licznik rowerowy

Witam, jestem tu nowy i bardzo prosze o pomoc. Chciałbym od tego roku poważniej wziąśc się za jazdę rowerem - kupiłem już nawet licznik co by wiedzieć ile, kiedy i jak szybko. Kosztował całe 17 zł w 'kerfurze', firma to THORN. I teraz jest problem, nie wiem jak go zainstalować a dokladniej w jakiej odległości od osi i mam tez wpisywac wielkosc kola - wpisac taka jaka mam podana na oponie? Jak to w ogole sie montuje taki licznik . Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: licznik rowerowy

Hmmm szybciej wytlumacze Ci jak napisze do mnie na GG....tak bedzie łatwiej zarówno mi jak i Tobie...
gg: 2547525

Pozdrawiam.

Buahahahaha:D Ile od osi:D Bo to gra role:D Kiedys tez tak myslalem:D

Witam, juz sobie poradzilismy z licznikiem, otoz umiescilismy ten maly czujniczek mniej wiecej 9 cm od osi (ale to ponoc niewazne) i wprowadzony jest do licznika obwod kola - zmierzony w ten sposob ze na ziemi zaznaczylismy punkt, przejechalismy kawalek aby kolo zrobilo peny obrot i zmierzylismy powstala dlugosc na ziemi, wlasnie ta dlugosc (u mnie 205 cm) wpisalem do licznika i tyle. Wszystko teraz dziala!!

chcesz pobić rekord prędkości na rowerze??.... to zamontuj ten "czujniczek" 2cm od osi :]. tylko się nieździw jak na liczniku będzie 60km/h, a stare babcie będą cię wyprzedzać :p

Valhior napisał(a):

> chcesz pobić rekord prędkości na rowerze??.... to zamontuj ten
> "czujniczek" 2cm od osi :]. tylko się nieździw jak na liczniku
> będzie 60km/h, a stare babcie będą cię wyprzedzać :p

hehe :) tylko cos mi sie zdaje ze cos ci sie pomieszalo bo taki zabieg nic nie zmieni (chyba ze to byla ironia, to sorry nieskapowalem ... ), predkosc katowa jest ta sama niezaleznie od odleglosci od osi :P jak chcesz bic rekordy to sobie wprowadz maksymalny obwod ... ;)

Valhior napisał(a):

> chcesz pobić rekord prędkości na rowerze??.... to zamontuj ten
> "czujniczek" 2cm od osi :]. tylko się nieździw jak na liczniku
> będzie 60km/h, a stare babcie będą cię wyprzedzać :p

Valhior - jak czytam Twoje wypowiedzi to widze że nie dość że polski u Ciebie leży, to i z fizy jesteś zero... NAJPIERW POMYŚL POTEM ZRÓB!!!

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...