wystrój samochodu

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Cześć Dziewczyny!!! Jak będziecie stroić samochody??? Czy wiecie może czy taśma, która jest przy margaretkach do wystroju autka nie zniszczy przypadkiem lakieru??pozdrowionka ;))))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wystrój samochodu

to ja sie podlacze pod pytanie.. i moze macie jakies pomysly na dekoracje nie balonowe, nie serduszkowe, nie za bardzo kwiatowe...? hmmm...
moze piórka? ;o)
Jeziorko

Przykładowy wystrój samochodu:

image

jak dla mnie to za bardzo "nabrzdżony" ale to tylko moje zdanie :)

nasz znajomy wopzi ludzi do slubow i czesto caly samochód obkleja malymi kwiatkami z paperu- nie zauwazylam zeby lakier byl zniszczony

hejka,
no to moje pytanie- na co sie przykleja takiepojedyncze glowki kwiatow na samochod? Na tasme dwustronna albo moze jakies specjalne przyssawki??
Doradzcie cos dziewczyny!

COŚ INNEGO: jedna z moich koleżanek na całym samochodzie miała wymalowane kwiatki czerwoną pomadką. Samochód był oczywiscie jasnego koloru. Wyglądało bardzo ciekawie. :-)

Poniżej jeszcze inne zdjęcie:
image

ej, to niezly pomysl z ta pomadka :) a nie bylo problemow pozniej ze zmyciem tego? :D

Odnośnie pomadki: problemu z myciem nie było żadnego. Jedyny problrm był wtedy gdy ktos niefortunnie zbliżył sie do samochodu. Jedna ciocia trochę szminki miała na swoim ubraniu :-))))

Odnośnie przyklejania kwiatków taśmą do samochodu, my właśnie bardzo obawialiśmy się naruszenia lakieru, gdyż pożyczaliśmy nowe autko od brata mojego męża, a on ma kręćka na punkcie swoich autek i dba o nie nad wyraz mocno. Doszły nas słuchy że jednak lakier czasami może odejść wraz z taśmą, więc zaczęliśmy poszukiwania alternatywnych rozwiązań do zwykłej taśmy.. i tak w RENK'u w sklepie z różnymi pierdółkami do kwiaciarni znaleźliśmy taką niby plasteline, na którą rewelacyjnie przyklejało się kwiatki, plastelina jest w formie taśmy- nawinięta na szpulkę, ale dająca się dowolnie modelować, nie zmieniając konsystencji nawet przy długim "międleniu";)
W Renku można również kupić gąbki na przyssawkach, które pozwalają na stworzenie własnych kompozycji kwiatowych, my jednak wykorzystaliśmy tą niby plastelinę gdyż ozdabialiśmy samochód blado różowymi tulipankami, poukładanymi na masce, poprzeplatanymi perełkami, z boku na klamkach, przewiązane były różowe kokardki i tuż obok przyklejony tulipanek. Samochód wyglądał delikatnie, a różowe tulipki komponowały z bukietem i makijażem;)))

Brzmi fantastycznie !!!
Masz jakieś zdjęcia? I jaki był koszt tej "plasteliny"?

A kolor autka? Jaki?

autko było srebrne a "plastelina" kosztowała około 7 zł
muszę przeszukać fotki, jak znajdę jakieś autka to wstawię

znalazłam fotki z akcji "strojenie samochodu":
mam nadzieje że uda mi się wstawić:/

klamka:
image

przód wersja wstępna;))
image

przód wersja ostateczna;)
image

i tył:
image

jak się przyjrzeć to widać taką zieloną plastelinkę, a trzymało się wszystko świetnie.. nawet tulipanki z boku obok klamki.. mimo iż były przyczepione "pod wiatr", fajnie to wyglądało, gdy wiatr otwierał im łepki:) tylko nie mogę się nadziwić że te tulipki to wytrzymały:))

ups.. przepraszam że takie duże, wydawało mi się że sporo je zmniejszyłam:((
szkoda że nie ma opcji poprawiania:/

dzieki za odpowiedz Klodinka! Autko slicznie udekorowane,a najlepsze jest to, ze myslalam o podobnej dekoracji na masce.
Teraz juz wiem gdziesie wybrac i czego szukac!
Pozdrawiaski gorace!

Klodinko, przepiekna mialas dekoracje autka ! Taka delikatna i oryginalna :o( Ty to masz fajne pomysły !

http://bi.gazeta.pl/im/7/2089/z2089817N.jpg
Nie wiem czy uda się wkleić, jeżeli tak to my mięliśmy tak...

Może jeszcze raz...
http://bi.gazeta.pl/im/7/2089/z2089817N.jpg

image

Udało się więc jeszcze jedno...
image

Klodinka i emboska - po prostu sliczne :))))
Nie ma to jak kwiaty... Nic innego tak nie przystroi auta :)

A ja nadal nie mam pomyslu na autko :( Chcemy cos w miare duzego (najchetniej terenowka :)) - chyba moj M sie tym zajmie jak wroci - w koncu auto to meska rzecz :))) Ja najchetniej pojechalabym naszym - z soba jako kierowca... :))

to moj wystrój autka będzie skromniutki - tylko małe bukieciki przyczepione do klamek na drzwiach :) i może wstążka na masce :)

no właśnie to nie był tak do końca mój pomysł:))
emboska wkleiła fotkę z netu z której zaczerpnęłam weny;))

A My zdecydowaliśmy się na popularne margaretki!;)) cały samochód nimi oblepimy a na klamkach przyczepimy kokardki z małą margaretką w środku!Aha!Pan, który takie margaretki sprzedaje powiedział, że najlepiej przykleić je na plasteline lub modelinę!na plastelinę wtedy, gdy pogoda jest taka jaką mamy teraz a na modelinę jak jest ciepło!! Chyba nic nie pokręciłam ;) papatki

Monia !!!!! Zarąbiaszcze masz te koty ;)))))))))) SUPER !!!!

Hihiihihihih!Dzięki Rozyczka! ;))))))))))))

Klodinka, a skąd kupić takie perełeki i jaki jest ich koszt - świetnie to wygląda i pasowałoby mi do sukienki :)

perełki również zakupiłam w RENK'u w sklepie z drobiazgami do kwiaciarni, z ceną bywa różnie podobnie jak z zakupem w hurcie czy detalu.. poważnie, zależy na jakiego sprzedawce się trafi. Jak byłam pierwszy raz to była sobota i była bardzo miły młody chłopak, policzył nam te gałązki z perełkami chyba za 2zł, przy czym zupełnie go nie obchodziło czy będziemy kupować na fakturkę czy też jesteśmy detalistami, za drugim razem byłam w piątek dzień przed ślubem, była jakaś zołzowata pani, która z wyraźnym naciskiem pytała nas czy będziemy kupować na fakturkę (na szczęście byliśmy z moją szwagierką która ma swoją firmę, co prawda nieruchomości ale zawsze;)), więc kupiłyśmy na fakturkę i ta pani policzyła nam 6 zł za taką gałązkę:/ nie wiem czy ma to związek z tym czy kupuje się w tygodniu czy w weekend czy tylko od sprzedawcy.. w tym samym boksie zakupiłysmy również ową plastelinę oraz wstążeczki, których wybór mają przeogromny.

Dzięki śliczne za odpowiedź :)
A w jakich godzinach ten renk jest w ogóle otawrty??

gdzieś był chyba taki wątek odnośnie Renku,
nie wiem dokładnie w jakich godzinach, ale jeśli chciałabyś przy okazji looknąć na kwiatki to lepiej wcześnie rano, jakoś po 8smej zaczynają powoli je chować, reszta boksów jest otwarta dłużej, ale też niestety nie wiem do której:(

bukiet na przedzie samochodu oczywiście, do tego wstązki na klamkach i lusterkach przywiązane, ew. wstążka na bagażniku auta.

Klodinka, jak długo wytrzymują takie tulipanki na masce? Bardzo mi się podoba ten pomysł, ale martwię się, bo w końcu czerwca może być (mam nadzieję) dość ciepło. Słabo znam się na florystyce, ale może zakłada się coś takim tulipankom na końcówki, żeby się dłużej trzymały..? Czy coś takiego można kupić na giełdach kwiatowych??

ha widzisz w necie jak znalazłam ten pomysł to było zalecenie aby tulipankom obkleić u dołu łodyżki taśmą florystyczną, zastanawiałam się po co, może właśnie aby zatrzymać więcej wilgoci(??) taśmę florystyczną można również zakupić w Renku, ona jest taka papierowa, małoklejąca, klei się dopiero gdy dostanie wilgoci.. można spróbować
choć wydaje mi się że tulipanki to bardzo wytrzymałe kwiatki, i gdy kupić dzień przed ślubem takie nierozwinięte, to właściwie otworzą się dopiero na masce.. no u mnie samochód był strojony raniutko i wieczorem kwiaty wyglądały tak samo.. tylko u mnie w dniu ślubu było ok 10 stopni..