zamiast kwiatow...

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
chcialabym sie dowiedziec jakie macie doswiadczenie z zamiennikami kwiatow przeznaczonych na Domy Dziecka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zamiast kwiatow...

Pierwsze co słyszę aby kwiaty dawać do domu dziecka!Kto wymyślił cos takiego i po co im kwiaty???Oni potrzebują kasy a nie jakis kwiatów!Z tego co ja zauważyłam,to młodzi kwiaty zawożą najczęściej na groby swoich bliskich.A to jakiś nowy zwyczaj aby po weselu koniecznie cos zawieźć do domu dziecka?Pierwsze co słyszę.

Aha....jeszcze odpowiedz na Twoje pytanie co zamiast kwiatów....najlepiej pieniądze.Przecież prezentów ślubnych im nie oddasz,chyba że dostana ci się np 2 żelazka :)))Bo maskotek to chyba się na ślub nie daje.

Z całym szacunkiem ale najpierw czytaj dokładnie wątek a nastepnie udzielaj porady, badz wypowiadaj sie na poruszone zagadnienie. Temat był " co zamiast kwiatów?" Pozdrawiam

Wątek zrozumiała.Może ty nie zrozumiałaś odpowiedzi.A co chciałabys dać dla domu dziecka??????Pieniądze?Nie sądzę.....Jakis prezent??Nie wydaje mi się....

dziekuje:) moze nie konca jest jasne, to co napisalam. Zamiast kwiatow, ktore mialabym dostac, chcialabym, aby goscie przyniesli cos dla dzieciakow.

No teraz to jest jasne dla mnie.Trzeba było tak od razu pisać.Mam jednak pytanie.Dlaczego tak bardzo chcesz dać coś dla dzieciaków z domu dziecka?To jakaś tradycja?

to nie jest tradycja. kwiaty nawet najpiekniejsze zwiedna. a maly drobiazg dla dzieciakow sprawi radosc zarowno im jak i nam.

Hmmmmmm.....pewnie tak.

Kasiu!
My napisalismy na zaproszeniach, że zamiast kwiatów prosimy o maskotki dla dzieci z Domu Dziecka.

My poprosiliśmy gości o przybory szkolne, które oddamy do MOPS-u. Nie każdemu z zaproszonych gości pomysł się podoba, ale w końcu jest to tylko propozycja.

Przyznam sie bez bicia,że o czymś takim jak prezenty z okazji slubu dla Domu Dziecka to nie słyszałam.Ale jak już coś takiego ktokolwiek planuje to podpowiem,że te instytucje najbardzie potrzebują pieniędzy i tak jak wyżej wspomniano przyborów do szkoły.Maskotki oczywiście są mile widziane jak najbardziej,ale dzieci mają ich już peło.Byłam w paru domach i widziałam.Myślę,że też jakieś łakocie ucieszyłyby te sierotki.
Co do ogólnego pomysłu to fajna sprawa :)Serio!

Pozdrawiam :)

Myslelismy raczej o ksiazeczkach. Maskotek faktycznie pewnie maja juz sporo. A co do pieniedzy, to wolalabym ich bezposrednio nie dawac. Lepiej zeby same dzieci od razu cos mialy.

Najprosciej (wg. mnie)
Zadzwoncie do jakiegos Domu Dziecka (najlepiej do tego ktoremu bedziecie chcieli cos podarowac) i zapytajcie sie co jest potrzebne. Oczywiscie przedstawcie dokladnie sytuacje (slub) aby nie bylo nieporozumien.
Pozdrawiam.

Dziekuje za podpowiedz:)

my prosiismy gosci aby zamastkwiatow dali nam piniadze w kolorowych kopertach...na weselu przeliczylismy pieniazki i powiedzielismy ile zebralismy a za nie kupimy dla domu dziecka jakies mini wyprawki do szkoly....w maskotkach dzieci toną a przyborow szkolnych ni maja...ah goscie serio potraktowali nasza prosbe i wszystkimm bardzo sie omysł podobal..byli tacy ktorzy sie cieszyli ze nie musieli wozi kwiatow i sie matwic czy wdrodze nie zwiedna:)))