kościół na mickiewicza

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
hej!czy któraś z was dziewczynki będzie brała albo brała ślub w kościele na mickiewicza i może mogłaby mi coś więcej powiedzieć jak z przystrojeniem i wogóle będę wdzięczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kościół na mickiewicza

Ja będę brała tam ślub :-) 4 czerwca :-) o dekoracji jeszcze nie myslalam. A T kiedy masz slubik ? :-)))

A ja 17 września :))
Z tego do wiem to czerwony dywan jest "w standardzie" ;)
Resztę trzeba samemu zorganizować.
Aha, ważna rzecz. Podobno trzeba uważać na krzesła, na których siedzi para mloda. Są stare i chropowate. Koleżanka zachaczyła suknią i paskudnie wyciągneła sobie nitkę tak, że suknia wyglądala jakby była drapowana w jednym miejscu! :O
Pozdrawiam

Witajcie dziewczyny, a ja 11 czerwca z tym dywanem to prawda, rozmawiałam z proboszczem i w soboty przeważnie jakieś kwiaty są w kościele bo przygotowują na niedzielę, przystrojenie klęczników i ławek - we własnym zakresie. Czasem pary, ktore mają ślub jednego dnia składają się na kwiaty. Zastanawiam się jak to rozwiązać.

dziewuszki,
A mówicie o Mickiewicza w Sopocie???
meg

No własnie :-)

Ja mam nadzieję że wszystkie mówimy o kościele we Wrzeszczu :-)

Dobrze ze wspomnialyscie o krzesłach. Trzeba będzie uważać :-) Szkoda by było naszych pięknych sukienek :-)

Nigdy co prawda nie bylam na slubie w tym kosciele, mowie oczywiscie o Mickiewicza we Wrzeszczu, ale raz bylam tam na mszy i wyszlam zszokowanana niskim poziomem kazania, ksiadz wrecz darl sie na ludzi z ambony, krzyczac ze Noe to the besciak i ze muzyka techno jest dzieckiem szatana a kazda impreza czarna msza. Dlatego dziewczyny nie zycze nikomu, zeby to wlasnie ten ksiadz udzielal Wam slubu, mam nadzieje, ze na niego nie traficie, bo takie bzdury moga zepsuc cala uroczystosc.
Pozdrawiam

hej ja biorę ślub 3 września ale dopiero będziemy wszystko zalatwiac przestraszyłyście mnie z tymi krzesłami;( mam nadzieję ze będzie ok:)
a z przystrojeniem to się będę musiała zastanowić i sama coś zorganizować pozrdo

Nam slubu bedzie udzielal proboszcz, jestem pewna ze na kazaniu wszyscy sie porycza ;-))

Kilka lat temu wyprowadzilam sie z tamtych okolic i juz dawno nie bylam tam na mszy, ale jest to jeden z kosciolow do ktorego z mila checia powracam :-) I nie wyobrazam sobie zeby brac slubik gdzie indziej :-)

A co do krzesel to chyba mozna dyskretnie poprosic o inne :-) Ja tak zrobie i byc moze Wy juz nie bedziecie musialy sie z nimi męczyć :-)))

Milia a ustaliłaś już z proboszczem ze będzie Wam dawał slub???

Super jakby się udalo zmienić te krzesla - jeden stres (że zniszczymy

suknie) mniej.

Aha i jeszcze jedno. Jak duża będzie u Was "co łaska"?? :))

a wiecie jak wygląda sytuacja z terminami? ciekawe czy są już jakieś pary zapisane na na 3 września a i jeszcze jedno pytanko dziewczynki nie przeraża was to,że zaraz przy tym kościele taki ruch i tramwaj jeździ???

Z terminami to nie wiem jak to wygląda. Jak bylam miesiąc temu to było dosc dużo wolnych miejsc.
A co do ruchu to akurat się tym nie przejmuje. Byłam na slubie koleżanki w tym kościele rok temu i naprawde ruch nie był uciążliwy - jakoś nie zauważało się samochodów. A jak zamierzasz zamówić no. autobus albo dwa to ładnie staną na jezdni przy kościele i zasłonią tramwaje :)))

no to mnie trochę pocieszyłaś:))) dzięki

Wygląda na to, że ja bede pierwsza slubowac - 4 czerwca :-) Postaram sie zalatwic wymianę krzesel :-)))))

Nie wiem jeszcze ile pieniążków wręczymy, mysle ze nie mniej niz 300 zl. A Wy ile zamierzacie dac ?

No i u mnie bedzie spiewala Pani Basia i wycisnie lzy wszystkim gosciom :-) Tramwajem sie nie przejmuje zupelnie, natomiast martwi mnie cos innego - boje sie ze przed kosciolem jest za malo miejsca i ze goscie beda sie tłoczyć w kolejce do zyczen. :-)))))))))))

pozdrawiam Was serdecznie :-)

między plebanią i kościołem jest wystarczająco dużo miejsca dla bardzo wielu gości:) uczestnicząc w uroczystości nie słyszy się tramwajów :))

milia czy ta pani Basia śpiewa tam w kościele?? bo słszałam że właśnie jakaś babka bardzo ładnie tam śpiewa czy to ta sama???

Nic jeszcze nie słyszałam o Pani Basi. Ładnie śpiewa??? Czy to ta Pani organistka? bo słyszałam ze w tym kościele babka gra na organach.
A :)

Tak, ta babka która slicznie spiewa to Pani Basia :-) Jest jeszcze siostra zakonna, która spiewa koszmarnie... hihihi tzn tak jakos sztywno i bez uczucia, bez głębi...

Natomiast Pani Basia spiewa jak anioł :-)

Milia mam ilka pytań.
Osobno sie umawialaś z p. Basią???
Ile p. Basia "bierze" za oprawe muzyczną???
Chciałabym sie z nią skontaktować ale nie bardzo wiem jak.
Jak byliśmy w kościele to ksiądz nic nam o p. Basi nie mowił chociaż pytaliśmy o oprawe muzyczną - masz może jakiś namiary na nią?

A :)

Wiesz co, namiarów nie mam... ale mysle ze jakbys poprosila o nie w kancelarii to powinni Ci dac. Moja mama byla z nia na jakiejs wycieczce i "zaklepala" termin w moim imieniu. Ja osobiscie sie z nia nie kontaktowalam. I nie mam pojecia ile jej dam pieniazkow. Mysle ze 200 zl.

A wy dziewczyny ile planujecie dac organistce ? :-) I naprawde z czystym sumieniem mogę polecic Panią Basię :-)

milia przepraszam za tyle pytań ale nie jestem z tej parafii i aż tak dobrze nie znam tego koscioła.
Prosze powiedz mi czy ta p. Basia tylko śpiewa czy też gra na organach?

Spoko, pytaj ile chcesz :-)

Tak, Pani Basia gra na organach. :-))))

A tak w ogóle dziewczyny to polecam gimblę :-) Na pewno o niej słyszałyście.

www.gimbla.pl :-)))))))))))

Milia a co powiesz o księżach??
Ostrzegano mnie żebym nie godziła się na ksiedza, który odprawia msze poranne - 9.30 i chyba 10.30. Tylko nie wiem czy można zarządać jakiego księdza chce się mieć na ślubie a jakiego nie. hmmm
Masz jakieś zdanie na ten temat???

Polecam proboszca lub ksiedza Wilczyńskiego, uroczy starszy ksiądz!

Aguszka, niestety od kilku dobrych lat nie naleze do tej parafii i kompletnie nie wiem jacy sa ksieza, a wlasciwie ojcowie :-) Znam tylko proboszcza, bardzo mily człowiek i na pewno jak bedzie Wam udzielal slubu to bedzie niezapomniana uroczystość :-)

Oczywiście, że możesz poprosić, by ślubu udizelał ci ten ksiądz a nie inny!
Ja planuję nawet "sprowadzić" sobie księdza z innej parafii (ślub zresztą tez planuję w "obcym" kościele)

A moze ktos ma tam slub 30 kwietnia??? A co do ksiezy to wszyscy polecaja proboszcza i ponoc nie ma z tym problemu aby sie zgodzil.

Duży Kościół na Mickiewicza INFO

Jeśli jesteście zainteresowane, chętnie odpowiem Wam na pytania dot. ślubu w tym kosciele, ponieważ po 1 to moja parafia, wychowałam sie tam i to mój ulubiony kościół, a po 2 przysięgliśmy sobie wieczną miłość właśnie w tym kościele 11 września 2004 roku.

Re: Duży Kościół na Mickiewicza INFO

Czy któraś z Was kochane ma ślub w kościele św. Krzyża 17 września 2005?

Re: Duży Kościół na Mickiewicza INFO

mam pytanko jakiego ksiedzea wybrac?
ja tez jestem stamtad ale od kilkunastu lat juz tam nie mieszkam i nie jestem na biezaco.
dziekuje bardzo