poruszajace ogloszenie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/dla-paulinki-ogl2283889.html osobiscie nie wiem co to zal ludzie Przyjmę ciuszki na dziewczynkę 1,5 roczku-2 latek.Jest troszkę mniejsza niż jej równieśnicy,bo urodziła się w 5 miesiącu ciąży.Nie chodzi i słabo widzi.Jest córeczką znajomej.Naprawdę przyda się wszystko,nawet grzechotki(bo tym się chce bawić,a ma tylko dwie).Rodzina jest naprawdę w trudnej sytuacji.Ojciec dziecka zginął w wypadku.Niestety ja nie mogę dużo pomóc,bo sami z mężem mamy 2 dzieci i jest ciężko-z resztą jak wszystkim.Jakby ktoś był chętny oddać jakiekolwiek ciuszki czy zabawki,będę bardzo wdzięczna.Dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: poruszajace ogloszenie

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/dla-paulinki-ogl2283889.html

podbijam

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/prosze-o-pomoc-ogl2294138.html

Treść: Witam mam wielką prośbę do ludzi którzy by mogli mi coś podarować...,Jestem młodą mamą,mam chłopczyka który ma skończone 1,5roczku. Ja nie pracuje utrzymuje się z opieki,która mi daje 200zł miesięcznie.A pozatym nic nie mam więcej...,mieszkam z mamą i bratem. Brat chodzi jeszcze do szkoły a mama pracuje dorywczo,to co zarobi musi zapłacić za mieszkanie i opłaty...,nie starcza nam na jedzenie tymbardziej chodzi mi o moje dziecko ponieważ nie raz nie miałam mu dać co zjeść choćby mleko...,mamy w domu nie za ciepło ponieważ mamy piec... nie mamy opału tylko trochę drzewa...starczy zaledwie nam na kilka dni. Proszę również o jakieś butelki dla małego,mleko bebiko3R,pampersy rozm.5,chusteczki. Oraz jeżeli ktoś by miał niepotrzebny nocniczek też bardzo bym prosiła,ponieważ już czas dla mojego małego aby go uczyć robić do nocniczka,a ja nawet nie mogę kupić...,Poproszę o wszystko co jest potrzebne do codziennego życia, chemia,śr.czystości,jedzenie najbardziej i rzeczy dla małego... oraz jakieś ciuchy jeżeli ktoś ma...dla nas...Za wszystkie rzeczy byłabym bardzo wdzięczna...proszę nie bądźcie obojętni po przeczytaniu ogłoszenia...każda rzecz każdy kawałek chleba mnie i mojego synka ucieszy...bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc...

Dodaję na forum, bo może któraś z Was będzie miała coś do oddania po swoich dzieciach.

Wklejam jeszcze jedno, może ktoś będzie chciał pomóc:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/przyjme-zywnosc-ogl2293873.html

Treść: rodzina 5 osobowa pracuje tylko maz przyjmie żywnośc i środki czystosci,mieszkamy na wynajmowanym mieszkaniu i nie stać nas nawet na opłaty a co dopiero na jakieś zakupy.

Ok, jeszcze jedno:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/bardzo-potrzebuje-pomocy-ogl2293255.html

DO LUDZI O DOBRYM SERCU.
JESTEM MATKĄ SAMOTNIE WYCHOWUJĄCA 10 MIESIECZNE DZIECKO I W 7 MIESIĄCU CIAZY OBECNY PARTNER Z KTORYM BYLAM TO ZOSTAWIL MNIE I ODSZEDL DO INNEJ ZOSTAWIAJAC MNIE Z DŁUGAMI I ZADLUZONYM MIESZKANIEM NIE MAM NIKOGO KTO BY MI POMOGL A GROZI MI EKSMISJA Z MIESZKANIA ZA NIE PLACENIE CZYNSZU IZ MNIE NIE STAC. BARDZO PROSZE O POMOC FINANSOWA ZEBYM MOGLA SPLACIC ZADLUZENIE MIESZKANIA I ZEBY NIE WYRZUCILI MNIE I DZIECI NA BRUK.
Z GORY DZIEKUJE.

podbijam

podbijam

Dorzucam jeszcze to:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/dla-dzieci-potrzebujacych-ogl2289336.html

Witam. Opiekujemy się dziećmi z gmin Kaszubskich. Jeśli posiadają Państwo cokolwiek, co przydałoby sie dla tych dzieci,a co jest Wam zbędne to proszę nie wyrzucać ! Mamy własny transport wiec chętnie dojedziemy do Państwa na wcześniej umówiony termin. Mogą to być ubrania,książeczki,maskotki, pomoce naukowe itp. Być może Państwa sąsiedzi również posiadają coś zbędnego-niczym nie pogardzimy. Firma nasza utrzymuje kontakt z Gminnym Ośrodkiem Kultury w Somoninie oraz tamtejszą szkołą. Sami od siebie przekazaliśmy kilkaset książek oraz drobne upominki, które mają służyć na nagrody dla dzieci. Kontakt telefoniczny lub mailowy. Z góry serdecznie dziękujemy.

up uup

podbijamy i pomagamy

Dziewczyny, odświeżam wątek, bo niedawno dostałam następującego maila z prośbą o pomoc - nie wiem, czemu akurat ja, może ktoś z forum wziął namiar:

"Serdecznie zwracam się do ludzi dobrego serca o pomoc nazywam się Marta mam 22lata jestem mężatko i mam 2 letnie dziecka obecnie z mężem nie pracujemy od kilku miesięcy nasze życie nabrało ciemnych barw mąż nie może znaleźć pracy całe lato pracował na budowie pomagają nam rodzice jak tylko mogą,ale to jest mało samych opłat mamy prawie 500zł potrzebne mi są pampersy dla dziecka, kaszki i ubranka środków czystości.Zwracamy się z bardzo mocną, gorącą i serdeczną prośbą do Państwa, z apelem o Pomoc o jaką kol wiek pomoc finansową, żywnościową materialną. Wszystko jest nam tak bardzo, bardzo potrzebne".

Jeśli macie ochotę pomóc tej osobie, to podaję jej mail: oliwia118@op.pl

Ewentualnie może jesteście chętna na zorganizowanie zbiorowej paczki? Jeśli tak, to piszcie do mnie, mail w profilu.

up up

Inne tematy z forum

Bastion Lew (4 odpowiedzi)

Długie Ogrody, gdzie powstaje Bastion Lew, to zlokalizowany nieopodal ścisłego, historycznego...

Nowa Toruńska - opinie i oceny (10 odpowiedzi)

Nowa Toruńska powstanie - jak sama nazwa wskazuje - na Starym Przedmieściu, przy ul. Toruńskiej....

Najlepsze i najgorsze osiedla mieszkaniowe w Gdańsku (20 odpowiedzi)

Proszę o podanie mi jakie osiedla mieszkaniowe w Gdańsku są najlepsze a jakiś najgorsze ? I od...