jak myślicie?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy warto kupować białe skórzane buty na ślub? Podobają mi się butki od Ryłka, ale to koszt 200 zł i zastanawiam się czy warto... Czy ja je później gdzieś jeszcze założę...? Może lepiej kupić jakieś plastiki za 75 zł na Gildii?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jak myślicie?

ja kupiłam ze skóry, dokupię białą torebkę i będzie na wiosne, lato :)))

a wygoda- nie da sie porównać

Jasne. Tylko skóra.
Ja mam z Apii za 450 zł i są super go garsonek na lato (ecru).

prawdopodobnie nie założych tych butów pużniej no chyba żę masz styl troche elegancki i kupisz sobie spodnie białe na kant, wtedy je wykorzystasz.
Jeżeli chodzi czy skurzane czy plastik to tylko zalezy od twoich stóp, skóra powinna szybciej się do nogi dopasowac ale to zalezy od rodzaju skury i fasonu.Prawda jest taka że wybierz te które są bardziej wygodne dla ciebie.Pamientaj że buty najlepie mierzy się na zmeczona noge, wtedy jest na puchnieta i bedziesz wiedziec które sa wygodniejesze.Na weselu na bank spuchną ci troche nogi.Ja mam z satyny białej buty i od wenątrz jest wyłozony materiał obuwinczy, dokonałam tajiego wyboru ponieważ moje duże palce wybijaja sie do góry, satynie w 2 godziny ułozy mi sie stopa ( miałam te buty ale w innym kolorze) piekne sa buty w koraliczki ale one sa strasznie usztywnianie na palcach.Wiec wszystko tak naprawde zalezy od twoich stóp.
Nie ważne ile buty kosztują ale czy bedą wygodne, a spod sukni i tak ich niewidać a musisz przecież tańczyć:)
Pozdrawiam:)

skórka wygodniejsza, ale droższa... czy je założysz? - wątpię! już słyszałam od byłych panien młodych, że takie białe buty zalegają potem tylko w szafie!!!

to tylko zalezy jaki fason butów lubisz... czy te z Ryłka naprawde bardzo Ci sie podobaja i czy masz takie same odczucia jak przy zakupie butów, które miałabyś nosic na codzien.... jesli nie masz, to napewno nie bedziesz ich nosic i beda zalegac w szafie... mi tez jedne buty z Ryłka się podobaja (z okrągłym noskiem i takimi a'la łezkami na zabudowanym przodzie, obcasik- kaczuszka).... ale to nie sa buty które zrobiły na mnie wrazenie jak moje szpilki , czy mokasyny do noszenia na codzien... dlatego kupię je w ostatecznosci...
szukam dalej czegoś co zrobi na mnie większe wrażneie i wboje w podłoge w kolorze ecru tak abym mogła je poźniej założyc, wole wydać więcej i mi8ec pożytek

co do plastkików, kurcze... ja bym sie nie zdecydowała -noga sie odparza, obcieraja stope... ale widomo to zależy od funduszy jakimi sie dysponuje.

musisz sama podjąć decyzje

ja mam super wygodne szpileczki kolor ecru skórzane i z przyjemnoscią je zakładam do letnich sukienek - myślę, że coś w tym stylu będę szukała na ślub i wcześniej na pewno postaram się je rozchodzić...

No właśnie! Z butkami ecru nie ma problemu, ale białe :( Te z Ryłka mi się podobają tak na ślub, gdzie ja potem założe białe buty?!?

białe tez możesz załozyc -poźna wiosna, latem... tylko zalezy w jakim fasonie nosisz szpilki czy butki eleganckie- czółenka... to tylko od tego zalezy... czy fason tych z Ryłko jest w podobnym stylu do tych twoich codziennych... ja jestem maniaczką szpiców z przodu, okragłe czubki to tylko do półbytów lub mokasynów...
zatem butki na slub muszą mieć szpic... i musza byc wygodne, gdyż nie przebieram sie po oczepinach... i musza być takie abym mogła je latem założyć do sukienki czy garsonki...
wybór nalezy do ciebie.
pozdrówka,
meg

Narzeczona, wiesz coo, wyobraź sobie że te plastiki jak to nazywasz, czy po prostu białe butki z satyny, koronki, czy weluru - wcale nie są az tak dużo tańsze :( zobacz zresztą na stronkę "białebuty"!!!!
Ale jak coś, to zajrzyj na Gildię, tam butki kosztują mniej i jest dużo takich bardziej "jednorazowych" ;) masz rację - tego się nie da gdzie indziej włożyć.... no chyba że ktoś lubi ubierać się na biało ;)

BTW: ja tam się na modzie nie znam, ale nie widzę przeszkód, by kupić sobie do biełej kiecki buty np lekko różowe :P wcale nie białe!!

witch, słonko,

białe wiesz... to zalezy kto co lubi...
ja białych nie bede miała wieć jestem w tej komfotrowej sytuacji iz nie muszę sie martwić
ja bede miała ecru i bedzie mi łatwiej..

buzi,
meg

też się zastanawiałam, ale zdecydowałam się na butki z koziej skórki właśnie z RYŁKA!!! Są zdecydowanie wygodniejsze i jestem pewna, że latem będę je nosiła do jasnych porteczek, ale w życiu nie nosiłabym bucików satynowych. A na Glildii nie widziałam żadnych bucików za 75 zł - najtańsze na jakie trfiłam kosztowały 100zł, a ja za moje buciki dała 185zł :)

Oczywiście tylko skóra!!! Ja też kupowałam swoje w Ryłko i ubrałam je dopiero na wesele a nogi mnie w ogóle nie bolały. A w tych za 75zł to chyba tylko będziesz siedziała, z bolącymi nogami. A ze skóry masz już na zawsze i kiedyś napewno je jeszcze założysz!!!

Radze skorzane - nie ma chyba porownania jesli chodzi o wygode, chyba ze ktos ma stopy ktore potrafia zniesc plastikowe. A jesli chodzi o to czy je pozniej wykoryzstasz, to moim zdaniem jak najbardziej. Na lato beda jak znalazl. Do letniej sukienki z komplecie z jakas delikatna biala torebka :)

Ja wlasnie kupilam biale skórkowe z Ryłko. Tez zastanawialm sie czy nie kupic z satyny, bo sa sporo tansze, ale stwierdzilam, ze jak pobiegam w nich po parku (bo mam sesje w plenerze), to jak pojde do kosciola to juz nie beda biale tylko czarne. Takie skórkowe to jednak zawsze mozna wyczyscic, a poza tym sa duzo wygodniejsze niz te sztuczne, bo noga sie tak nie meczy. Zatem jestem zdecydowanie za skórkowymi!!!

jest w sklepach tyle pięknych białych, ecru skorzanych szpileczek i balerinek, które ma pewno nie będą tylko na 1 raz, więc nie powinnyście sie nawet zastanawiać, czy wybrać porządny but czy "plastik" z gildi...

Moje drogie panie jeżeli to niesa buty skurzne nieoznacza to że badą obcierac i powodowac odparzyny.Najlepszym tego dowodem sa panny młode które maja buty w koraliczki( chyba domyslacie sie jaka to firma) i one nie są skurzane a panie bardzo je zachwalaja, żąłyja tylko że nie ma tego sklepu juz w gdyni.
Pozdrawiam

Ja am RYłko- mam zamiar wykorzystać jeszczę. Kupię sobię białe spodnie, albo coś biało- czarnego, przyda sie latem. Moja siostra też miała z Ryłko białe i również je nosi.

ja mialam satynowe biale, bardzo wygodne, przetanczylam w nich wesele i poprawiny...ale jak to z bialymi butami bywa nie wracam do nich....wiec oplacalo sie wydac mniej niz za skorzane ;-)

Ja miałam buty z Gildii bo raczej nie wykonalne jest dostanie butów rozm. 35 zapinanych na dwa paski w koło kostki z prostokątnym czubkiem a tylko takie chciałam mieć. To było jedyne miejsce w woj pomorskim gdzie dostałam takie buty. Nie były skórzane, nosiły sie fatalnie, po północy byłam w kremowych sandałach na szczęście nikt z gości się nie zorientował i już nigdy nie ubiorę tych butów także dobrze się zastanów nad wyborem