trasa BT Witomino

Witam,
czy ktos moglby sie podzielic wrazeniami z objazdu trasy na Witominie? Czy jest trudniejsza niz rok temu, bardziej gorzysta, ciekawsza, dluzsza?

Wiem ze Gebo robilo maly terning w niedziele - ciekaw jest co sadzicie o trasie? Warto przyjezdzac sie poscigac????

pozdro,
bikero
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: trasa BT Witomino

zawsze warto ! w tym roku trasa jest dłuższa bardziej interwałowa i nie będzie taka prosta jak w zesżłym roku ZAPRASZAM !

Wg mnie ciekawa, troche płaska ale to juz taka specyfika tras biketourowych. Jest sie oczywiście gdzie zmęczyć, na jednym kółku mamy aż 3 podjazdy, w tym jeden godny. Jak panowie z BT zrobią 5 rund dla elity to mozna bedzie sie nawet porzadnie zmęczyc.

Tak trasa fajna jest sie gdzie wyp.... i tak powiem:)

oj jest... :D

To moja ulubiona trasa, jednak organizatorzy będą musieli ją solidnie uprzątnąć z patyków. Po ostatnim incydencie, sam byłem gotowy to zrobić ;)

no to kolej na mnie chłopaki

To ja od razu przestawiam aparat w tryb zdjec w wysokiej rozdzielczosci:))

chlopaki, a jest bardziej "gorzysta" niz ta sprzed dwoch lat? bo ta co byla rok temu to nuuda - co powiecie?

a moze jestescie wstanie okreslic, czy na przyklad pierwszy, drugi, trzeci podjz z trasy sprzed 2 lat albo sprzed roku tez jest ujety??? sorki, ze tak mecze, jestem ciekawy jak przebiega a nie mam okazji sie wczesniej przejechac.

Z tego co wiem to trasa z tego roku jest bardzo podobna do tej z zeszlego dodano do niej dodatkowa "petle", a tak to chyba w wiekszosci sie pokrywa z zeszloroczna. Co do tej sprzed 2 lat...to ona byla wedlug mnie plaska w porownaniu do 2005 i tegorocznej.

hej,
petla sprzed 2 lat byla krotsza, ale bylo mnie odcinkow plaskich i w piachu. osobiscie wolalbym zrobic 7 petli sprzed 2 lat niz 5 z zeszlego roku

ja mysle ze cala z blatu :)

jest bardziej górzysta i jeden godny podjazd, jak będzie bagno na trasie to z buta trzeba będzie i sie Kuba o**** z blatem :)

Na trasie jest 6 podjazdów odcinków płaskich nie ma prawie w ogóle. Początkowa część trasy taka sama jak w zeszłym roku pierwsze 3km to samo potem dwa mocne podjazdy i końcówka taka sama jak od lat, czyli mój ulubiony podjazd. Jak dla mnie najlepsza trasa z wszystkich BT, co prawda jeszcze nie analizowałem tegorocznego Redłowa może będzie lepsze.

Ale Chłopaki w ta niedzielę Chrobry w Elblągu typowy interwał tam będzie można się zmęczyć.

Jeździłem na tej trasie w niedziele(objazd z Gebo), poniedziałek i wczoraj i mam następujące odczucia co do trasy. Trasa jest po części taka jak w zeszłym orku, ale dodano pewien kawałek, z podjazdem o którym wszyscy mówią, gdzie będzie się można zmęczyć i może być ciężko o przyczepność żeby podjechać ten podjazd, zwłaszcza że zanim pojedzie elita, podjazd będzie skatowany przez wcześniejsze kategorie, a już wczoraj jak podjeżdałem to było ślisko.

MichFel napisał(a):

> Na trasie jest 6 podjazdów

według mnie można mówić o 4(pod bramą z zeszłego roku, cieżki podjazd(nowość), podjazd w wąwozie(chyab był w zeszłym roku z tego co kojarzę) i końcowy podjazd(gdzie lubią stawać fotoreporterzy; też był w zeszłym roku), bo pozostałe nie są warte wspominania

> odcinków płaskich nie ma prawie w ogóle.

ale są długie zjazdy gdzie można troche odpocząć :-)

> końcówka taka
> sama jak od lat, czyli mój ulubiony podjazd.

gdzie na ostatnim okrążeniu w zeszłym roku mi uciekłeś:P

Co do pomysłów, żeby było więcej okrążeń a krótsza pętla, to mam nadzieje że takich cudów nei będzie, bo bym się lekko zdenerwował... :/

Nie wiem czy wszystkim udało się odnaleźć na stronei GOSIRu prezentację:
http://www.gosir.gdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2006_04_29_grand_prix_mtb_gdynia_1_chylonia/prezentacja/witomino.htm

Oraz mapkę:
http://www.gosir.gdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2006_04_29_grand_prix_mtb_gdynia_1_chylonia/mapy_tras/witomino.jpg

MichFel gdzie Ty naliczyłeś 6 podjazdów ?? Bo na pewno nie na witominie, chyba że jechałeś 2 rundy :)

sławek a może my źle jechaliśy i ludzi w błąd wprowadzamy :D

watpie.... 6 podjazdow to tam na pewno nie ma, wtedy 1 lap by musial miec 20km :)

dla mnie jak byk 5 podjazdów i jedno takie małe gówienko

Jeśli dla mnie na tej trasie są 3 podjazdy, to jak dla was może być 5??? Chyba, że liczycie te fałdki, które nawet ja próbuję z blatu jechać, a tej górki pod płotem, to też nie można liczyć, bo ma 5 metrów.

Co do tras na przyszły rok, uważam, że wszystkie powinny być zmienione! Od roku mówi się w środowisku, że trasy powinny mieć ok. 4 km i więcej rund. Uważam, że przyszłoroczne GPX Gdyni tak powinno wyglądać. Krótsze trasy, więcej km do przejechania, możliwość startowania starszych zawodników w Elicie, a trasy powinny zaczynać się między blokami. Trzeba zrobić więcej szumu wokół naszej dyscypliny, trzeba wyjść (przynajmniej częściowo) z lasu, by więcej kibiców pojawiało się na trasach. To wszystko może spowodować napływ nowych sponsorów, a tym samym lepsze nagrody i większy prestiż tego cyklu. Czy się mylę?

Wiem, że niektórym skrócenie trasy kojarzy się z dublem, ale tą kwestię też można jakoś rozwiązać :)

A ja jednak chyba wole dluzsze petle i mniej kolek..trudniej dostac dubla:P

Ze sciganiem miedzy blokami to moze lekka przesada ale start gdzies na asfalcie koło lasu jest całkiem OK. Co do krótszych rund to na BT właśnie są krótkie, tylko to witomino jakoś ma dłuższą. 4km to by było całkiem dobrze, 7 rund i można jechać. A co do dubli to juz niestety takie życie, jak jesteś w słabszej dyspozycji to trzeba sie z tym liczyć.

Chodzi o to żeby start był na jakimś placu w pobliżu bloków, żeby ludzie słyszeli i widzieli, że niedaleko jest jakaś „zadyma”. Więcej kibiców oznacza, że więcej ludzi dowie się o tym sporcie, a część z nich może później zasilić nasze szeregi. Większy szum wokół rowerów może ściągnąć nowych sponsorów. Jeśli dalej będziemy ścigali się w środku lasu, to ta dyscyplina na pewno nie będzie się rozwijała.
Krótszy dystans i więcej kółek oznacza, że kibice częściej oglądają przejeżdżających kolarzy, a to dodatkowo podnosi widowiskowość naszej dyscypliny.
Ci, którzy mają kompleksy na punkcie dubli powinni zabrać się do roboty, albo przerzucić się na maratony!

jak krzyżak :D

proponuje start już pod centrum vitawa , tam ktos postronny na pewno by was zauważył :)

Oj czepiacie sie tego dubla;-)). Ale co nie zmienia faktu, ze wole jechac dluzszy dystans i mniej kółek niz robic po 7 okrazen...dla mnie to nuda...Choc patrzac od strony fotograficznej jak najwieksza ilosc okrazen jest bardzo wskazana. No ale, co czlowiek to opinia...

Michu. napisał(a):

> Oj czepiacie sie tego dubla;-)). Ale co nie zmienia faktu, ze
> wole jechac dluzszy dystans i mniej kółek niz robic po 7
> okrazen...dla mnie to nuda...

Popieram! Za krótkie okrążenia lub ich duża ilość to duble, które zniechęcą wiele z obecnie przyejżdżających amatorów oraz nuda. Zapewne częśc z Was pamięta, jak kilka lat temu bywało że było nawet po 8 okrążeń, a trasa miała niecałe 2km(BT Obłuże 2003) i bądź co bądź było to nudne, a sędziowie nie mogli się odnaleźć kto robi które okrążenie i bywały pomyłki w wynikach:/
Co do rund po szosie, to popieram Rafała, bo nawet patrząc na Skodę takie rundy są i cieszą się powodzeniem, więc czemu w miniaturce/karykaturz(niepotzrebne skreślić :P) Skody, czyli Bike Tourze by takich nie zrobić? :)

P.S. Scarface - a gdzie o tym szukać informacji? :-)

Czy w tym samym dniu nie ma MO górskich na szosie?

Na trasie jest tak jak mówiłem 6 a nawet 7 podjazdów jeden pominąłem przy pierwszej analizie trasy. To, co piszę nie wynika z mojego subiektywnego odczucia tak ja u większości z Was tylko z matematycznego podejścia do analizy trasy. Uważam, że nie ma sensu wypisywanie czy trasa jest płaska czy też nie, ponieważ to każdego osobiste odczucie. (Oczywiście większość sobie myśli po cichu, że ten, co wypisuje dużą liczbę podjazdów to jakiś cienias).

Jeżeli chodzi o wypowiedz RV to zgadzam się z nią całkowicie. Wyścig powinien wyjść trochę z lasu (chodzi o start i metę) długość trasy elity powinna wynosić około 30 km +/- 2km wyścig elity nie powinien trwać dłużej niż 1,5h i nie krócej niż 1h. Jeżeli chcemy zachęcić nowych ludzi do tego sportu to koniecznie musi być odrębna klasyfikacja amator i licencja bez tego większość ludzi się zniechęca po pierwszych dublach.

jak widzisz Michał nie ma na to czasu ani pieniędzy :( a i organizatorom trasy nie chce sie szukać nowych tras.

Moi drodzy zawodnicy :) nie ma co załamywać rąk, tylko brać się do roboty. Najpierw dokończmy sprawy klubowe, a później zastanowimy się jak rozkręcić GPX Gdyni. Jeśli GOSiR będzie chciał pomocy, a już kilka razy w tej sprawie z szefem rozmawiałem, to zrobimy na forum burzę mózgów, wyciągniemy pozytywne wnioski i zabierzemy się do roboty.

i wtedy wyścig będzie trwał dopóty, dopóki ktoś z teamu nie wyjdzie na prowadzenie.

daj spokoj z ta licencja i amatorem - bo to juz przerabialismy 100000000 razy i do kazdego juz powinno dawno dotrzec, ze kady moze miec licencje - i amator i pan woźny...

co do sponsora BT - dobra wiadomosc:

Witomino bedzie sponsorowane przez internetowy sklep rowerowy www.probikes.pl

dre ale to nie maja byc wyscigi 24h :D

nie będziemy na ciebie czekać :)

gębowy..dla Twojej informacji, dzis zrobilem cala trase z blatu i do o****nia bylo mi daleko, a troche popadalo i sucho nie bylo, takze poki co mysle ze o****sz sie Ty :)

nie zaprzeczam.... :D

Może ty Kuba trasę pomyliłeś??? :D

no w chylonii tak? :D

Krzyzaku, jak wjedziesz ten podjazd co ja sie s****em 9km\h z blatu to masz duze piwo u mnie :)

szkoda, ze mnie tam nie ma - chcialbym zobaczyc o co ten zaklad (czytaj jak wyglada ten podjazd) no i czy Kuba da rade...

Dawaj Kuba !!!!!
Pokaz im :-))

Slawek..ta zmarszczka 9km/h? :D

Krzyzak nie cwaniakuj, poczekamy zobaczymy. Ja bym tam z blatu wjechał na treningu jak by było idealnie sucho. Ale na wyścigu nie ma szana, jeszcze jak popada to już wogóle.

Uzgodniijmy jeszcze ilosc zebow na blacie co by nie bylo przekretow ;)

Pozdrower
Peter

No nie, w takim razie biorę swoją cyfrówkę i będę walił foty jak Krzyżak się obsrywa! Oczywiście o ile po swoim wyścigu uda mi się złapać oddech :)

Niestety nie miałem jeszcze okazji przejechać trasy na Witominie więc szukam kogoś chętnego kto by mi ją pokazał. Co do godziny i dnia to mogę się dostosować ale wysoce wskazane jest by było to przed sobotą ;-)

Ja znam trase moge Ci opowiedziec o niej, brrr jak o niej mysle to mnie dreszcze oblatuja;/ niestety sciganie sie na niej nie jest mi pisane:((((

jak chcecie to w czwartek moge wam pokazać trase...

Maciass napisał:

> jak chcecie to w czwartek moge wam pokazać trase...

Super, będę bardzo wdzięczny :-)

To o której jutro ten objazd ?

jakieś propozycje ? ja mam praktycznie cały dzień wolny....

Maciass napisał:

> jakieś propozycje ? ja mam praktycznie cały dzień wolny....

Ja też :-) To może o 12:00 pod Witawą ?

to robimy tak: jutro o 13 pod witawą zbiórka chętnych do objazdu trasy !!

Ajt! Będę.

hej chlopaki, czekam z niecierpliwocia na relacje kto sie o****l :)

Krzyzak - trzymam kciuki, musisz dac rade!!!

pozdro!

Krzyzak musi pampersa dobrego zalozyc seby sie nie o****c :D

Krzyzak - a mialo byc z blatu....

http://www.mglow.webd.pl/BTWitomino/img_0177.html

Tu sie przyznam że to był mój bład, zakopałem sie i chłopaki co jechali za mna tez musieli dawac z buta, ale z blatu i tak nie było :P

Dzisiaj Slawek jechal z blatu :) mnie bylo stac tylko na pchanie :)

na tego typu podjazdach szybciej sie pcha rower niz jedzie na nim /kolo sie boksuje/ i jeszcze jedno mniej sie meczysz no ale jezeli ktos jest maszyna do pedalowania to czemu nie pozd

Gdzie sie szybciej pcha ? Co ty za bzdury gadasz.... Tam wcale stromo nie było, po prostu mały mój błąd i cała trójka szła z buta. Na ostatnim lapsie tam sie jechało 12km\h, watpie zebys szybciej dałz buta, licząc ze musisz zsiasc z roweru, potem wsiasc i sie wpiac w spd. I jak biegniesz to zdecydowanie bardziej sie meczysz.

hej Krzyzak, co ty za korbe masz w swoim Sunnie - Alivo '98? :P

prawie..stronglight.

slawek o ktrory podjazd ci chodzi ?? ja napisalem o tym krotkim i stromym nie chodzilo mi o ten dlugi z dopalaczem na koncu tam to rzeczywiscie bez sensu bylo schodzic z roweru

No na wszystkich schodzenie z roweru było bez sensu. Pewnie chodzi Ci o ten krótki ze zwalonym drzewem po prawej stronie, tam właśnie dawanie z buta było bez sensu :)

respect :) ale musza popracowac nad designem ;)