jakie koła cd.

Witam!

tak, wiem że podobne wątki już były ale dotyczyły kół zdecydowanie nie na moją kieszeń... Chcę zakupić Mavic Crossride jednakże mam wątpliwości co do ewentualnego serwisu na terenie trójmiasta - walnie szprycha i co wtedy?!? Generalnie koła muszę kupić w nadchodzącym tygodniu więc podzwonię oczywiście po różnych sklepach i popytam co i jak a na razie co sądzicie o ewentualnej alternatywie dla w/w kół:

1 - http://gazeta.allegro.pl/show_item.php?item=308952275

2- http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=38_102_129&products_id=918

3- może jakieś inne propozycje - do 700 ziko max!

Z góry Thx za odpowiedzi i podpowiedzi!

Pozdro!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jakie koła cd.

kup crossride. walnie szprycha kupisz nowa.

ale czy te szprychy w naszych trójmiejskich sklepach są dostępne?

kupisz sobie od Harfy dwie na zapas skoro tak sie obawiasz ze pekna :) mi od 2003 w crossmaxach nic nie peklo, w ksyriumach tez, wiec relaks

jezdze na crossrideach od wiosny 2006 i zeroproblemow. raz tylko tyl centrowalem, bo po zjezdach na wierchomli pojawilo sie bicie na 2mm...:) wiec spoko loko luz relax i kupuj. :)

http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=38_102_129&products_id=912
te bedą najlepsze, dopłać jeszcze pare zł do szprych revolution i już bedzie elegancko. Piasty niezniszczalne, szprychy i obręcze leciutkie. Kilka zł jeszcze mozesz sie potargować, myśle że za 700zł bikestacja złoży te koła na revo.
Crossride są strasznie ciężkie, generalnie to miałem crossmaxy i mavika nie polecam.

a ja polecam :)

hmm... wygląda to naprawdę dobrze, jednak czy przy mojej wadze 80 kg nie będzie to aby za delikatny zestaw?

poszperałem troszkę i cofam powyższe pytanie ;)

na 80kg to Revo nie bierz jeśli zamierzasz długo i ostro jeździć. Weź na competition.

co racja to racja, revo to makaron...

jednak będę brać Crossride-y... a zaoszczędzona stówka pójdzie na wymianę oleju w amorku. Pozdro!

Sluchaj ja jeżdzę od poprzedniego sezonu na tych kolach i jest ok pękla mi szprycha ale jak weszla mi kloda drzewa w szprychy i tez myslalem że będą klopoty ze szprychami.I odziwo nie ma problemu z kupieniem tych szprych sa dostepne w mk-bike w sopocie jak nie będa mieli na miejscu takich jak potrzebujesz to zamowią.Koszt jednej szprychy to 15 zloty.

Tak wiem, byłem w Sopocie w MK i powiedzieli że to żaden problem... Mimo to dzięki za info. Pozdro!

Na 2008 rok pojawiły się nowe CrossRide-y - pierwsze co się rzuca w oczy to nowe połączenie szprych z piastą oraz mniejsza bo licząca 20 szt. liczba szprych na koło... masa ponoć też zmalała.

Co o tym sadzicie???

...na oficialnej stronie Mavic-a można to sobie wszystko ładnie obejrzeć...