za krodki trzon

Witam mam takie pytanie czy da sie cos zrobic jak trzon od amortyzatora jest za ktodki. wystaje niewiele za glowke ramy ze sterami (ok 1 cm) trzon jest ze stali cro-mo . Wiem ze na tym forum wiekszosc odpowiedzi sprowadza sie do kup nowy itp. i za takie odp. dziekuje . chodzi mi o jakis patent, kompinacje czy co kolwiek takiego dzieki czemu nie bedzie koniecznosci wymiany amorka. dzieki i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: za krodki trzon

ja kieduś montowałem taką przedłużkę gdy w starym bajku wymieniałem mostek na ahead.. zastanawiam się czy nie robi tu różnicy czy widelec jest sztywny czy nie...
w każdym razie taki patent jest i kosztuje kilkanaście zł
pzdr

Można wymienić całą rurę sterową,tylko pytanie czy ktoś tobie to zrobi.Wiadomo nie od dziś,że warsztaty rowerowe są jakie są.

wymień rurę.

p.s. "krótki"

domyslam sie ze samemu zrobic sie tego nie da .. (chyba robi sie to na goraco, czy jakos tak) gdzie jest jakies miejsce w 3miescie gdzie to mozna zrobic ?? i jaki moze byc koszt. dzieki pozdrawiam

żuchliński - jakiś cas temu wymieniałem rure w zastępczym RSt gilla.
Zrobiłem bez sensu i nieopłaclanie bo nowy taki amor kosztuje jakieś 160 (mogę się mylić). Nowa rura + robocizna wyszło coś koło 110 zł, już dokładnie nie pamiętam.

w cyklo tez zrobią.

ale u nas wszedzie robią do RSR, z RS lub bomberem to musisz do dystrybutora uderzać. Ja wymieniałem w bomberze, dzwonilem do gregorio i po 3 dniach widelec mialem z powrotem z nową rurą. Ni wim kto jest dystrybutorem RS ale też powinni robić.

kurde, mialo byc RST. a to chyba dla tego ze to kiepska marka i nie ma duzo starania zeby te rurki powymieniać. Pytałem w cyklo o mozliwość wymiany rury w bomberze to jeden fachowiec gadal ze spoko, tylko muszer sobie rure sam kupic bo oczywiscie oni rur nie mają. drugi raztam dzwonilem i inny fachowiec juz taki pewny siebie nie byl i olalem ich, tak czy siak na rure bym musiał czekać az przyjdzie pocztą więc wysłałem do gregorio widelec, przyn ajmniej pewność mam że to co zrobili się nie rozwali.