klejenie kasku

Witam. Rower w skm'ce zwalil mi sie na kask ktory teraz z boku ma pekniecie. Czym to najlepiej skleic? Widzialem juz u ludzi takie poklejone kaski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: klejenie kasku

Pytaj Mietka.

kup nowy, kasków się nie klei bo to jednorazówki. Może na głowie będzie się trzymał tak poklejony ale to nie do końca o to chodzi. Jeb...sz w drzewo i po tobie bo kask miałeś pęknięty. Jak chcesz to tanio mogę ci opchnąć moją starą parabelke, bezwypadkową :)

W pełni zgadzam się. Zapomnij o klejeniu kasku, tego nie wolno robić. No, chyba że masz skłonności samobójcze. Przyjmuje się jako zasadę, że każdy kask po wypadku trzeba wyrzucić.

eee tam ludzie bez kasku jezdza i jakoś zyją.

Taaaak, wyskocz na enduro w górki, a jak glebniesz na korzenie lub kamienie, to wrócisz do domu w plastykowym, czarnym worku.

Predzej gleba na szosie spowoduje powrót w czarnym worku, dlatego nie rozumiem kolarzy szosowych jeżdżących wśród naszych wspaniałych polskich kierowców bez kasku.

a ja rozumiem

oj Flasz, zdrowiem należy się cieszyć i jednocześnie szanować. Też bez kasku szosą śmigasz? W konfrontacji z autem mierne szanse ale ten kask zawsze może przeważyć na korzyść rowerzysty :P

w kasku beznadziejnie opala sie buzka, a bez jest idealna, sliczna, rowna opalenizna...zreszta bez kasku jest sie bardziej cool, a nawet jezz'y :)

dla płci pieknej, koles bez kasku, nawet w obcislych, pedalskich ciuszkach, o wadze lekko-piórkowej daje jasny sygnał-jestem z*******y, odwazny i kocham niebezpieczenstwo....kobity takich uwielbiaja !!!! :-)

wg. ostatnich badan statystycznych wykonanych przez naukowcow z Wejherowa, zwieksza to szanse na szybki numerek o jakies 0.001%
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

aki, dzieciaku, ty lepiej z tego kieszonkowego co dostajesz od rodziców kup w końcu gumową lalę, to może przestaniesz raczyć forumowiczów swoimi frustracjami erotycznymi.

dr Lew Starowicz

hahahahahhahah dobre :p
Gosc troszke nie ogarniety jest:P

do śmieci sie nadaje, chyba, że lubisz ryzyko, ale to wtedy bez kasków mozesz jezdzic :D

No rzeczywiście, nie powinno się jeździć w powypadkowym kasku, bo nie wiadomo, gdzie uległ on osłabieniu. Z drugiej strony ciekawe, ile w tym prawdy, a ile propagandy producentów... Tak czy owak, jeżeli mimo wszystko chcesz ten kask skleić, to użyj żywicy epoksydowej, np. distalu.

walnij tasma izolacyjna i pinezkami-bedzie trzymac jak złoto...
no i przy okazji mozna uskutecznic ciekawe wzory :)

Kiedys, w daawnych czasach, skleilem zywica epoksydowa (przeźroczysta;) trzymało fest. W koncu go rozwalilem, a i tak pekl w innym miejscu. Jesli chcesz przyoszczedzic polecam wlasnie taka metode.

Pozdro

No właśnie tak jak Silver pisze sklej żywicą epoksydową, ja po upadku na lodzie rozwaliłem kask, więc starannie go skleiłem. Na drugi rok ponowny upadek i pękł 5cm obok starego sklejenia. A jednak nie pękł na poprzednim sklejeniu. Wniosek prosty spoina jest bardzo mocna. A to co ludzie piszą, że nie należy sklejać kasków to ten temat wrzuciłem między bajki, no chyba, że ktoś ma dużo kasy to może sobie kupić nowy.

jasne Mieciu... po n-tej glebie ciągle będziesz kleił kask?

Po n-tej glebie to już należy go raczej wysłać na emeryturę:), ale ze dwa razy to dopuszczalne. Miałem tu na myśli małe pęknięcia.

hehe widze ze temat zrobil sie popularny ;-)
jasne ze chce przyoszczedzic!

tjaaa... sklej se kask żywicom epoxydowom... jak pjer.... w to miejsce , to ci spoina wejdzie w łeb..... epoxydova zresztą.....