje zdanie na różne tematy, ale dlaczego o tych negatywnych pisze się najwięcej? Z drugiej strony bardzo rzadko dyskutuje się o ludziach, którzy nie są w czołówce i którzy nie wzbudzają emocji. Gdyby nie kolarze z Treka Gdynia to byłoby o wiele mniej słychać w trójmiejskim światku rowerowym.

buuu

Miałem okazję mijać ostatnio kogoś z ekipy trek gdynia i nie odpowiedział na pozdrowienie. Pomyślałem że nie zauważył. Do następnego razu kiedy po raz drugi powtórzyła sie taka sama sytuacja.
Pozostaje mi pogratulować postawy gdyńskim zawodowcom.
Co czynię.
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Re: buuu

Mi zawsze odpowiadają na pozdrowienie, więc kolejny pozytyw w ich kierunku! Co do Twojego pozdrowienia to może po raz II ktoś nie zauważył, albo to nie była ta sama osoba i komuś innemu się przytrafiło nie pomachać, albo porostu nie mógł...
Ciekawe dlaczego nie piszesz nic o innych kolarzach, którzy Cię nie pozdrawiają!
Szkoda, że możecie pisać tylko o wadach... wąskie widzenie! Szczerze współczuję!

jakie wyniki sa, to kazdy widzi - na tle amatorskiego kolarstwa Trekowcy wypadaja dobrze, ale wsrod mocniejszej konkurencji juz nie jest tak rozowo...skoro dublowanie (czasem nawet podwojne niestety) i przegrywanie o ponad 30minut ( i wiecej) zawodnikow Trek Gdynia uwazasz za megapozytyw i super wynik, no to sorry, ale spodziewalem sie po Nich troche wiecej...
mam nadzieje, ze nie mysla w takich kategoriach, jakie tutaj zaprezentowano i nie spoczna na laurach i naprawde zaczna pracowac i "walczyc z najlepszymi", bo jak narazie walki specjalnej tam nie widac...
A nie jest chyba tak do konca, ze przegrywaja tylko z zawodowcami...Dobrym przykladem jest tutaj własnie Kozela Karolina, ktora jest studentka Biotechnologii, prowadzi wlasna firme, nie jest zrzeszona w zadnym klubie - czyli zadnym zawodowcem nie jest - nawet nie ma trenera...a wyniki ma, ciekawe jak to mozliwe ??

Ziarno napisał:

Oj Ziarno, czepiasz sie chłopaków zupełnie bez powodu. To, że między amatorską czołówką polskiego mtb a czołówką czołówką z Langa jest przepaść nie jest żadnym odkryciem. Taki poziom nie każdy może osiągnąć. Nawet aby tylko zbliżyć się do takiego poziomu trzeba mieć i predyspozycje i poświęcić lata ciężkiej pracy. Przecież ten sezon (o ile dobrze pamiętam) jest dopiero drugim wspólnym sezonem trekowców a Ty oczekujesz nie wiadomo jakich wyników. Na głównej stronie grupy jest zdanie:
"Wielkie rzeczy buduje się latami, dlatego ambitnie i konsekwentnie pokonujemy kolejne szczeble w drodze na szczyt."
Zrozum, że cel jaki sobie postawili czyli osiągnięcie poziomu dzięki, któremu będą się mogli się ścigać z czołówką polskiego mtb jest naprawdę bardzo trudny do zrealizowania i na pewno potrwa to dłużej niż dwa sezony.

> mam nadzieje, ze nie mysla w takich kategoriach, jakie tutaj
> zaprezentowano i nie spoczna na laurach i naprawde zaczna
> pracowac i "walczyc z najlepszymi"....

No to pojechałeś... Czyli według Ciebie teraz się obijają ? Chyba sobie nie zdajesz sprawy ile pracy wymaga osiągnięcie formy jaką teraz reprezentują.

Treki startują w zawodach dla amatorów i tam brylują, a tak na prawde te zawody nie są dla nich, nie wiem po co tam startują? w starciu z profi nie mają żadnych szans i chyba dlatego ?

Podpisuję się pod słowami Sebastiana. Jest dokładnie tak jak piszesz i szkoda, że w ten sposób nie myśli np: Ziarno. Spróbujcie sami rozpocząć treningi i jak dojdziecie do formy prezentowanej przez zawodników Treka Gdynia to szczerze Wam pogratuluję. Na razie nie osiągacie wyników porównywalnych z nimi i moim zdaniem nie macie prawa wypowiadać się tak negatywnie na ich temat na publicznym forum.
Co do startów w okręgowych zawodach to również życzę powodzenia z takim myśleniem: że to nie zawody dla Treka. Tak więc wg Ciebie Trek nie powinien startowaćpo to żeby ktoś, kto zajmuje niższe miejsca zajął w końcu jakieś na podium tak? A nie zauważasz zależności, że jeżeli Trek nie będzie startował to nie będzie się z kim ścigać i poziom zawodów spadnie? Przecież istotą treningu jest stawanie się coraz lepszymi, a jak mamy to osiągnąć gdy nie trenujemy z mocniejszymi i z silniejszymi zawodnikami, np z zawodnikami Treka, po czym swój poziom możemy porównać właśnie na zawodach organizowanych w trójmieście. Gdzie Treki mają sprawdzać swoje możliwości jak nie w BT? Jeżeli komuś to nie odpowiada to niech się pościga wokół swojego bloku...
PozdROWER :)

Ciekawe - daje sie zauwazyc bardzo niezdrowe podejscie - jestes slabszy - nie masz prawa sie wypowiadac...Jezeli nie uprawiam MTB i nie mam tam zadnych wynikow, to oznacza ,ze nie moge wyrazac swoich opinii na ten temat?....To co wczesniej napisalem nie wymyslilem sobie, tylko zaczerpnalem z ogolnie dostepnych zrodel. czy to oznacza, ze nie mozna o tym pisac bo Trek.G. wypadaja tam słabo? ...bez przesady
Co do BT, to tez sie troche dziwie, ze powazni, licencjonowani zawodnicy tam startuja - przeciez z gory wiadomo, ze złoją tam dupska wszystkim i na pewno wiele z tego nauki na przyszlosc nie wyniosa...szczegolnie, ze BT /i nie tylko/ z roku na rok staja sie coraz to łatwiejsze ...pewnie dlatego, startujac pozniej w powazniejszych imprezach nie błyszcza specjalnie...

Przesadasz. BT nie są słabsze z roku na rok, tylko dlatego że nie jeżdżą już takie osoby jak Krzyżak czy Bogdziewicz. Nie mniej niejednokrotnie udowodniono, że nie jednej osobie z Treka można dosadzić na trasie nie będąc licencjonowanym zawodnikiem. Dlatego nie można powiedzieć, że dokopią każdemu bo wcale tak nie jest. A poziom jaki reprezentują jest i tak duży. Musisz sobie zdać sprawę z tego, że tacy zawodnicy mają szkołę, pracę, rodzinę i bardzo dużo wysiłku muszą włożyć w to żeby być chociaż na tym 6 miejscu w "słabym" BT....A na Langu wielu zawodników, ma nieco inne życie i z kolarstwa się utrzymuje. Więc co jest dziwnego że taki zawodowiec objedzie naszego miejscowego wyjadacza, który na rower musi sobie zarobić a przed pracą zawitać na uczelnię? Pozdro

chodzi o to za trasy sa coraz to łatwiejsze i coraz krotsze... jakies 5-6 lat w temu, w BT bylo znacznie wiecej do przejechania niz obecnie..A maratony MTB tez sa coraz krotsze...zreszta niedawno ktos wlasnie na ten temat pisal na forum...

poziom zalezy od zawodnikow a nie od trasy.

coz, mam inne zdanie :)

gdyby trasy byly banalnie proste, to na pewno poziom startujacych tam zawodnikow tez bylby niski...

Ziarno napisał(a):

> gdyby trasy byly banalnie proste, to na pewno poziom
> startujacych tam zawodnikow tez bylby niski...

Z tym się też nie zgadzam :) Gdyby trasy były proste to zwyciężali by i tak najlepsi! A czy wg Ciebie zawodnik, który zwycięża w zawodach reprezentuje niski poziom? Moim zdaniem nie. Oczywiście poziom zależy od rangi zawodów i co za tym idzie od zawodników, ale nie od trasy.

Ziarno napisał(a):

> Ciekawe - daje sie zauwazyc bardzo niezdrowe podejscie - jestes
> slabszy - nie masz prawa sie wypowiadac...Jezeli nie uprawiam
> MTB i nie mam tam zadnych wynikow, to oznacza ,ze nie moge
> wyrazac swoich opinii na ten temat?....

Pewnie, że masz prawo mieć własną opinię na ten temat, ale dlaczego taką opinię wygłaszasz na forum i tym samym osłabiasz dobrą reputację jaką się cieszy Trek Gdynia? Ja bym takie wiadomości zatrzymał dla siebie, albo bezpośrednio napisał do kogoś z Treka a nie wypowiadał się na forum, no chyba, że bym chciał wszcząć awanturę... Chciałeś poszukać poparcia swojego zdania? Bez sensu!

> Co do BT, to tez sie troche dziwie, ze powazni, licencjonowani
> zawodnicy tam startuja - przeciez z gory wiadomo, ze złoją tam
> dupska wszystkim i na pewno wiele z tego nauki na przyszlosc
> nie wyniosa...szczegolnie, ze BT /i nie tylko/ z roku na rok
> staja sie coraz to łatwiejsze ...pewnie dlatego, startujac
> pozniej w powazniejszych imprezach nie błyszcza specjalnie...

Nie mogę się wypowiadać na temat poziomu BT, bo startuję w nich dokładnie od roku czasu i nie jestem w stanie porównać ich z latami wcześniejszymi. Moim zdaniem poziom zawodów jest wysoki. Bardzo dobrze jest się ścigać z lepszymi i mieć satysfakcję z wyprzedzenia ich na trasie, a takimi są przecież nie tylko zawodnicy z Treka, ale też reszta czołówki z Pomorza. W końcu oni też posiadają licencje, ścigają się w ogólnopolskich zawodach i nie zawsze zajmują pierwsze miejsca!
Ludzie, którzy zwyciężają w np. Skodzie, mogą poświęcić kolarstwu o wiele więcej niż inni, bo oni po prostu zarabiają tym na życie i nie muszą pracować w inny sposób.
PozdROWER!

nie zebym chcial się chwalić, czy komukolwiek przygadywać złoślwie, ale co do tego poziomu Treka, to nie wiem czy jest tak super, moze to przypadek po prostu, ale na chyba jedynych zwodach w jakich bralem udzial w ubieglym roku (takie tam lokalne na pewno trasa bez porownania bnalaniejsza niz na BT) i moze z 2/3 miałem ogolnie w życiu predzej, to akurat przydarzyło mi się zmierzyć z jednym z zawodnikow z tego zespłu. Juz choćby liczba startów, można wywnioskować, że nie jestem żadnym zawodnikiem, na pewno nie przygotowywałem się na tego typu zawody, jeździłem od tak sobie, głónie po szosie jak mi czas pozwalał, no i nie jakieś wielkie ilości km. No i okazało się że ja taki słabeusz amator z prowincji na blisko 14 kg góralu, wyprzediłem zawodnika Treka...
Być może miał słabszy dzień... może sa jakies inne przyczyny, ale moim zdaniem, mimo wszystko nie powinienem mieć z nim szans....

A jakie to były zawody????? Mówisz, że lokalne a trasa bardziej banalna niż na BT?? Ciekawe???

Zawody weekendowe pt. Mistrzostwa Polski, wyścig drużynowy

I RUNDA:

1 BATEK Dariusz HALLS PROFESSIONAL MTB TEAM 0 10 30
2 TRZOP Jacek ADVENTURE ASEPTA KEDNA 0 10 53
3 SUŁEK Piotr RMF FM MOUNTAIN DEW 0 11 12
4 DZIAŁAKIEWICZ Adrian LKS OPTEX ARLEN OPOCZNO 0 11 14
5 LEŚNIAK Tomasz CWKS RESOVIA RZESZÓW 0 11 37
6 CEBULA Szymon MTB SILESIA RYBNIK 2 0 11 38
7 CZARNOTA Bogdan MTB SILESIA RYBNIK 1 0 11 48
8 DUDA Paweł LKK START TOMASZÓW MAZOWIEC. 0 11 57
9 EBERTOWSKI Przemysław TREK GDYNIA 0 12 46
10 SMAGA Leszek LUKS DOBRA JARECKI TEAM 0 12 52
11 SYCZ Dariusz PRZEMYSKIE TOW.KOLARSKIE 0 13 20
12 SZEWCZYK Szymon MKS KAROLINA ROWERY 0 13 27

II RUNDA:

1 OSICKI Kornel HALLS PROFESSIONAL MTB TEAM 0 21 46
2 RZESZUTKO Adrian RMF FM MOUNTAIN DEW KRAKŕW 0 22 55
3 BARUL Damian LKS OPTEX ARLEN OPOCZNO 0 24 35
4 DYGACZ Tomasz MTB SILESIA RYBNIK 1 0 24 40
5 JAWORSKA Debora ADVENTURE ASEPTA KEDNA 0 24 46
6 MIDZOBRODZKI Paweł LUKS DOBRA JARECKI TEAM 0 25 39
7 ŁYSAKOWSKI Grzegorz PRZEMYSKIE TOW.KOLARSKIE 0 26 53
8 MASZOTA Paweł TREK GDYNIA 0 26 54
9 KAPUSTA Sylwia CWKS RESOVIA RZESZÓW 0 26 55
10 OKARMUS Paweł MKS KAROLINA ROWERY 0 26 56
11 WARCZYK Dorota LKK START TOMASZŕW MAZOWIEC. 0 27 37
12 CZERWIăSKA Joanna MTB SILESIA RYBNIK 2 0 29 40

III RUNDA:

1 KARCZYŃSKI Marcin HALLS PROFESSIONAL MTB TEAM 0 32 35
2 PIASKOWY Emanuel ADVENTURE ASEPTA KEDNA 0 36 51
3 SUŁEK Marta RMF FM MOUNTAIN DEW KRAKÓW 0 36 52
4 SOLUS Katarzyna LUKS DOBRA JARECKI TEAM 0 39 22
5 JANECKI Dawid LKK START TOMASZÓW MAZOWIEC. 0 40 26
6 STANISŁAWIAK Barbara LKS OPTEX ARLEN OPOCZNO 0 40 35
7 KOZELA Karolina MTB SILESIA RYBNIK 1 0 41 23
8 WARCHOŁ Bartosz CWKS RESOVIA RZESZŕW 0 41 55
9 BARTKOWIAK PaweŁ MTB SILESIA RYBNIK 2 0 42 47
10 SZYBIAK Ewelina PRZEMYSKIE TOW.CYKLISTÓW 0 44 11
11 ŚWIRKOWICZ Anna TREK GDYNIA 0 44 46
12 KUNIEJ Anna MKS KAROLINA ROWERY 0 45 00

IV RUNDA:

1 13 POL19860427 BATEK Dariusz HALLS PROFESSIONAL MTB TEAM 0 44 57
13 POL19890316 OSICKI Kornel
13 POL19831109 WŁOSZCZOWSKA Maja
13 POL19780706 KARCZYăSKI Marcin

2 12 POL19830712 SUŁEK Piotr RMF FM MOUNTAIN DEW KRAKÓW 0 48 44
12 POL19900405 OSIECKI Łukasz
12 POL19890104 SUŁEK Marta
12 POL19860425 RZESZUTKO Adrian

3 14 POL19850530 TRZOP Jacek ADVENTURE ASEPTA KEDNA
0 49 30
14 POL19890607 JAWORSKA Debora
14 POL19910302 PIASKOWY Emanuel
14 POL19860412 HARKOT Paweł

4 7 POL19871126 MIDZOBRODZKI Paweł LUKS DOBRA JARECKI TEAM 0 50 28
7 POL19871228 SMAGA Leszek
7 POL19880321 SOLUS Katarzyna
7 POL19890119 DOMBROWSKI Maciej

5 6 POL19891011 DYGACZ Tomasz MTB SILESIA RYBNIK 1
0 51 54
6 POL19860918 KOZELA Karolina
6 POL19750615 CZARNOTA Bogdan
6 POL19850104 PYRGIES Kryspin

6 5 POL19851128 ZATORSKI Michał LKK START TOMASZÓW MAZOW
0 52 26
5 POL19911025 JANECKI Dawid
5 POL19750710 WARCZYK Dorota
5 POL19850409 DUDA Paweł

7 10 POL19900421 PTASZEK Karol LKS OPTEX ARLEN OPOCZNO 0 53 39
10 POL19910128 STANIS�AWIAK Barbara
10 POL19900402 BARUL Damian
10 POL19880213 DZIA�AKIEWICZ Adrian

8 3 POL19821208 KAPUSTA Sylwia CWKS RESOVIA RZESZŕW
0 54 47
3 POL19901125 PALUCH Kamil
3 POL19920116 WARCHO� Bartosz
3 POL19810522 LE�NIAK Tomasz

9 8 POL19900513 WASZCZUK Radosław MTB SILESIA RYBNIK 2
0 55 31
8 POL19860811 CZERWIăSKA Joanna
8 POL19800114 CEBULA Szymon
8 POL19880719 BARTKOWIAK Paweł

10 15 POL19910424 �YSAKOWSKI Grzegorz PRZEMYSKIE TOW.CYKLIST 0 58 21
15 POL19891018 SYCZ Dariusz
15 POL19890913 SZYBIAK Ewelina
15 POL19921109 SYCZ Łukasz

11 9 POL19860510 SIEDLECKI Maciej TREK GDYNIA
0 58 29
9 POL19831104 EBERTOWSKI Przemysław
9 POL19790129 ŚWIRKOWICZ Anna
9 POL19890210 MASZOTA Paweł

12 11 POL19871207 CISOWSKI Marcin MKS KAROLINA ROWERY
1 00 07
11 POL19871107 SZEWCZYK Szymon
11 POL19900902 OKARMUS Paweł
11 POL19910531 KUNIEJ Anna

A tak przy okazji, skoro TREK Gdynia zrzesza najlepszych zawodników z regionu, dlaczego nie jeździ w klubie Kuba Krzyżak? Ktoś wie?

Nie pytam Ciebie o zawody , tylko Mar_lana, który pisze powyżej.

Michał Gda napisał(a):

> A tak przy okazji, skoro TREK Gdynia zrzesza najlepszych
> zawodników z regionu, dlaczego nie jeździ w klubie Kuba
> Krzyżak? Ktoś wie?

No to zapytaj samego Krzyżaka.

Były to mistrzostwa Starogardu Gdańskiego w MTB

Bo Kuba jest za słaby dla Treka! :D

smieszne to jest i tyle

nie wszyscy zawodnicy klubu sa na takim samym poziomie
czasem da sie kogos objechac, ma slabszy dzien, klopoty zoladkowe albo kto inny jest lepszy, szybszy itp...

jak to sie ma do caloksztaltu klubu?

nie ma mnie w PL od jakichs 3 lat ale Trek skupia spora grupe bardzo dobrych zawodnikow: Slawka, Przemka czy Anie.

Jakis czas temu, kazde z nich jezdzilo osobno, teraz sa w teamie i maja jakies zaplecze. I badzo sie ciesze, bo maja szanse isc do przodu i rozwijac sie.
Dojscie do poziomu czolowki Polski to ciezka praca zajmujaca kupe czasu, potu i kasy. Dojscie dla niejednej przecietnej osoby do poziomu zawodnikow wymienionych powyzej z imienia jest niemozliwe a co dopiero do poziomu zawodnikow z kadry.

Nie wiem dlaczego ktos konsekwentnie pietnuje Treka jako grupe kolarska i po co? Staraja sie, trenuja i rozwijaja. "Practice makes perfect.. but it takes time"

Grup rowerowych jest wiele - skoro jestesmy z trojmiasta to wspierajmy swoich! Chca rownac do najlepszych - chwala im za to! Moze tak troche wsparcia a nie "dobijal"... cytat:
"gdybym byl kolarzem (jak to niektorzy z tego forum..no przynajmniej sami sie tak okreslaja) to popadlbym w depresje, wiedzac, ze nie ma szans bym kiedykolwiek zblizyl do takiego poziomu..."

Sam tez jestem kolarzem i wiem co to znaczy cwiczyc, trenowac i probowac osiagnac cel.
Droga moze byc dluga, wiec nalezy gratulowac samozaparcia!

Pozdrower
Peter

-----------------------------------
SopotKillers.pl

Ziarno - widać jak niewiele wiesz o sporcie i o kolarstwie. Ja mam taką zasade że jak nie mam o czymś pojęcia to nie dyskutuje. Nie wiesz również po co powstała nasza grupa i dlaczego ona funkcjonuje. Czytając Twój pierwszy post uśmiałem się do łez (powaga !! ). Co do reszty Twoich wypowiedzi to myślę że nie ma co komentować - Twoja niewiedza mnie po prostu bawi :) Napisz jeszcze coś fajnego !
Ty na przykład nie zrozumiesz że zawodnik, który na Langu dostaje dubla jest dobrym zawodnikiem. Nie wiesz również ile poświęcenia, kasy i wyrzeczeń kosztuje dojście do chociaż takiego poziomu jaki my reprezentujemy. Nie rozumiem tylko co Ciebie to wszystko boli ?

"Treki startują w zawodach dla amatorów i tam brylują, a tak na prawde te zawody nie są dla nich, nie wiem po co tam startują? w starciu z profi nie mają żadnych szans i chyba dlatego ? "

Nasz Klub nastawiony jest na maratony i w tym kierunku będziemy podążać. Czy są to zawody tylko dla amatorów? Może od miejsca 50 w dół, tak. Czołówka, to zawodowcy, z którymi podjęliśmy walkę. Cały nasz skład (11 osób) wystartował na Mistrzostwach Polski w maratonie w Wałbrzychu. Byliśmy najliczniejszą grupą, a wyniki mieliśmy porównywalne z grupą RMF Mountai Dew, która jest czołówką krajową. Startowaliśmy na Langach (Chodzież, Szczawno, Białystok), właśnie wróciliśmy z Mistrzostw Polski XC w Szczawnie, gdzie też broniliśmy honoru Wybrzeża. Czy my unikamy konfrontacji z najlepszymi?

Na MP w sztafecie zajęliśmy dopiero 11 miejsce. Ale to my, jako jedyna drużyna z Polski Północnej tam startowaliśmy! W składzie byli sami zawodnicy specjalizujący się w maratonach (i to giga), więc szans nie mieliśmy, ale podjęliśmy walkę. Na starcie nie było Floty, Lechi, Baszty... My byliśmy, Klub, który powstał 25.09.2006 roku. W wyścigu indywidualnym Paweł w juniorach był 34, na 62, Przemek był ok. 28 też w gronie 65 najlepszych zawodników w kraju. Pozostali zawodnicy też dali z siebie wszystko. Czy to są rewelacyjne wyniki? Dla wielu nie, ale to my zmierzyliśmy się z najlepszymi w kraju, na najtrudniejszej trasie w Polsce!

W trakcie treningu podszedł do nas Andrzej Piątek (trener kadry narodowej MTB) i powiedział, że obserwuje nas od 2 lat i chciałby pogratulować wspaniałej roboty jaką wykonaliśmy. Tak więc chyba nie jest tak beznadziejnie, jak niektórzy „eksperci” tutaj twierdzą.

Przy okazji dziękuję tym wszystkim, którzy dostrzegli nasz wkład w promocje wybrzeżowego MTB i trzymają za nas kciuki!

Co do mnie to absolutnie nie mam nic do Treka na nie, po prostu, ktos tu zdaje sie pisal cos, ze reprezentuja taki super poziom jak na gdanska scene rowerowa,po prostu akurat chcialem pokazac, ze (moze glupie moje szczescie,moze inne przyczyny,nie wnikam to,byc moze drugi raz juz bylbym daleko w tyle...), przynajmniej niektorzy z nich, sa do pokonania,przez zupelnie najzwyklejszych amatorow.

No a zapewne rozwiajają się cały czas,fajnie że mają taki team, towarzystwo... mogę im tylko zazdrościć,bo ja jeżdże cały czas jedynie we włąsnym towarzystwie... No i życzę powodzenia oraz wielu sukcesów... Oby trójmiejski światek rowerowy wypadła jak najlepiej na tle ogólnopolskim;)

I co Ziarno? Nadal szok? :)

Czytaliście historie jak powstal klub ?
Większość z nas to amatorzy z krwi i kości "do pokonania" przez każdego ambitnego kolaża również amatora, to że mamy licencje nie oznacza że jesteśmy zawodowcami, tylko wyraz chęci sprawdzenia siebie na arenie ogólnopolskiej. Kilku z nas w zawodach startuje właśnie od 2 lat, paru miało kilkuletnia przerwę z przyczyn różnych, więc jak niby mamy w tak krótkim okresie stać się nagle czolówką Polski. Bardzo proszę o szczyptę wyrozumiałości mniej presingu, więcej otuchy.
Dziękuję i pozdrawiam ( lewa lapa w góre ! )

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo nie.

takie bzdury tu piszecie, ze az sie nie chce odpowiadac.

Sławku ubaw mam z twoich wypowiedzi wielki a zwlaszcza z tej

Ja mam taką zasade że jak nie mam o czymś pojęcia to nie dyskutuje.

nie miales zielonego pojecia o jezdzie z psem przy rowerze a jednak musiales wtracic tam swoje trzy jak że zbedne i nic nieznaczace slowa klepiesz by klepac zalosne moze i tym razem jakas laska napisze do mnie mejla ze cie obrazam ale proponuje lepiej wziasc sie za pozadne pedalowanie a nie przesiadywanie na forum a nie mowic jak to krotko jezdzicie i dlatego jest tak slabo !!żucze powodzenia i mam nadzieje ze zdobedziecie kiedys jakies wyzsze miejsca:)

Heh, przeciez ja nie dyskutowałem w temacie z psem :) Wtrąciłem tylko troche co by było wesoło. Ty oczywiście nie zrozumiałaś, ale to już nie mój problem.
To co napisał RV chyba wyczerpuje temat.

mirakula nie pierdol glupot bo nie wiesz co gadasz, wsadz ta tlusta dupe na rower i sama zrob wynik!

mirakula napisał(a):

> Sławku...zbedne i nic
> nieznaczace slowa klepiesz by klepac zalosne ... proponuje
> lepiej wziasc sie za pozadne pedalowanie a nie przesiadywanie
> na forum a nie mowic jak to krotko jezdzicie i dlatego jest tak
> slabo !!żucze powodzenia i mam nadzieje ze zdobedziecie kiedys
> jakies wyzsze miejsca:)

zanim cos napiszesz, kobieto, sprobuj sie dowiedziec ile trenuje Slawek i jakie miejsca zajmuje i sprobuj przejechac chociaz jeden wyscig i zajac miejsce "chociaz" takie jak my

Experci?BOli? No litosci..Szok - juz nie bardzo. Dowiedzialem sie wlasciwie wszystkiego, co chcialem.
Czyzby przedstawianie faktow jest czyms złym? Prawda w oczy kole ? :D
Tia, jesli ktos "specjalizuje" sie w Maratonach, a np. dostaje zimny kubel wody na glowe w postaci grubej
przegranej /z jakas Laska...tak, prosze napisac, ze tutaj kłamie.../, to moze pewnie
wkurzyc nie jednego "zakomplexsionego cyca", a jak!, szczegolnie jak o tym ktos napisze na forum,
bo to przeciez jest tajemnica...
...sorry - juz nie bede :-)
To milo Sławku ze dobrze sie bawiles czytajac o wynikach swojego klubu i innych sprawach. NA pewno bedziesz mial
okazje posmiac sie jeszcze nie raz...
A czy masz, czy nie jakies zasady,
to super, napisz o tym ksiazke, moze w tym tez bedziesz dobry ?
A wOze pisze glupoty ? moze kłamstwa? Jakie?
MOze to, ze 98% maratonow MTB staja sie coraz krotsze i łatwiejsze ??/prosze o porownanie Powerade Bike MAratonuz Gdanska w 2005 i 2006 - kto byl to wie o czym mowie.../
NO tak, faktycznie jestem niedoinformowany, bo
"dublowany zawodnik, to dobry zawodnik", /no chyba ze nie jest czlonkiem wlasciwego klubu.../ od dzisiaj zmieniam zdanie na ten temat :-)
dzieki za nauke, niech to i tak bedzie!
Tak naprawde to licza sie tylko wyniki, a tlumaczenia,ze kosztuje wiele wysilku i kasy uzyskanie
takiej czy takiej formy i tak nic nie zmienia.Jestescie klubem ? Macie sponsorow ?
Kogo to obchodzi, ze przejezdzasz 20-30tys km/rok jesli konczysz zawody z 40 minutowa strata?
Albo sie wygrywa, albo nie...
Wiec kiedy zaczniecie wygrywac te GIGa-Marathony?

to ze ktos sie stara nie znaczy chyba, ze nalezy na nim wieszac psy...
jesli wszyscy, ktorzy biora udzial a nie wygrywaja by sie wycofali jak szczury to z kim ci najlepsi by mieli sie zmierzyc?
jak dla Ciebie sa warte wyniki dobrze, ale czemu sie czepiasz chlopakow? dlatego, ze sie staraja?
ze maja jakies cele?

jest takie powiedzenie - nie od razu Rzym zbudowano...

a jesli Ty nie rozumiesz, ze do wynikow sie dochodzi latami to i tak nic do Ciebie nie przemowi...

to, ze trasy moze i staja sie coraz latwiejsze, nie znaczy, ze poziom maleje... on i tak rosnie, i to bardzo...

jesli jakis czas nie trenujesz - wypadasz... i tyle... ja tak mam, ale to nie znaczy, ze sie poddaje - jak tylko mam okazje startowac to daje z siebie wszystko... a dlaczego? bo to lubie...

to samo jest z chlopakami... tylko na innym, wyzszym poziomie...

a Ty zamiast trzymac kciuki tylko bys wyniki chcial... jak chcesz wyniki to trenuj i sam startuj...

EOT

Ech, dajmy sobie spokoj, Robert Z. vel Ziarno to zwykly malkontent.

cholera - wydało sie :-(

BTW Ziarno, dwa lata temu nie jezdzilam jeszcze w tym super przemega klubie Trek Gdynia, a dowalilam Ci na maratonie 25 minut i to na tym kiepskim amatorskim dystansie mega. JAK TO SIE MOGLO STAC!?!? Jakas "laska" Cie objechala?

i to nie jakas laska :-) Tylko Ty...zreszta bylem wtedy pijany i nic nie pamietam :D

Ziarno napisał(a):

> i to nie jakas laska :-) Tylko Ty...zreszta bylem wtedy pijany
> i nic nie pamietam :D

to nie pij tyle, w koncu esperal do czegos zobowiazuje ;)

tak mowia....lekarze...niektorzy...:-)

mar-lan

to nastepnym razem moze sprobuj jeszcze objechac kogos z SK ;)

wybierasz sie moze na maraton do Gdyni?

Jak mi sie uda i czas i zdrowko pozwola to podczas krotkiego pobytu w 3m jako amator postaram sie skopac ile sie da tylkow innych amatorow czy kogokolwiek, kto tam jeszcze sie da objechac na tym maratonie ;)

Daj znac czy sie wybierasz i ew. jakies namiary co bysmy mogli wszyscy porownac nasze wyniki :)

pozdrower
Peter

ania_TG napisał(a):

> BTW Ziarno, dwa lata temu nie jezdzilam jeszcze w tym super
> przemega klubie Trek Gdynia, a dowalilam Ci na maratonie 25
> minut i to na tym kiepskim amatorskim dystansie mega. JAK TO
> SIE MOGLO STAC!?!? Jakas "laska" Cie objechala?

No nie moge :D Kurde, ja myślałem że Ziarno to jakiś kozak z czołówki światowej.... :) Żeby dostać baty 25min. od laski i jeszcze wymądrzać się to na prawde trzeba mieć tupet.

No nie ? :-) Tylko ja nie jestem kolarzem...A baty od Laski moga byc ciekawym doswiadczeniem :-)

Brawo Ziarno! BRAWO! To mi zaimponowałeś... ŻENADA! Szkoda, że tylko gadać potrafisz... Ogólnie widzę, że wyciągnąłeś wnioski takie jak starzy niereformowalni, zacofani ludzie, którzy się nie znają na rzeczy i gadają jak najwięcej, jak najgorszych spostrzeżeń! Idź do Rydzyka On Ci pomoże:P
Nie dość, że głupio piszesz, to do tego oczerniasz dziewczyny, które niby wg Ciebie są gorsze od facetów...
ŻAŁOSNY TEMAT...

oczerniam dziewczyny ? wprost przeciwnie - uwazam, ze sa super i moga walczyc z facetami jak rowny z rownym! .Widze , ze masz jakis problem, skoro cos innego wyczytales - a moze osobiscie poczules sie dotkniety ?
Co do polityczno-religijnej kwestii, ktora tu poruszyles, to coz, nie bede komentowal, bo szkoda na to bitow...

W ogóle szkoda słów na ten głupi temat...
TREK górą i inni trenujący kolarze też ;)

Oj nie musisz tak przeżywac Peter, napisalem ze raz mi sie akurat szczesliwie udalo... no i przypuszczam ze wiecej już nie bedzie to możliwe,także żadna sztuka byłoby mnie objechac;) szczególnie jak sie przez dwa miesiące w środku seznowu praktycznie wogole nie siedziało na rowerze...
Zapewne bedę w Starogardzie, jak rok temu, a czy wybiorę się do Gdyni,to życie pokaże...Ogolnie nie lubię tłoku i jestem strasznie słaby technicznie, dlatego akurat trasa w Stg rok temu mi pasowała,bo była banalna i w elicie startowało 11 osób:D choc po starcie i tak oczywiście byłem ostatni...

majek napisał(a):

> W ogóle szkoda słów na ten głupi temat...

skoro głupi, to po co sie udzialasz, Panie RYDZYK ?

Co za debile!!!!!!!!!!!! ..................... Ludzie ogarnijcie sie !!!!!! jak mozna tak pier..... wrrrrr

...i tu masz calkowitą racje.

mr_lan nie miałeś może satysfakcji z tego że byłeś przed trekiem ?
a nie pomyślałeś że trek ma satysfakcje jak uda mu się wyprzedzić kogoś z czołówki polski ?
ja bardzo sobie cenie ich obecność na naszych bike tourach za to że mogę podjąć z nimi walkę, od nich można się uczyć a w przyszłości mam nadzieje skopać im tyłki :)

A Ty ziarno nie odwracaj kota ogonem... wstań sprzed tego kompa i wsiadaj na rower bo raka dostaniesz od napromieniowania ( na złość babci odmrozisz sobie uszy )

a nie mowilam :) udez w stol a jakas z treka sie odezwie:) ubaw po pachy ja a co do tego ktory obraza moj tylek spojz na swoj karakanie

no i jakaś mirakula z pieskiem też musiała coś od siebie dodać.

Maciass napisał(a):

> no i jakaś mirakula z pieskiem też musiała coś od siebie dodać.
>
>

zapomniales dopisac i z dzieckiem w przyczepce:)

to Ty bylas tydzien temu na Helu?? bo widzielismy jakas kobiete z przyczepka;>

mirakula napisał(a):

> a nie mowilam :) udez w stol a jakas z treka sie odezwie:) ubaw
> po pachy ja a co do tego ktory obraza moj tylek spojz na swoj
> karakanie

przepraszam, wiecej nie bede, moj ty zgrabny mirakulowy tyleczku z dzieckiem w przyczepce i psem, uff

Przecież to jest czysta prowokacja, po co wogóle sie udzielacie. Kto wtajemniczony wie co w trawie piszczy, reszta s****i głośno szczeka bez względu na wiek poziom. Ludziom zależy na byciu w centrum uwagi, wobec czego siedzą przed ekranami i bez żadnej konsekwencji piszą co im lezy na wątrobie. Ci którzy są obrzucani nie powinni wogóle na to reagować. Wszyscy jesteście z tego samego miasta/województwa, widujecie się na codzień a jeden drugiemu wbija kose w plecy i rzuca gwoździe pod nogi tak żeby nie było żadnej ciekawej inicjatywy a bałagan i zawiść do okoła. Pomyślcie choć przez moment co wypisujecie na tym forum - opłaca wam się to ?

i tak nic nie zdziałacie siedząc i wyjąc. To że inni mają lepiej powinno was skłonić do zastanowienai się nad samymi sobą i wywnioskować co zrobić by stać się lepszymi. Pokażcie na co was stać waleczni mistrzowie cientej riposty.

masz racje - 100%...nawiasem mowiac lepiej pewnych tematow nie poruszac...pozostaje mi tylko powiedziec: sorry, wiecej nie bede :)

po tym co pisze tu taki Ziarno, ktory na temat kolarstwa ma tyle pojecia co ja o fizyce kwantowej czy (o zgrozo!!) mirakula, ktora chce porad o jezdzie z pieseczkiem, mozna dojsc do wniosku, ze zdecydowana wiekszosc tu piszacych faktycznie nie ma najmniejszego pojecia o uprawianiu jakiejkolwiek dycypliny czesciej niz raz w tygodniu. ale za to ***** sa takimi ekspertami w doradztwie i wyglaszaniu opini, ze faktycznie chyba zaczne korzystac z ich pomocy w przyszlym sezonie!

pochwalcie sie Swoimi osiagnieciami sportowymi? co wam w zyciu udalo sie osiagnac, z czego mozecie byc dumni? mirakula jak Twoj brdzac podrosnie, proponuje zrobic ekspryment i zainwestowac w dziecko, zeby uprawialo jakis sport, wtedy przejzysz na oczy i moze cos zacznie ogarniac, bo na Ziarno juz za pozno..

kolejna sprawa, to taka ze w 3miscie nie ma zadnego kolarza zawodowego MTB i nie moge pojac dlaczego tak trudno Wam to zrozumiec?! Ziarno jak chcesz kupie Ci licencje i bedziesz takim samym zawodowcem jak ja czy ekipa z treka. wszyscy jestesmy amatorami na lepszym badz gorszym poziomie.

nie boje sie tez powiedziec ze Ci co jada po zawodnikach, ktorzy wiele z siebie daja i chca cos osiagnac - to zwykle, zakompleksione, niedowartosciowane cioty, ktore faktycznie tylko na forum maja cos do powiedzenia, bo to jedyne miejsce gdzie maja taka mozliwosc.
(tak tak nawrzucajcie mi na temat mojego niskiego poziomu bla bla)

MTBChallenge.com-SUNN

mam nadzieje, ze sie spotkamy i powiesz mi to jeszcze raz - w oczy.

hehe masz watpliwosci?

nie, licze na to.

uprzejmie proszę nie pyskować.. :>

Hehe - śmieszna dyskusja - już widzę jak Ziarno dogania każdego spotkanego na trasie i krzyczy na niego, że za wolno jedzie :) Ziarno - a czy Ty w jakiejkolwiek dyscyplinie - może być i naukowa - jesteś w stanie zmierzyć się z najlepszymi ? bo jak nie, to dla mnie szok :)

powiem więcej...rock szok! :O

Jaaaa? Ja jestem tylko kibicem :) ale jak shock, to shock....Adios!

Krzyżak mało pisze, ale jak już coś napisze to konkretnie i na temat! :)

A Ziarno weź się czasem zastanów, zanim zaczniesz jechać na kogoś na forum, bo ten nóż w plecach czy gwoździe na drodze też Cię mogą spotkać.

ok,
wystarczy juz, bo to do niczego nie doprowadzi...powodzenia !

Ty Ziarno, ty widze sie strasznie brandzlujesz tym, ze o tobie w tym watku sie mowi, bo pewnie w realu nikt nie chce z toba rozmawiac (a napewno nie na temat startowania w zawodach MTB). Do tego stopnia, ze dzis juz o 7 rano tu cos skrobales, nie mowiac ze wczoraj napisales w tym watku chyba z 20 razy. Nie przeszkadza ci nawet to, ze wszyscy z ciebie maja od 2 dni niezłą bekę i większość uważa cie za niezłego palanta.
Wez sie zastanów nas sobą - z tego co piszesz, to jak ostatni raz wydawało ci sie że umiesz jezdzic na rowerze i chcialeś to potwierdzic na bajk tourze, to okazało sie ze jestes w błędzie, wiec przerzuciłes sie na analizowanie jazdy innych ludzi. To rzeczywiscie konkurencja łatwiejsza. Wystarczy do niej odpowiednia mieszanka ignorancji z arogancją.
Jestem ciekaw ile czasu minie zanim odpiszesz cos głupiego, po pewnie trzymasz palec na klawiszu "odśwież".

mariusz1 napisał(a):

> Jestem ciekaw ile czasu minie zanim odpiszesz cos głupiego, po
> pewnie trzymasz palec na klawiszu "odśwież".
>
>

Na razie ty walnąłeś durną wypowiedź :D

Sławek napisał(a):

> Ty na przykład nie zrozumiesz że zawodnik, który na Langu
> dostaje dubla jest dobrym zawodnikiem.

Co to za brednie. Wiadomo, że teraz na Langu może wystapić każdy kto ma licencję. Wsiądzie Mirakula na rower pojedzie na Langa, dostanie dubla od wszystkich i co, powiesz że jest dobrym zawodnikiem?????
Start w tych zawodach nie jest wyznacznikiem poziomu jazdy.

No ale cóż jest klub, są sponsorzy więc trzeba się pokazywac na zawodach gdzie startuje Elita Polski w MTB. I nieważne że w każdym protokole z zawodów obok nazwiska zobaczymy dopisek "nie ukończył".
Ważne , że walczył z najlepszymi, pokazał logo sponsora i tyle. Chore to jest.

Tichy napisał(a):

> Sławek napisał(a):
>
> > Ty na przykład nie zrozumiesz że zawodnik, który na Langu
> > dostaje dubla jest dobrym zawodnikiem.
>
> Co to za brednie. Wiadomo, że teraz na Langu może wystapić
> każdy kto ma licencję. Wsiądzie Mirakula na rower pojedzie na
> Langa, dostanie dubla od wszystkich i co, powiesz że jest
> dobrym zawodnikiem?????
> Start w tych zawodach nie jest wyznacznikiem poziomu jazdy.

Eh, teraz to Ty bredzisz. Owszem licencje moze kazdy kupic, ale nie kazdy to robi. Myslisz, ze Mirakula nie ma na co wydac 40 zeta, tylko na licencje, kt nie jest jej do niczego potrzebna? Dwa: na Langu nie startuja ludzie z podworka obok, przejrzyj listy startowe.

> No ale cóż jest klub, są sponsorzy więc trzeba się pokazywac na
> zawodach gdzie startuje Elita Polski w MTB. I nieważne że w
> każdym protokole z zawodów obok nazwiska zobaczymy dopisek "nie
> ukończył".
> Ważne , że walczył z najlepszymi, pokazał logo sponsora i tyle.
> Chore to jest.

Sadzisz rowniez, ze sponsorom zalezy na pokazaniu loga przez zawodnika, ktory dostaje dubla od wszystkich? A moze woli zasponsorowac start komus kto jednak prezentuje pewien poziom sportowy?

Tichy, ja mówiłem o dublu nie o zawodnikach jadących na ostatnich miejscach. Zobacz na wyniki Langa z Warszawy, z Białegostoku, z Chodzieży czy choćby z MP 2006 i 2007. Zobacz jacy zawodnicy kończyli tam z dublami. Jeżeli jest krótka runda to dubel jest nieunikniony. I jeżeli ukończysz wyścig z dublem na 10 miejscu to jesteś cieniasem ? No nie mam słów po prostu do tępoty niektórych z piszących na tym forum.

Witam forowiczów.
Właśnie przejrzałem wątek i mam kilka przemyśleń, którym chcę się podzielić. Początkowo wątek lekko mnie zniesmaczył, Ziarno wyskoczył z tematem który wszystkich mocno zbulwersował. Mnie też trochę wkurzył, ale teraz z biegiem czasu dochodzę do wniosku, że ma trochę racji. Zanim mnie również zbesztacie doczytajcie do końca. Ziarno na mój gust jest jak większość Polaków sportowym ignorantem, bo przecież każdy z nas zna się na piłce, siatkówce, pomaga skakać Małyszowi itp. a w rzeczywistości, kto z nas rozegrał chociaż raz w życiu 90minut na wymiarowym boisku, kto przyjął na ręce piłke lecącą ponad 90km/h czy założył narty i stanął na szczycie Wielkiej Krokwi. Uogólniam, ale tak niestety jest. Przypuszczam, że tak może być w tym przypadku, Ziarna jak napisał zainteresował „szum medialny” wokół Treka, wszedł na stronę, naczytał się, naoglądał, wyrobił w sobie mniemanie o najwspanialszym klubie „z północy” a jak zaczął szukać okazało się, że tak różowo jednak nie jest i się mocno rozczarował czego upust dał w tym wątku. Akurat nie trafił na podatny grunt, gdyż w większości forum to odwiedzają „jeżdżacy/trenujący/znający się” na kolarstwie i ciężkim treningu ludzie, którzy stanęli murem za zespołem TREKa. Cóż, niestety nasz kraj jest pełen takich osób. Pamiętam jakiś czas temu „szum medialny” wokół naszych siatkarzy, a zawsze na najważniejszych imprezach dostawali w dupe. Udało się w końcu w zeszłym roku. Pamiętam ich początki (chyba 2 lata temu), zebrali się w zespół w momencie jak sam zacząłem jeździć na rowerze, od tego czasu śledzę ich postępy, cieszę się ich dobrymi występami i smucę porażkami, jak większość jeżdżących w Trójmieście. Są coraz lepsi, pną się w górę, a że czasami im nie wyjdzie, no cóż jak już ktoś tu chyba napisał „nie od razu Rzym zbudowano”. No i nie zapominajmy, że to właściwie amatorzy. Także trzymam za nich kciuki i mocno wierzę, że Trekowcy w ciągu najbliższych lat zagoszczą w czołówce polskiego MTB na stałe. Powodzenia!

Ty Ania nie pozwalaj sobie za bardzo w Langu wystapil by moj mezus nie ja ,Ja swoje 40 zeta wydam na pampersy dla dziecka

doloz jeszcze 60 i bedzie na wizyte

Pozdrower dla wszystkich obrzucających się błotem i pozostałych:]

DF

Jedyny obrzucajacy innych błotem i wyzwiskami na tym forum to Sławek. Poziom jego wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia.

Dobrze jednak, że chłopak ma więcej w nogach niż w głowie.

Sprawa jest prosta, czasem trzeba powiedzieć coś ostro na poziomie tych którzy tu piszą. Inaczej nie zrozumieją. Ciesze że masz pojęcie o tym co mam w głowie, może znasz jeszcze jakieś ciekawostki na mój temat ? Miło będzie usłyszeć.

Sławek napisał(a):

>Sprawa jest prosta, czasem trzeba powiedzieć coś ostro na
> poziomie tych którzy tu piszą. Inaczej nie zrozumieją.

Twój poziom wypowiedzi jest tu najniższy.

> Ciesze się
> że masz pojęcie o tym co mam w głowie, może znasz jeszcze
> jakieś ciekawostki na mój temat ? Miło będzie usłyszeć.

Z poziomu Twoich wypowiedzi widać , że nie masz nic w głowie. Ot, taka ciekawostka.

Tichy daj se siana jooO ? :D

Zaczyna sie kolejna walka w stylu:
"jesteś głupi !
a ty też jesteś głupi !
a nie bo ty jesteś bardziej !
a nie bo ty ! "

Po co to komu ?

Mi po nic, widocznie kolega "tichy", który nawet nie potrafi się podpisać imieniem i nazwiskiem widocznie jest niedowartościowany i musi sie na kimś wyżyć. Czyżby kolejne "dziecko neostrady" ? :D

tichy masz wystarczajaco duze jaja zeby sie przedstawic? jak tak to jestes gosc :D

No i mamy 102 wypowiedź na ten temat :)
Super. Jesteśmy na 102 - jak Rudy! Tylko gdzie jest Szarik?:P
PozdROWER

Tichy (Ijonie - za pewne) skąd w Tobie tyle goryczy ?
Przydałoby się trochę Cię "zbembardować bembami BMB" :)

Jeżeli chodzi o dołowanie poziomu wypowiedzi, to akurat Sławek tu nie przoduje.
Z resztą, to "forum rowerowe", a nie klub dyskusyjny Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, więc liczy się fachowość i to co ma się w nogach a nie subtelność wypowiedzi (co prawda pierwszego nie posiadam a drugie tylko w pewnym stopniu ale przynajmniej moje 3 grosze od czasu do czasu nie wprowadzają bezsensownego fermentu (chyba))

Więc nie marudź już.
Zdradź lepiej, co to 'sepulki' bom ciekawa okrutnie, Ijonie Tichy.

ja jeszcze skrzydel nie rozwinalem, wiec Slawku obawiaj sie spadku na druga lokate :D

krzyżak jest gupi o_0

miało być tak : kszyżak jest gupi

moze kryszak :> Temat uważam za zakonczony....wszystcy jezdeźcie gupi! :>

Szak napisał(a):

> moze kryszak :> Temat uważam za zakonczony....wszystcy
> jezdeźcie gupi! :>

ty tesz , kszak , jezdeś gupi , i to barzo ! :D

kszak tak ! :D

ale pierdolicie.

oui , bullshit , monsieur .

Krzyzak napisał(a):

> ale pierdolicie.

Kuba, poziom Twoich wypowiedzi jest bardzo niski. Jeszcze te przekleństwa... Myśle że powinieneś się z tego powodu popłakać i już nigdy nie wsiadać na rower !!!

Zmieniając nieco wątek lecz pozostając przy temacie...

Dopiero co wróciłem z wakacji z Chorwacji (polecam). Będąc na wyspie Brac zauważyłem że co rusz mija mnie jakiś wypasiony rower i może nie zdziwiło by mnie to tak bardzo gdyby nie fakt że jeźdźcy byli poubieranymi tylko w klapki i kąpielówki... myślę sobie pewnie bogaci turyści poprzywozili swoje maszyny aby wzbudzić podziw miejscowych pań... otóż nie! Okazało się że owe "maszyny" to rowery z miejscowej wypożyczalni!!! Cannondale, Trek, Scott, a w przeważającej liczbie Gary Fisher i to wszystko na osprzęcie z półki za 5-6 tyś zł!!! ...dla mnie szok!!!... ;)

Pozdro!

barry, ale zdajesz sobie sprawe ze u Nas taka wypozyczalnia bedzie dzialac max 3 dni :D

tak wiem... przykre to!

coz, sprzet odpowiedni, zeby bylo wygodnie dla turystow (komfort jazdy, zmieny biegow, amortyzacji) i latwo dla serwisanta, bo po przejazdzkach niedzielnych turystow dobry sprzet powinien byc przez dlugi czas bez potrzeby regulacji :)

na zachodzie to dziala a u nas na takim poziomie na jakim mamy rzady... i specjalistow rzadowych...

prawda...