droga na olsztyna ???

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
dziewczyny wyjeżdzam w ten weekend do Olsztyna czy może orientujecie się jak wygląda tera ta droga gdzie trwały wszelakie remonty czy jest przejezdna czy lepie szukać innej ( chodzi mi o trasę tą w str elbląga )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: droga na olsztyna ???

Jest objazd zaraz pod Gdańskiem. Dość krótki. A poza tym nie ma żadnych problemów.

da sie przejechac najlepiej przez prusz potem mozesz jechac przez morag jest skret chyba przed elblagiem albo paslekiem dobrze nie pamietam w lewo na morag i gietrzwald omija sie duza czesc drogi

my do olsztyna jeździmy co miesiąc. jest tylko objazd zaraz za przejazdowem - ja bym przez pruszcz nie kombinowała, tylko z Gdańska od razu na siódemkę. a potem na ostródę, a nie morąg. jest może z 10 km dalej, ale lepsza droga ( pasłęk-morąg masakra, małdyty - morąg roboty i ostatnie spore roboty w samym morągu). a jadąc na morąg nie jedzie się przez gietrzwałd tylko przez łuktę ( odnośnie tego co pisałą Lipunia). zatem najlepiej w ostródzie zjechać z 7 na 16 i przez Gietrzwałd do Olsztyna. mam nadzieję, że w miarę jasno napisałam. Ogólnie na całej 7 są remonty, ale jakoś mocno nie utrudnia to trasy-tylko lakieru szkoda, bo wszędzie jeżdżą ciężarówki wożące piach na budowę:)

Ja jeżdże praktycznie co 2 tygodnie. Wczoraj wracałam. jest objazd w okolicach Przejazdowa, ale krótki. Poza ty siódemka robiona, ale bez większych utrudnień. Akurat największe utrudnienia są od Olsztynka w stronę Wawy przez 25km, ale to akurat Ciebie już nie dotyczy.
Radzę tylko nie wyjeżdżać z Gdańska w godzinach 15-17, bo wtedy kupę czasu stracisz na wyjeździe z miasta.

Szerokiej drogi! :)

Ja zawsze jadę przez Pruszcz, ale nie zakręcam w Cedrach na "7", dojeżdżam praktycznie do wałów Wisły, skręcam na Leszkowy i wbijam się na most w Kiezmarku. Kilometrowo wychodzi tak samo (mieszkam przy obwodnicy), a omijam jednak sporą część siódemki, nie lubię nią jeździć, pełno tirów i kretynów wyprzedzających na 3 albo lecących na czołówkę. A od Pruszcza do Leszkowy praktycznie nie ma ruchu.

Byłam w zeszłym tygodniu, tak jak piszecie objazd przed Pruszczem, jeśli cenisz dobrą drogę jedź na Ostródę i przez Olsztynek, a jeśli chcesz sobie skrócić możesz pojechać przez Morąg lub w Ostródzie zjechać na Olsztyn. Poza robotami drogowymi za Elblągiem do Ostródy możesz się spodziewać takich maszyn do czyszczenia jezdni co trochę spowalniają ruch.

my jadac przez morag zawsze jechalismy przez gietrzwałd zawsze i droga moze ciut gorsza ale mniej aut i nie ma korkow..no chyba ze sa roboty to inna sprawa ale jak nie ma jest troche szybciej jesli chodzi o wakacje. no i ja pisze o pruszczu bo nam jest lepiej jadac z rumi niz przez gdansk.

tak te maszyny czyszczace masakra i dosc sporo ich jest, a czasem w ostatniej chwili sie je widzi. a to o tej dordze do leszkowy nie wiedzialam chyba bedzie trzeba wyprobowac nastepnym razem:)tez nie cierpie 7 i oby szybko zrobili jak najlepsza droge bo ta jednopasmowka mnie dobije strasznie tam jezdza:((

image

o tak jeździmy z obwodnicy, przez Rotmankę i dalej patrz mapka --->
http://imageshack.us/photo/my-images/684/zrzutekranu20110725godz.png/

dzieki nie wiedziałam, ze tam dalej też mozna jeszcze pojechac:))

między Leszkowy a Kiezmarkiem ta droga jest bardzo wąska i trzeba się zatrzymać jak się kogoś mija, ale są takie poszerzenia co jakiś czas, więc jest spoko. Poza tym tam na prawdę prawie nikt nie jeździ.

Inne tematy z forum

Jubileusz IV Liceum Ogólnokształcącego - spotkanie abslowentów (5 odpowiedzi)

Szanowni Państwo, Uroczyste obchody 70-lecia IV Liceum Ogólnokształcącego odbędą się 23 września...