sram v/s shimano

Mam dylemat, składam rowerek (do xc) i nie bardzo mogę się zdecydować na wybór tylnej przeżutki, chodzi oczywiście o wyższą grupę tych firm, xt, x-9, x-7.... Poradzcie która jest najbardziej odpowiednia??? Dzięki i pozdrawiam......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: s**** v/s shimano

Gregory napisał(a):

> chodzi oczywiście o wyższą grupę tych firm

tak z ciekawości dlaczego to jest oczywiste?

ja tam jestem fanatycznym zwolennikiem s****a, ale oczywiście w zakresie tych niższych grup

s**** - sama nazwa mowi do czego to sie nadaje.....

Re: sram v/s shimano

a shimano nic nie mówi i to jest chyba gorsze.

A manetki jakie masz? To są 2 oddzielne systemy albo masz uciag linki 1:1 albo 2:1. Ja mam komplet s**** x.9 i jestem zadowolony.

Dyskusje na temat wyższości jednego nad drugim są prowadzone na róznych forach i grupach dyskusyjnych np. na preclu, poszukaj - google wiedzą.

Pzdr.

T.

Jeśli lubisz manetki obrotowe to kup s****,jeśli pospolite "cyngle" to Shimano.Działanie jest podobne,kilka lat użytkowałem s**** 9.0 i byłem zadowolony,ale w końcu wkurzył mnie grilon(mała trwałoś) i zmieniłem na Shimano(Xtr).Powiem szczerze jestem bardziej zadowolony,chociaż nie wiem jak działa najnowszy s****.

Jeśli chodzi o łańcuchy,to niestety s**** ma mocniejsze,tzn. wolniej się wyciągaja.Ale cena lepsza jest shimano,ponieważ na alllegro za Xtr zapłaci można 80zl.,a za Pc69 w sklepie 109zl.

Ogólnie stawiam na Shimano.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...