moja 1,5 roczna corcia nie chce pampersa

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
kurcze dzisiaj zaczelam ja uczyc treningu czystosci i teraz nie chce pampka na tylek teraz spi bez bo nie dala se zalozyc a jak zblizam sie delikatnie z pampkiem to budz sie i placze a dodam ze jest nietyklalska
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: moja 1,5 roczna corcia nie chce pampersa

Może wykorzystaj to. Jest szansa, że mała szybko nauczy się robić na nocnik :)

tak ale nie za szybko dzis pierwszy dzien nie wiem czy mi nie zasika lozka

może i zasika wpadki zdażają się jeszcze później wiele razy przygotuj sobie zmianę cerata pod prześcieradło kocyk gdyby i kołdra dostała ;) i korzystaj idzie wiosna precz z pieluchami! Grunt to cierpliwość /choć pod nosem zaklniesz nie raz/ Powodzenia :)

Eee to fajnie Paulina, bynajmniej masz już jakiś krok do przodu bez pampersów. Jeden wydatek mnie :)

Paulina pewnie boi się że zamiast kosztu pampersa będzie miała mega pranie:)
nie umiem ci podpowiedzieć, możesz chyba jeszcze raz spróbować jak córcia mocniej zaśnie założyć, albo zaryzykować i poczekać do rana, a nuż nie będzie strasznie:)
tak czy inaczej życzę powodzenia:)))

Możesz jej ceratkę podłożyć, a jak będzie jej mokro... No cóż wcześniej czy później i tak by do tego doszło. Kochana, pogódź się z tym, że Twoja córka dorasta ;) Ja bym chciała, żeby moja pampersom powiedziała "nie".

Ja również bym pragnęła :), a nocnik wywołuje u nas furię hehe.
Tak na temat, czy sądzicie że można nauczyć 1,5 roczne dziecko siusiać już na nocnik? nie robić w pieluchy? Tak zastanawiałam się czy nie spróbować jak zrobi się cieplej co by jej tyłek nie zmarzł jak przesika ubranie :). I pediatra też mi to zaproponowała bo Mała ma wrażliwą skórę na pupie i często odparza :(

postanowilam ze dzisiaj pokarze jej nocnik bo jestem uwieziona w domu i nie powiem ze obylo sie bez wpadki bo byla jedna kupke zrobila nie do kibelka tylko na klape od kibelka no a potem nastepna do nocniczka al na tak male dziecko jestem dumna ,problem z zasikaniem jest teraz ze ona lezy w moim lozku i jak ja tylko dotkne bedzie po spaniu ale jutro przygotuje wszystko jak nalezy

No to jak w Twoim łóżku to nocka lekko z głowy chyba ze Ci się uda jakoś ceratkę położyć pod prześcieradło i ją na to miejsce przekulać. Co do pytania czy uda się 1,5 roczne nauczyć siusiać na nocnik. Uda!!!! Mi się udało!!! Nie twierdzę że będzie łatwo bo ja miałam tydzień euforii i siusiania na nocnik po czym 3 tygodnie siusiania w majty (no bo w sumie już umiem na nocnik a w koło tyle ciekawych rzeczy) ale zawziełam się i ze stoickim spokojem szalałam z mopem po pokojach :) no i tłumaczenie tłumaczenie tłumaczenie:) bo te bestyjki nasze są bardzo inteligentne :) i udało się/co prawda wpadki się zdażały/ a Wy dziewczyny macie przed sobą wiosne lato da sie przeżyć:) a satysfakcja gwarantowana ale tylko dla matek o silnych nerwach:) Ja akurat siedzę w domku ale jakbym pracowała to nie wiem czy by było aż tak łatwo.

Mój też jak zaczynam go teraz "nocnikować" nie chce pieluszki.

1,5 roczne dziecko bez problemu można odpieluchować, jeśli tylko dziecko chce. Mój Mati miał równo 1,5 roczku jak zaczął wołać na nocnik. Od tej pory biega bez pieluchy. Nawet jak gdzieś jeździliśmy lub szliśmy na spacer nie dostawał pampka. Teraz tylko w nocy nakładamy mu pieluszkę, chociaż czasem zdarza mu się w nocy zawołać. Wykorzystaj ten moment na odpieluchowanie.

Inne tematy z forum

Bastion Lew (4 odpowiedzi)

Długie Ogrody, gdzie powstaje Bastion Lew, to zlokalizowany nieopodal ścisłego, historycznego...

Nowa Toruńska - opinie i oceny (10 odpowiedzi)

Nowa Toruńska powstanie - jak sama nazwa wskazuje - na Starym Przedmieściu, przy ul. Toruńskiej....

Marina Bay Gdynia (12 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie w samym centrum Gdyni, tuż przy Skwerze Kościuszki. To jedna z najbardziej...