pompowanie Marzocchi

witam

czy ktoś orientuje się gdzie w 3mieście można napompować amorek Marzocchi MX Pro? albo ma niepotrzebną pompkę na zbyciu? czy ktoś ma doświadczenie w pompowaniu przy pomocy takiego adaptera
( http://cyklotur.pl/x_C_Sz2.html?PT=53026693&PZTA=A&HNT=T ) ?

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pompowanie Marzocchi

Za 5 dych moge Ci sprzedać nową oryginalną pompke do amorów fox'a.

Kup sobie tego adaptera i nie zawracaj głowy szukaniem serwisu gdzie taki mają we warsztacie. A jak nie masz pompy do wideł to bierz ta co tu oferują, to dobra cena. BTW, gdzie masz adaptera od swojego widelca?

ta pompka będzie kompatybilna z Marzocchi? będę i tak potrzebować adapter? to mój pierwszy amorek powietrzny więc nie wiem dokładnie jak to jest z tymi zaworkami itp. kupowałem na Allegro, generalnie amorek nie był nawet w pudełku i adaptera też nie dostałem żadnego...

Grzesiek napisał(a):

> ta pompka będzie kompatybilna z Marzocchi? będę i tak
> potrzebować adapter? to mój pierwszy amorek powietrzny więc nie
> wiem dokładnie jak to jest z tymi zaworkami itp. kupowałem na
> Allegro, generalnie amorek nie był nawet w pudełku i adaptera
> też nie dostałem żadnego...

hgw po co ten adapter. Normalne pompki do amorów podchodzą bez problemu, a sprężarką na stacji chyba i tak nie będziesz pompował :-)

Ale sie rzuciliscie wszyscy na tą pompke, melduje że już sprzedana :)

będzie pasować, wszystkie pompy do amorów mają końcówę na zawór szradera i większość amorów ma zawory z takim właśnie gwintem i średnicą jak szrader. akurat marzocchi wymyślił sobie innaczej zawór i dlatego adapter. od biedy to przez ten zawór nadmuchasz zwykłą pompka do dmuchania dętki bo w marcokach ciśnienie jest bardzo niskie ale precyzja dmuchania jest żadna... na dodatek ten adapter nie ma zawora zwrotnego i cały wiatr uleci jak zdejmiesz pompe. pompy do wideł mają obrotowe, uszczelniane końcówki i wkręca sie toto razem z adapterem.

dzięki za odpowiedź :)

http://www.allegro.pl/item313811246_rewelacyjna_pompka_do_amortyzatora_firmy_beto_.html
to powinno działać , mam MX PRO SL i ona psuje i ma adapter, w każdym razie przysłali mi z adapterem