rowery do generalnego remontu

Mam 2 rowery do generalnego remontu - damkę i piękną, kiedyś moją ukochaną kolarzówkę, potem porzuconą w piwnicy u rodziców i teraz oba zardzewiałe, zdechlaki straszne.
Chciałabym dac do wyremontowania oba, a zwłaszcza tą kolarzówkę (teraz mam miejski i górala i to nie jest kurcze to - ech, ta kierownica baranek i rama wysoka na dlugie nogi :)
No i nie wiem gdzie dac - czy na ul. do studzienki, czy na Wyspe a może gdzie indziej?? Robił ktoś gdezies dobrze i za przyzwoite pieniądze (żebym z torbami nie poszła, bo mnie rodzina z domu wypisze) - remont generalny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rowery do generalnego remontu

mig napisał(a):

> Mam 2 rowery do generalnego remontu - damkę i piękną, kiedyś
> moją ukochaną kolarzówkę, potem porzuconą w piwnicy u rodziców
> i teraz oba zardzewiałe, zdechlaki straszne.
> Chciałabym dac do wyremontowania oba, a zwłaszcza tą kolarzówkę
> (teraz mam miejski i górala i to nie jest kurcze to - ech, ta
> kierownica baranek i rama wysoka na dlugie nogi :)
> No i nie wiem gdzie dac - czy na ul. do studzienki, czy na
> Wyspe a może gdzie indziej?? Robił ktoś gdezies dobrze i za
> przyzwoite pieniądze (żebym z torbami nie poszła, bo mnie
> rodzina z domu wypisze) - remont generalny.

Ja odnawiałem kolarzówkę i wygląda pięknie. Koszt samych części to 200 zł ale kupowałem głównie okazyjnie na allegro - udało mi się nawet kupić za 5 zł nowiutką korbę starego typu. Robocizna na szczęście nie kosztowała mnie nic bo odnowiłem ją sam. :-) Nie wiem czy serwis będzie chciał się bawić w taką odbudowę.

Może zrób remont sama albo sprawdź czy Twój facet nie ma dwóch "lewych" rączek.
Do pozbycia się starego lakieru polecam scansol ale trzeba uważać na skórę bo to żrące draństwo. Nowy lakier łatwo położyć sprayem i rama wygląda jak nówka.

hmmm sama tego nie zrobię. Maluję pokoje, cekoluję ściany, skręcam, przykręcam, tapetuję i STARCZY :) A mój mężczyzna na pewno nie wyremontuje mi roweru - skoro na pytanie czy w przyszłym roku pojedziemy na urlop na rowerach odpowiedział, że na pewno nie, bo on nienawidzi naprawiania roweru:(

mig napisał(a):

> hmmm sama tego nie zrobię. Maluję pokoje, cekoluję ściany,
> skręcam, przykręcam, tapetuję i STARCZY :) A mój mężczyzna na
> pewno nie wyremontuje mi roweru - skoro na pytanie czy w
> przyszłym roku pojedziemy na urlop na rowerach odpowiedział, że
> na pewno nie, bo on nienawidzi naprawiania roweru:(

Z takimi umiejętnościami poradzisz sobie i z rowerem :-)
Nie korzystam z serwisów rowerowych ale z tego co czytałem na różnych forach są często bardzo grymaśne a efekty ich pracy są różne przy drobnych naprawach. W każdym razie gdy zdecydujesz się na fachowców pierwsze kroki musisz skierować do lakiernika a nie serwisu rowerowego. W tym momencie sama musisz rozłożyć rower na czynniki pierwsze. Jak rozłożysz rower do lakierowania to i go poskładasz, a przy okazji możesz wymienić to i owo.

ee to i pomaluję sama :)
ale z tym rozkładaniem i składaniem nie takie to pewne:) - mój ojciec rozłożył kiedyś adapter, potem go naprawił, złożył, conie co zostało, ale maszyna działała :)