na początek

witam, mam pytanie takie z lekka laickie...chce wskoczyć na rowerek i pośmigać, znacie może jakieś spokojniejsze i ciekawe trasy?? no co tu ukrywać - denerwują mnie wszelakie trajtki, tiry i busy, autka jakoś zniose...coś na początek, zeby potem w wakacje śmigać przez pół dnia ...wystart z gdyni... pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: na początek

Może ścieżka nad morzem przez Sopot do Gdańska Brzeźna? Napisz z jakiej dzielnicy w Gdyni startujesz.

startuje z oxywia, no myslałam o sopocie na poczatek, a otem..własnie potem to sie zobaczy...

Można spróbować też w drugą stronę... w kierunku Pucka, Karwii, Jastarni ??? Z Oksywia wystarczy dojechać Unruga do Puckiej a potem "trasą energetyczną" do Mrzezina i dalej.

Oczywiście miałem na myśli Jastrzębią Górę a nie Jastarnię...

o tak, tak, dokładnie tak ! własnie tak bede jeździć, jasne, że w drugą stronę, hehe, dzięki...a tam takie fajne rejony :) dzieki za pomysły

Tak sie składa że ja często i to bardzo często jezdze z moim kumplem w ,,druga strone,, tzn trasa energetyczna i dalej . wiec mozemy pokazac gdzie warto jezdzic. Tylko daj jakis sygnalkiedy bedziesz jechał

tzn JECHAŁA

Pogorze, przez pole na wysokosci Maciejewicza kolo jednostki wojskowej do Kosakowa, przed Rewą w lewo, dojedziesz do zapasowego lotniska, powrót przez Rumie albo Kazimierz, Debogorze albo dalej jak ktos wspomnial na Zelistrzewo i dalej:)
Tam jest fajna sciezka, malo samochodow, ladne widoki (oprocz oczyszczalni:P)
Z oksywia to mozesz tez zjechac przez Meksyk na Chylonie i dalej na Chylonska na Dzialki Lesne i lasem gdzies pojechac ale to juz wyprawa na wieksza liczbe autobusow po drodze.
Ale najlepsza trasa to i tak ta w strone Debogorza i Kazimierza :)
Udanej jazdy...

hejka, no więc fajnie było się ruszyć - za suchym dworem laskiem, tam jakaś jednostka wojskowa chyba, nawet nie wiedziałam ..troszkę laskiem...gdzieś tam wyjechałam i wioskami pognałam z powrotem na oxywie..dokąłdnie nie pamietam tych wiosek, ale chyba to tam jak sie jedzie przeciez na rewy itd...tyle,że w drugą stronę..eeeh ta kobieca orientacja i umiejętność sprecyzowania myśli

ale dobrze mi to zrobiło, teraz ma być ładna pogoda i dalej będę po Waszych drogach pomykać , pozdrawiam

Pociągnę temat tej traski: można wyjechać jak kolega pisze przez Kartuską, nastepnie do Koleczkowa takim długim, ale dość łagodnym podjazdem. W Koleczkowie w prawo za Bieszkowicami a przed Nowym Dworem Wejher. w prawo na Zbychowo i do Redy. W Redzie wskakujemy na moment na drogę do Helu i przed torami w prawo wjeżdżamy do góry i potem po podjeździe w prawo do Mrzezina. Powrót "trasa energetyczną". Razem ponad 60 km.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...