objazd trasy BM GDAŃSK

witam!! zapraszam wszystkich na objazd trasy bikemaratonu Gdańsk (16lipca) w niedziele tj.08.05.2005. pierwsze okrazenie lajtowo, 2 laps troche szybciej ;-). zbiórka 11 koło ZOO
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: objazd trasy BM GDAŃSK

oki będę,

jaką furą przyjedziesz, bo już sie boje

A jaką mam, pewnie bike,i jeszcze jedno w kasku czy bez i ile batonów mam zabrać bo jak długa będzie ta wycieczka :)

Ja tez postaram się być, ale na każdym skrzyżowaniu dróg leśnych postój, bo muszę precyzyjnie nanieść trasę na mapę. Drugie kółko możecie cisnąć.

Ok, postaram się być:) co prawda amor i koło w serwisie ale jakieś zastępcze znajdę;) na objazd styknie :)
Pzdr.
T.

Gdzie dokładnie "koło ZOO"?? Pod bramą główną??
Pozdrower

TAK, w okolicach bramy głównej

Stawanie na każdym skrzyżowaniu to może przesada ale jednak powinno iść naprawdę powoooli bo inaczej nikt nic nie zapamięta :]

Ja raczej bede, nie mam nic innego w planach :)

I jak tam traska?
Zgubiliscie mi sie na 13-tym km, po tym jak sie zagadalem z kolega z RS Reba ;) patrzymy a tu pusto przed nami, chwile szukalismy grupy w okolicy Os.Mlodych ale w koncu sie rozdzielilismy i tyle bylo poznawania trasy dla mnie :( . Ech...
Pzdr.
T.

Traska super:) zaluj ze nie widziales reszty....... duzo wrazen Cie ominelo:) duzo fajnych zjazdow i jeszcze wiecej podjazdow:)

a czy jest w sieci jakaś mapka tej trasy już??

Trasa bardzo fajna,najbardziej podobały mi się "single track"-rewelacja.Zjazd ze słynnego "tomacka",chyba nie wzbudzi większych emocji,chyba że dla ludzi "środka polski"-ale atrakcja jest.No i na plus technicze zjazdy-super.

Ja byłem z RS Reba ale nigdzie się nie zgubiłem nawet na moment byłem na Trek no chyba że ktoś jeszcze tam miał RS Reba.
Mapa trasy będzie ale musze jeszcze raz objechać trasę z Robertem bo na drugim kółku chłopaki dały w z buta i tyle ich widziałem i w połowie drugiego okrążenia trochę błądziłem i pojechałem do domu. Ale będzie i mapa trasy i tez profil będzie.

Trasa clakiem fajna, troche ciezka jak na maraton i moze byc problem z oznaczeniem. Przy slabym oznakowaniu bardzo latwo bedzie sie zgubic. Organizator bedzie musial sie do tego przylozyc ;] Poza tym trasa super, brawo dla Roberta za pomyslowosc :)

Mi też się trasa podoba ale właśnie tak jak mówisz musi być dobrze oznakowana i dlatego mapa musi być bardzo dokładna. Na następny objazd wezmą farbę i postaram się oznakować wstępnie trasę.

Zgadzam się z przedmówcą,organizator będzie się musiał nieźle przyłożyć,żeby oznakować trasę.Czy trudna jak na maraton?,w górach są trudniejsze,więc dobrze jak ktoś przyjedzie z południa i się trochę pomęczy.

To ja byłem z RS Reba i sobie odpusciłem. Stwierdziłem że przez rok bez ostrej jazdy zrobił się ze mnie niezły misio...
Oczywiście chłopaki po jakichś 7km zapomnieli że miało iść powoli, to było do przewidzenia :)

Kilka fotek z objazdu trasy dostepna jest na www.dwr.of.pl

No to sprobuj powiedziec Robertowi, zeby jechal wolniej :) Myslisz, ze On potrafi ?:) Nie bede Cie Diablo pocieszal i powiem,ze wiele straciles, bo trasa byla b. ciekawa.

To wszystko przez fakt, że Robert miał zepsutą przednią przerzutkę i nie mógł (chyba) zrzucić z blatu :). Trasa faktycznie ciekawska, ale jeśli chodzi o jej zapamiętywanie (szczególnie w pierwszej części do tunelu pod Słowackiego) to było troche za szybko.

pozdrower

Uchylcie rąbka tajemnicy, ktorędy będzie biegla trasa? Czyzby przechodzila tunelem pod Slowackiego na tereny w pobliżu Matemblewa? A niebieskim szlakiem po garbie wzdluż Doliny Radości prowadzi może?
Kiedy i gdzie będzie odstępny opis?

Pozdrawiam,
Ola

jechałem wolno :-). manetkowałem cały czas, blatu łańcuch nie widział. Tak to jest jak sie jezdzi po kicie. cały czas na szelkach. Zorganizuje jeszcze raz objazd trasy, moze jakos w tygodniu okolo 15-16. Chłopakom z DWR ta godzina pasuje, mysle ze inni tez beda po zajeciach w szkole/ po pracy. DAM ZNAĆ NA FORUM z kilkudniowym wyprzedzeniem. ...POZDRo

banach napisał(a):

>Zorganizuje jeszcze raz objazd trasy, moze jakos w
> tygodniu okolo 15-16. Chłopakom z DWR ta godzina pasuje, mysle
> ze inni tez beda po zajeciach w szkole/ po pracy. DAM ZNAĆ NA
> FORUM z kilkudniowym wyprzedzeniem. ...POZDRo

Hej, nie dałoby rady w weekend? Może w niedzielę (bo w sobotę chyba BT). Ja w tygodniu pracuję i najwcześniej o 18 dałbym radę.
Pozdrower

A dałoby się jeszcze wolniej? bo ja mam 15kilo nadwagi a traska ma chyba udowodnić że Pomorze nie gorsze od Sudetów a może i Tater ;)

banach napisał(a):

> Tak to jest jak sie jezdzi po kicie. cały czas na
> szelkach.

Bardzo proszę o wyjaśnienie znaczenia powyższego zdania - ja kompletnie nie kumam o co tutaj chodzi :-S.

Pozdrower

heh, juz wyjasniam
jezdzic po kicie- to jezdzic z tyłu na koncu stawki. Z przodu jest rowne tempo; Z tyłu tempo szarpane-(NA SZELKACH) raz wolniej raz szybciej. i dlatego tym z tyłu wydaje sie ze szybko "czub" jedzie. Wystarczy ze ktos w srodku przychamuje albo wolniej wejdzie w zakret to ten ostatni bedzie musiał stanąć w miejscu, a pozniej gonic. kita; szelki, czub itp.ŻARGON kolarski :-)

banach napisał(a):

> heh, juz wyjasniam
> jezdzic po kicie- to jezdzic z tyłu na koncu stawki. Z przodu
> jest rowne tempo; Z tyłu tempo szarpane-(NA SZELKACH) raz
> wolniej raz szybciej. i dlatego tym z tyłu wydaje sie ze szybko
> "czub" jedzie. Wystarczy ze ktos w srodku przychamuje albo
> wolniej wejdzie w zakret to ten ostatni bedzie musiał stanąć w
> miejscu, a pozniej gonic. kita; szelki, czub itp.ŻARGON
> kolarski :-)

Heh, dzięki, człowiek ciągle się czegoś uczy :-)

To jaki termin objazdu? Bo na poprzednim być nie mogłem, a teraz bardzo chętnie:-)

Hola Hola mimo zaawansowanego wieku trzymałem się w czubie całą trasę a szelki na takiej trasie to normalka. Tempo było ciut za wysokie ale tylko do dokładnego zapamiętywania trasy a nie do jazdy. ::))

Dobre tempo to było dopiero na drugiej rundzie :)

Jak dla mnie tempo było po pewnym czasie dosyć szybkie ale rwane postojami..
To kiedy jakiś objazd spacerowy??

OBJAZD w ŚRODE tj. 18.05.05 godzina 16 zbiórka koło ZOO, jak WAM pasuje??

Mi pasuje:-)
A gdzie jest START/META maratonu? Przy ZOO właśnie?

tak wczesnie?? z roboty nie dam rady sie zwrocic :/

rB napisał(a):

> tak wczesnie?? z roboty nie dam rady sie zwrocic :/

Właśnie! Po co tak wcześnie? Do 21 teraz jest jasno. Może by tak na 18 się umówić. Miałbym szansę wtedy zdążyć.

ok 18.05.05 godzina 18.10 i jak teraz, pasuje :-)

Pasuje mi termin, ale godzina nie!!! 17:15 to może się wyrobię. Tym razem wezmę farbę i oznakuję trasę. Bo ostatnio jak pojechałem na drugą rundę to na pierwszym ostrym podjeździe chłopaki mi zginęli z oczu i gdzieś w połowie rundy się zagubiłem.

No troche pozno, bedziecie musieli troche przycisnac zeby sie wyrobic przed zmrokiem :)

Dobry pomysł z farbą,bo ja za cholerę nie zapamiętałem trasy.Napisz tylko jakiego koloru użyjesz.

A może by tak jednak wystartować o 16:00 przejechac jedną pętlę i około 18:15 zabrać tych którzy nie mogą o 16:00 na drugą spacerową pętlę ?

i mnie sie ten pomysl podoba.... pisze sie na obie rundki :)

Seba.C napisał(a):

> A może by tak jednak wystartować o 16:00 przejechac jedną pętlę
> i około 18:15 zabrać tych którzy nie mogą o 16:00 na drugą
> spacerową pętlę ?

Seba, normalnei z nieba mi spadłeś!!! :-) Super pomysł!!! Ja tu myślę co by zaproponować, bo mi taka późna godzina niezbyt pasuje, bo jestem z Obłuża i sporo czasu zajmuje mi dojazd do samego ZOO, a jak by było na 18:10 start to bym bankowo po ciemku wracał, a tak to pojechałbym rundkę o 16:00 i było by idealnie:-)
To co, może tak zrobimy jak Seba pisze?

Jak ktos nie wytrzyma tempa i utknie po drodze na pierwszej rundce, to podczas drugiej (po chwili odpoczynku) bedzie mial okazje dokonczyc koleczko:)

objechanie jednego kólka wolno (+znaczenie farbą) zajmie okolo 2.30-2.45min nie wyrobimy sie na 18.10-15 na 2 laps. przejechanie okrazenia w tempie wyscigowym zajelo mi 1h53min. MALE ZAMIESZANIE SIE ZROBILO, niestety wszyskim termin nie przypasi. Do zawodow zostalo 2 m-ce napewno kazdy zainteresowany bedzie znal trase. Pierwszy termin ustalimy na 16 w srode, nastepny weekend 04 i 05.CZERWIEC.

hejka, jak ktos bedzie wiedzial i mogl opowiedziec mniej wiecej jak trasa bedzie przebiegac pls mail me at peterxt@santacruz.com
chcialbym przyleciec na ten maraton, ale nie wiem czy bede mogl / dam rade ...

pozdrower
Peter

banach napisał:

> objechanie jednego kólka wolno (+znaczenie farbą) zajmie okolo
> 2.30-2.45min nie wyrobimy sie na 18.10-15 na 2 laps.

Ale ja miałem na myśli przejechanie pierwszego kółka w możliwie szybkim tempie a zabawę w oznaczanie trasy proponuję pozostawić na drugie spacerowe kółko. Wydaje mi się, że jak ruszymy o 16:00 lub ewentualnie trochę wcześniej to na 18:15 na drugie kółko powinniśmy zdążyć. Nie jestem tylko pewien czy jadąc spacerowo i znacząc po drodze trasę wyrobimy się z jej przejechaniem przed zmrokiem.

Ja proponuję tak wszyscy, co mają wolny czas niech przyjadą na pierwsze kolko na godzinę 15:00 i wtedy tempo treningowe czy jakieś tam tak żebyście się na 17:15 wyrobili a na drugim kółku tempo spokojne, bo trzeba oznaczyć trasę dla mnie to ważne, bo chcę opracować dokładną mapę zrobić profil i obliczyć przewyższenia i dokładnie trasę opisać jak ją dokładnie zaznaczymy to nie będę Robertowi więcej głowy zawracał tylko przyjeżdżał, kiedy chciał i robił pomiary. Farba będzie pomarańczowa do oznaczania znaków geodezyjnych.
Ostateczną decyzje i tak podejmie Robert

Tak sie zastanawiam czy nasz lesniczy nie zaznacza pomaranczowa farba drzew do wyciecia :D
15 to chyba ciut za szybko... bedziemy negocjowac - proponuje 15:30 :)

pierwsza propozycja, godz 16 to najlepsza propozycja. Ja pracuje do 15, wiec na 15:30 to conajwyzej moge przyjechac w gajerku i to bez obiadu:)

Ja pracuje do 18 więc.... zipa dumna ;P
Na 18 z minutami sie wyrobie bo wyjde godzine wczesniej.

Drugie kółko o 1815 niech będzie. Nie przesadzajcie z tym zaznaczaniem, po co mazać po drzewach? Na mapie się szybko zaznaczy i nie będzie problemu.
Pozdrower

dokładnie, potem bedzie to bić po oczach - pofarbowane drzewa, zaznaczyć parę charakterystycznych, reszta na mapie i zapamiętać...

WITAM, JEDZIEMY pierwsza runda GODZINA 16.00 tempo szybkie, druga runda 18.15 tempo ślimakowe. POZDRAWIAM. dozobaczyska

UWAGA !!!!!, ODWOŁUJE JUTRZEJSZA JAZDE, PRZEPRASZAM

No fajnie, lepiej późno niż wcale ;) a ja jużprawie urlop wziąłem na pół dnia żeby na 16 zdązyć, ufff.... :)
Spoko ;)
Pzdr.
T.

Jak by ktoś pomimo absencji Roberta miał ochotę przejechać się mniej więcej po trasie maratonu to zapraszam na 16:00 na skrzyżowanie ul. Kościerskiej i Bytowskiej. Tempo raczej niespacerowe ;-)

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...