zespol z "Rodizio"

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
...moje drogie..tyle ile plusow, tyle minusow slyszlam na temat tej kapeli, jednak przemowily do mnie kawalki,ktore maja na swoich mp3..przemiwolo do mnie rowniez przesluchanie tego zespolu na weselu w wymienionej powyzej knajpie..sa jednak dwa razy drozsi anizeli "standard" ..jestesmy gotowi zaplacic za ten"ponadstandard"...pytanie czy moze ktorac byla z Was obecna na wesleu gdzie Ci panowie grali i upajali glownie latynoskimi piosnkami??..

pozdrawiam, Ewa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zespol z "Rodizio"

Ja byłam niedawno na weselu w Rodizio gdzie grał zespół o który pytasz. Szczerze odradzam; najgorszy przy jakim w życiu się bawiłam. Panowie mało grali, dużo odpoczywali, kompletnie brak im było elastyczności (żadne tam piosenki na życzenie), gości wyzwali od fanów disco polo i grali wyłącznie wolne piosenki dla par, więc osoby które przyszły bez partnera mogły zapomnieć o zabawie. Ok. godz. 2 goście po prostu zaczęli wychodzić, bo nie było się przy czym bawić.

Ma.sia, jesteś pewna, że był to zespół stale współpracujący z Rodizio...? Być może był to inny zespół, bo nie ma konieczności, organizując wesele w tej restauracji, decydować się na "ich" muzyków. Wierzyć mi się nie chce, że to oni, bo byłam, rozmawiałam i słyszałam jak grają na innym weselu oraz spotkałam się z samymi pozytywnymi opiniami na ich temat.
Może na wszelki wypadek nie powinno się całej sumy płacić z góry i w ten sposób mieć wpływ na jakość usługi? Gdyby coś było nie tak, jak w umowie, mam zamiar interweniować:)

czy wlasnie oni beda grali u Cibie na weselu??...

Cos nie chce mi sie w to wierzyc...

Ewulka, tak, będą u mnie grali.

Czigra

bylas na calym weselu gdzie grali??jesli tak, powiedz jakie Twoje wrazenia?? strasznie mocno sie waham....wiele przemawia za nimi, ale martwia mnie opinie o "obijaniu sie" i o tym ze w Rodizio czuja sie jak u siebie...choc przeciez tak wlasnie jest...

Ewulka, byłam tylko ich "przesłuchać", ale że było to wesele dobrej koleżanki mojej dobrej koleżanki:))) to miałam info z pierwszej ręki, że panowie sprawowali się na medal i nie było z nimi żadnych "kłopotów". Moim zdaniem dobrą zachętą do uczciwego grania bez długich przerw jest umówienie się na zapłatę np. połowy kwoty po imprezie. To zawsze motywuje... Zresztą można otwarcie pogadać z panami przed weselem, podczas omawiania szczegółów dobitnie zaznaczyć czego sobie nie życzycie itd. W końcu się cenią, zatem za taką sumę oczekiwać będę usługi wysokiej jakości i nie zawaham się egzekwować dopełniania warunków umowy, o! A że się czują jak u siebie? Nie za bardzo mogę sobie wyobrazić na czym miałoby to polegać... Proszą do tańca kelnerki?;)

mam zamiar z nimi rozmawiac..oczywiscie....juz takowe rozmowy zostaly poczynione pierwsze..Panowie sprzedaz swojej uslugi maja swietnie dopracowana...rowniez przesluchiwalam ich na weselu , rowniez sa z polecenia kolezanki) tyle ze tez troche niepochlebnych opinii slyszalam..pozatym ciekawe czy rzeczywiscie zgodza sie na taka forme - polowa przed weselem, polowa po??....jak narazie jestesmy umowieni na zaliczke..a ze wesele dopiero w kwietniu przyszlego roku to wiesz..mam czas by sie rozejrzec wkolo i utwierdzic sie to trafny wybor....:)

A ja byłam na weselu z poprawinami, gdzie grał ten zespół, a że to było wesele mojej siostry, to znam tych panów ze strony organizacyjnej a nie tylko jako gość. A więc moja opinia na ten temat POLECAM ICH BARDZO GORĄCO, BO ŚWIETNIE SIĘ BAWIŁAM!!!! Ja będę miała DJ, ale gdybym zdecydowała się na zespół to właśnie na nich. A prywatnie, to panowie są bardzo ok jeśli chodzi o ustalenia przedweselne. Godni swojej ceny.

Czigra napisał(a):
. Moim zdaniem dobrą zachętą do
> uczciwego grania bez długich przerw jest umówienie się na
> zapłatę np. połowy kwoty po imprezie. To zawsze motywuje...

Czigra, czy to oznacza, że w twoich stronach płaci sie z góry zaspołowi, przed odegraniem imprezy?
Jak dotąd znam metodę zaliczki pro forma 200-góra 300 zł przy kwocie całości np 2000zł. Ale nigdy nie płaci sie mojej kapeli z góry, Twój pomysł na "motywowanie"kapeli funkcjonuje już dawno...znam osobiście przypadki "żółtej kartki" pokazanej zespołowi nad ranem, w postaci przystrzyżenia należności...na szczęście to nie z autopsji :)...ale skuteczność upomnienia ostatecznego jest porażająca :)

Avanti, skoro ludzie się burzą, że impreza nie wyglądała tak, jak się umawiali, to dochodzę do wniosku, że najwyraźniej zapłacili całość wcześniej, albo nie potrafili upomnieć się o swoje. Na forum wyczytałam o różnych przypadkach, wiele osób świadczących przeróżne usługi ślubne domaga się zapłaty przed, co jest dla mnie niedopuszczalne.
Masz rację, wizja otrzymania mniejszej kwoty może zdziałać cuda:))) Nie zamierzam bulić paru tysięcy za byle co i wierzę w to, że panowie z zespołu nawet nie będą próbować "byle czego" prezentować, bo niepochlebne opinie na ich temat znam tylko z forum, natomiast ludzie mi znani osobiście wyrażali się o nich jak najlepiej.

Ewulka, rozglądaj się, żebyś później nie żałowała zbyt szybko podjętej decyzji. Mnie akurat ten zespół od razu podpasował i zaklepałam ich na długo przed weselem, czego wcale nie żałuję. Wierzę w chłopaków!:)