poziom prolaktyny-gdzie zbadać?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny, kto moze dać skierowanie na badanie poziomu prolaktyny? Ginekolog? Czy to badanie wykonuje się w laboratorium z poboru krwi? Ile kosztuje prywatnie? Chcę to badanie zrobić, gdyż poł roku temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne Cilest i mam niewielki mlekotok, który się utrzymuje. Mój ginekolog każe czekać....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: poziom prolaktyny-gdzie zbadać?

badanie jest robione z krwii, koszt to ok. 30 zł.
Baltimed- 27 zł plus 5 zł za pobranie krwii.
Skierowanie ja zawsze dostawałam od gina, nie wiem, czy internista też może dać- ale warto spróbować :)

Jak robisz prywatnie to mozesz isc z marszu bez skierowania, tak jak pisała Tris badanie kosztuje ok 30zł

Badanie z krwi. Prywatnie np. Bruss, spółdzielnie. Robi się też test podwójny czy potrójny typu 0/60/120 minut. Najpierw badanie na czczo, po nim dostajesz tabletkę i za godzinę ponowne badanie, czasami jeszcze trzecie po dwóch godzinach.

prolaktyne możesz bez skierowania, tylko wtedy odpłatnie (25zł na morenie w przychodni, po obciążeniu drugie 25zł), nie wiem czy ze skierowaniem się nie płaci
skierowanie moze ci dać ginekolog

Inne tematy z forum

Kameralne Tarasy (74 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...