majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 3 (41)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-2-40-t173682,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 3 (41)

ja to chyba jestem za bardzo zestresowaną matką :/

boje sie cokolwiek zjeść zeby jej nie zaszkodzić-wlasciwie to jem tylko w kółko parówki, bułki z masłem i szynką i gotowane żarcie. I wodę litrami piję. Właściwie to zadnych innych rzeczy... moze moje dziecko sie wkurza bo mój pokarm jest gówniany-czytaj mało treściwy? ale to chyba moja mama zadzialala mi na psychę-bo jak mała tylko płacze to moja mama twierdzi ze ja cos zjadlam nie takiego (jak ja do cholery nic nie jem!) spodnie ze mnie spadają, ważę 7kg mniej niz przed ciążą (to akurat dobrze:))

poza tym z tym zabawianiem-to tak jak Wam dzis pisałam.

poza tym nigdzie dalej z nią nie wybywam bo boję sie ze bedzie glodna(po jakims czasie) a ja nie bede miala jak jej nakarmic (chodzi mi o miejsce) albo ze nie bede miala jak ściągnąć mleka... wlasciwie to chyba sama siebie dobijam... w kółko zajmuje sie małą, ściągam mleko, zajmuje sie małą, ściągam mleko i w międzyczasie wyparzam butelki... :(

no! to juz sobie ponarzekałam. dziękuję za uwagę :)

Okruszku, ja jem wszystko: czekolady, batony, drożdżówki. A nie można jesc czekolady jak sie karmi???

a teraz uśpiłam Mantysię 'jednym palcem' jak to podsumował mój Mąż - płakała mu już dłuższą chwilę, nie chciała smoka ani nic
podeszłam do łóżeczka i... podsunęłam wypadający smoczek
'bo od Ciebie to weźmie...' żali się Mężuś ;)

no ja normalnie jem czekoladę, ale białą :)
chociaż w sobotę wżarłam na próbę 8 kostek czekolady czekoladowej z orzechami i przeszło bez echa :)

wiecie byłam dziś na usg brzuszka u Wyszomirskiej (nasza M. też się wierci przy piersi, szarpie mi cycka jak jakiś tygrysek, i pierdzi na potęgę) no i potwierdziło się: dużo zalegających gazów. Kazała nam kłaść na prawym boczku na 10 min między karmieniem a odbiciem, dużo kłaść na brzuszku na w miarę twardym podłożu i co jakiś czas dawać przegotowanej wody. Aha i odstawić debridat. No i próbujemy :)

A z soboty na niedzielę zrobiliśmy nasz pierwszy rodzinny wypad z nocowanką - do Chmielna nad jeziorko, co prawda się nie kąpałam (za zimno jak dla mnie) ale było suuuper, jak 'za dawnych czasów' ;)
ognisko, komary i spanie w przyczepie (na namiot jeszcze za wcześnie, ale oswajamy się z myślą)
oczywiście spakowałam Martyśkę jak na tydzień do egiptu ale co tam ;)

ech, wakacje...

3oko jesz słodycze? w sensie czekoladę? :)

kurna, zrzuciłam wszystkie ciążowe kilogramy i dzis sie zwazylam no i przytylam 2kg:( to przez te słodycze ktore moglabym teraz tonami żreć!!! a wczesniej uwielbialam słone i ostre jedzenie a ciacha raz na jakiś czas. Musze sie za siebie wziasc ale nie mam sily :( chyba tylko basen mi zostanie bo to przynajmniej mile cwiczenia

Ale spadamy...dziewczynki cos sie normalnie obijacie :)

Moj Borysek tez sie uwielbia z kims bawic... samemu ciezko :)rano jak jestesmy w domku to wklladam go do lozeczka 3x melodyjka przeleci i juz chce isc asiu :)
Jutro robimy kolejny posiew, zobaczymy..onby juz tej brzydkiej bakterii nie było ...

Madzia bardzo nie lubi byc sama, rano pobawi sie sama w lezaczku tak ze 40 min do godziny, a potem stale trzeba sie nia zajmowac, jak jestem u mamy to sie z mama wymieniam zabawianiem. Juz jest troche przez babcie rozpieszczana, bo gdyby nie babcia to byłabym zmuszona ja zostawiac sama zeby ogarnac to co trzeba i nie byłoby w ogole wyboru, z czasem nauczyłaby sie bawic sama a tak to nawet nie ma szansy zeby ja do tego przyzwyczajac. Jak tylko mała zakwili babcia rzuca wszystko i zaraz do niej leci na złamanie karku.

moj bawi sie sam na macie, nieraz tam też zasypia lub kłade go na łóżku, ja obok oglądam tv i od czasu do czasu pokaze mu grzechotke i gadam do niego, wtedy on sie smieje i wszyscy jestesmy zadowoleni. Do jego łózeczka w dzien go nie kładziemy wogóle, wyjątek to rano nieraz po przebieraniu włącze mu karuzelke i wtedy ide sie spokojnie wykąpać.

Daria ja mialam podobnie z dawaniem cycka w nocy jak zaczął sie wiercić, teraz daje mu smoczka i spi jeszcze godzine.
Ja podałam w sumie 5 razy sztuczne bo bylam chora lub strasznie zmeczona z nadziei ze przespi mi cala noc, a budzil sie co 3h wiec wywaliłam reszte mleka!

A z soboty na niedziele przespał mi 8h!!! ale to było jednorazowe niestety, dzis znowu był jego cykl 4-3-3.

Byliśmy wczoraj w zoo, są 3 miejsca gdzie mozna przewinąć maluszki, w tym jeden taki "kącik dla niemowlaka", normalnie bylam w szoku!!!

Ja SS podaje profilaktycznie (bo kolek nie ma) 15 kropelek przed snem (kropelki wlewam zawsze do malutkiej strzykawki i przez nią karmie, nie potrafiłabym celować do buzki) ;)

Ja młodemu śpiewam, bardzo interesuje go zabawa - idzie kominiarz po drabinie :) Jak się wierci to czasem chce też sobie na brzuszku poleżeć, a czasem grzechotanie pomaga by się wyciszył.

Moja Alicja najbardziej lubi zabawę ze śledzeniem przedmiotów, przesuwam powoli przedmioty przed oczami a ona sobie wodzi oczkami, może tak bardzo długo, sama bawić się w bujaczku jakoś nie lubi.

okruszek...ale dziecie musi troche same pobyć...to tylko zaprocentuje w przyszłości :)

na Maurycego nie mogę narzekać (Miśka była o wiele gorsza jak była taka mała)
on robi sobie 2 długie drzemki od rana a pod wieczór jedną krótszą
w przerwach je, wali kupsko i bawi się...jak mam czas to bawimy się razem czyli ja gadam on mnie słucha i sie śmieje ;), grzechocze mu zabawkami, łazimy po domu i mu opowiadam co i jak, dziś go zostawiłam na dywanie na podusi bo musiałam pozbierac pranie z balkonu i wywiesić następne i on sobie grzecznie leżał i słuchał muzyczki

jak widzę, ze nic nie jest go w stanie zabawic ani nie chce jesć to znaczy że chce spac....wrzucam go do wózka (jakoś mu się lepiej śpi) przejade w tą i z powrotem po pokoju i śpi, jak ma problem z zasypianiem to wezmę go na chwilkę na łapki i kima

dodam, ze nie za bardzo lubie jak ona sama tak lezy i gapi sie na karuzelke bo mam wrazenie ze ona jest taka samotna w tym łóżeczku... głupia chyba jakas jestem :/

a sluchajcie dziewczęta-duzo "bawicie sie" z waszymi maluchami? i na czym ta zabawa polega? bo moja mała nie spi w dzien w ogole tylko na spacerze, w kólko jej źle i nie wiem co z nią począć? Karuzelka, mata, zabawa na kocyku, noszenie na rękach, gadamy, a jak juz widze ze jest zmęczona usypiam ją, zasypia na rękach, odkladam do łózka i placz...i tak w kółko... dzien jest okrutny...
dobrze ze w nocy ładnie śpi... heh...
nie mam pomyslu??????????????????????

daria dobra zmiana taktyki:)to prawda ze po krotkim czasie poznajemy sie z boibo i wiemy co dla niego dobre.ja tez bralam Boryska jak sie wiercil, teraz czekam na znak sygnał=placz i wtedy go biore:)

Husky, nie mam pojecia co to moze być. Chyba nie ząbki, co? Chyba jeszcze za wcześnie, chociaż są przypadki że dzieci rodzą sie z ząbkami (!) Ale przy ząbkowaniu jest czasami stan podgorączkowy.

Ale była fajna nocka, o jesuuu jak sie wyspałam! Cudownie! Byliśmy wczoraj na urodzinach u mojej mamy, no i wiadomo było głośniej i weselej niż zwykle to Madzia sie zmeczyła. Wróciliśmy do domu ok. 21:00, kąpanie, karmienie i położyłam ja spać chwile przed 22:00, spała do 5:30!!!!! Potem krótki cyc i teraz śpi jeszcze!!!! Ale zmieniłam tej nocy troche taktyke, zawsze robiłam tak, ze jak słyszałam ze sie wierci to brałam ją do karmienia i odkładałam, tak mogło być nawet 3-4 razy w nocy. A teraz to olałam, powierciła sie z 5-10 minut i zasypiała znowu, po prostu chciała zmienić sobie pozycje, a nie od razu cyc. Ale o 5:30 już wierciła sie bardzo i stękała jak przed płaczem wiec ją wziełam i nakarmiłam. Ale przez to mi cycki w nocy wylały, koszula cała mokra łącznie z kołdrą, hehe ;)

Ale fajnie masz że Borysek przesypia już całą noc... też już bym tak chciała, wszystko wskazuje na to że to już niedługo nastąpi!!!

Hej dziewczyny !
u nas ze spaniem i jedzeniem kiepsko, jakiś kryzys.. Kornelia kilka dni temu zaczeła marudzić i mniej spać, do tego teraz doszło mega prężenie/ wicie się przy cycku oraz płacze do niego + od 4 dni męczą ją bączki (rano, wieczorem i w nocy, bobotic nie pomaga, zaczełam dawać infacol). Nie mam pojęcia o co jej chodzi (na pewno nie chodzi o odbicie, mało pokarmu czy po prostu chce jej sie spac ). W ciągu dnia prawie w ogóle nie śpi, w nocy budzi się kilka razy. nawet co 30 min. Tak jak by cycek usmierzał ból. Nie ma temperatury. Może to refluks ? lub wzmożone napięcie mięśniowe ? Zapalenie ucha odpada chyba że jakieś wysiękowe bo wtedy nie ma temperatury. Prawie po każdym cyckaniu ulewa. Macie jakieś pomysły, rady itp. Z góry dzięki

aha...
Grab, slicznosci te Twoje dzieciaczki :) Super fotka na nk :)

No cisza nieprawdopodobna :D

My juz sie szykujemy lulu:) Maluszek juz spi:) Teraz mam sposob na niego ;> Daje mu jesc ok 18 ale nie za dużo by potem ok 20.30 go dopoic mlesiem przy ktorym usypia i go wedy odkladam. Jest najedzony i najczesciej przesypia cala noc lub budzi sie 1 raz na mlesio:)

Uciekam spokojnej nocy ;*

ale dzisiaj cisza na forum :)
my dzisiaj byliśmy tylko na spacerku w lesie, bo mieszkam blisko. a tak to odpoczynek w domu po weekendzie.
teraz dzieci wykąpane, nakarmione i czekam aż zasną :)

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...