praca dla studentów

80 % poszukuje studentów, to pokazuje że studja pomagają w znalezieniu pracy ale tylko w trakcie studiów, bo po skończeniu studia w 80% mało się przydają do znalezienia pracy. Generalnie straszna żenada w większości tych ogłoszeń na tym portalu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: praca dla studentów

a ja nie widziałem jakiegokolwiek ogłoszenia skierowane dla studentów ? Więc o co ci chodzi ? Widzę sporo pracy dla osób dyspozycyjnych. Na dowód tego jest to że w firmach pracuje coraz więcej pracowników z Ukrainy . Bo Polakom nie opłaca się pracować. No cóż większość pracy to za 1,5 tyś. jest .

to albo nie szukałeś albo kłamniesz, wiec i tak kłamiesz bo wystarczy przejżeć sobie ogłoszenia z dzisiaj. Ale fakt za 1,5 tys. nie ma sesu pracować, chyba że ktoś niczego w zyciu nie chce osiągnąć, albo jest już po 50 i musi dorabiać.

Bo za studenta nie opłaca się składek
Bo student nie ma dużego doświadczenia i jeszcze nie umie bronić się przed nieuczcieymi praktykami pracodawcy
Bo student mieszka z rodzicami /w akademiku i nie musi w 100% się sam utrzymać

Jednym słowem studenta szukają firmy które bardzo słabo płacą i nie stać ich na zatrudnianie pelnowartosciowych pracowników a zwłaszcza na dobre im płacenie.

Tak samo jak Ci co szukają emerytów, rencistów i niepełnosprawnych
Czyli firmy - golasy :)

z niepełnosprawnymi to jest jeszcze taka sprawa że firma dostaje dużą dopłate i jeszcze się na tym zarabia, do poziomu zachodniego to jeszcze daleko nam w kwestii rynku pracy i zasad jego funkcjonaowania, ale za to cenami twowarów i usłóg już dogoniliśmy a nawet przegoniliśmy ten zachód :) więc jak to jest ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...