gdzie robić MANICURE?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Piszcie proszę gdzie robicie paznokcie (jak wolicie to na mój e-mail). Chciałabym zrobić sobie francuski manicure i za bardzo nie wiem gdzie się udać. Moze mozecie polecić jakieś dobre miejsca w Gdasku? Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie robić MANICURE?

Ja podpisuje sie do prosby Iw ale z pytaniem o Gdynie ???

jesli chodzi o Gdynie - ladnie robia paznokcie w la Famme, zreszta sama tam bede swoje robila.

marTUSIA, odpisałam na maila!

a ja wciąż nie wiem co lepiej zrobić, francuski, zele, czy akryl, a im więcej czytam tym mniej wiem, może ktoś fachowo opisze w końcu co i jak - please
:)

na pewno nie akryl, on najbardziej niszczy pazurki..
ale zapomniałaś jeszcze o jedwabiu:) ja zastanawiałam się pomiędzy jedwabiem i żelem.. i słyszałam opinie iż żel zbyt mocno wnika w płytkę paznokcia niszcząc go, i mimo iż to się zmienia i żel jest ciągle ulepszany to niewiadomo w jakim salonie mają ten lepszy a w którym ten gorszy..
natomiast jedwab jest chyba najbardziej neutralny dla paznokcia, to poprostu cieniutki kawałeczek materiału-jedwabiu wzmocniony specjalną żywicą, to tak jakby wzmocnić paznokieć jeszcze jedną warstwą, dla mnie rewelacja, chyba na razie nie będę zdejmować:)

najlepszym zelem jest ten Allesandro- tak to sie chyba zwie

akryl nie niszczy paznokci-niszczą je pseudo manikiurzystki,które do granic możliwości piłują płytkę paznokciową:)akryl się dłużej trzyma i jest trwalszy niż żel-natomiast żel wygląda bardziej naturalnie:)

ja mówię o złym wpływie akrylu na płytkę paznokciową, można to zaobserwować po zdjęciu akrylu, paznokcie są doszczętnie zniszczone, i miękkie jak papier, nie wiem jak jest po żelu ale po jedwabiu, paznokcie są zniszczone w dużo mniejszym stopniu
no i tak jak piszesz akryl odpada.. jedwab trzyma się rewelacyjnie
ale to tylko moje obserwacje i moje zdanie:)

Po namyśle zdecydowałam się na francuski manicure na swoich własnych paznokciach. Bez akrylu, żelu itp. Chyba tak będę czuła się najlepiej. A Wszystkim Wam i sobie życzę ślicznych manicure na ślubie. :-)

hmmm
Nie słyszałam nigdy o jedwabiu, gdzie coś takiego nakładają i jaki jest tego koszt tak mniej więcej. A wszystkimza odpowiedzi bardzo dziękuję - bardzo mi pomagacie :)

Miałam jedwab na swoim slubie. Rewelacyjna sprawa! Pazurki wyglądały b.naturalnie, no i trzymały się. Nosiłam je póżniej przez pół roku ( dopełnienia co 3-4 tyg) i przez ten czas ani jeden mi się nie złamał. Po zdjęciu jedwabiu paznokcie były tylko troche osłabione, ale bardzo szybko zrobiły się znów twarde i teraz musze przyznać, że bardzo ładnie rosną, lepiej niz przed nałożeniem jedwabiu. A pazurki robiła mi p. Hania z salonu La Famme w Gdyni. Bardzo gorąco polecam!

nakładają pewnie w niejednym salonie:)
koszt jest większy niż przy akrylu niestety.. założenie powyżej 100, zależy zapewne od salonu, dopełnianie połowę tego, naprawdę warto, dla dobra pazurków:)