majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 3 (41)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-2-40-t173682,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 3 (41)

Myszko a byłaś w tych restauracjach?

Bylismy dzisiaj w OWI i Liwia neurologicznie jest zdrowa. Silna z niej babka i mamy ograniczyc jej leżenie na brzuszku hehe a kłaść jak najwięcej na twardym (podłodze)

Te majtki obciskające tez noszę. Tylko w te upały sobie darowałam. W sumie się przyzwyczaiłam do nich mimo, że noszę je od tygodnia- kupiłam sobie 3 pary.
Zawsze miałam rewelacyjną figurę, a teraz szkoda gadać :-(
Moja Córcia zabrała mi atrakcyjność - to nic, oby ona była ładniutka ;-)

Dziś byłam w C. handlowym po zakupy i przeleciałam parę sklepów z ciuchami. Szukam powoli kiecki na chrzciny. Trochę się podłamałam, bo tylko rozmiar L lub 40 jest dla mnie dobry. Dodam, że wcześniej S było standardem, a czasem nawet XS. Wiadomo - na osobie szczupłej wszystko fajnie wygląda, nawet tak zwane "byle co" za przysłowiowe grosze. A teraz jak nawet chcę troszkę wydać na tą kreację, bo chciałabym się poczuć dobrze i ładnie wyglądać, we wszystkim wydaje się wyglądać beznadziejnie. Nie chodzi mi o grubość, bo 40 to całkiem normalny rozmiar, ale jakaś taka ta figura po ciąży dziwna i niezbyt zgrabna. Mam przez to doła :-((((

Perła, te ciążowe kg są jakies inne, ja mam wage sprzed ciąży a i tak nie wchodze w ciuchy sprzed wiec moze juz tez zrzuciłas:)

Daria, jestes 3 osobą która powiedziała ze Piotrus podobny do tatusia:) , większość mówi ze do mnie a ja widze podobieństwo do dziadka.

Co do włosków na głowie to mu tak dziwnie wychodzą bo z przodu - jakbym go kładła na głowie hehe. A myslalam ze włoski wycieraja sie z tyłu od leżenia!!!

perła a te rossmannowe widac przez bluzkę?
Bo te, które miałam są widoczne; bella, penaten, johnson's a ja mam dużo gładkich bluzek:/

Hej :-)

Byliśmy dziś na szczepieniu - MASAKRA!!! Mały na szczeście nie płakał długo, a teraz śpij ale cena!!! Za 5 w 1, WZW B i rotawirusy zapłaciłąm 470 zł! Szok!!!!!! To durne becikowe to na pierwsze 3 m-ce ledwie na szczepionki wystarczy!

Ja też jeszcze sporo kg mam na plusie.... nie ważyłam sie (nie mam wagi ;-) ale tak po ciuchach widzę (bo sie jeszcze nie dopinam), ze spokojnie z 6 kg minimum mi zostało... :-( Durzo chodzę z małym i karmię piersią ale... te słodycze i późne jedzenie (bo on różnie zasypia). Ale od września, jak wróćimy z urlopu to się biorę! Słodycze odsawiam, kolacje minimalne i jak najwcześniej i postaram się znaleźć czas na ćwiczenia! Mocne postanowienie ;-)

A co do wkładek laktacyjnych to używałam belli - beznadzieja! Przecikają i zostawiają farfocle na piersiach. teraz używam rossmanowych i są genialne!

Majce trochę rozjaśniały, ale oboje z małżem mamy niebieskie i niebiesko-szare

dalej granacik...choć Małż mi wczoraj powiedział ze Maurycy chyba będzie miał piwne oczy bo jakąś tam kreseczke zobaczył...

Miśce sie nie zminiły, jedynie wyblaĸły i ma takie błękitne...po babci chyba :} bo ja mam zielone a Małż piwne

A czy Waszym maluszkom zmienia już sie kolor oczu, czy dalej są niebiesko-granatowe?

Mammamia, masz racje, ale mój mąż jest ładny ;)

3oko, Piotruś okrutnie podobny do tatusia!!!! Szok!!!

3oko Piotruś wymiata!!! :)))
Gabrysia też ma taki puszek na łepku;)

Daria, gdzie Ty widujesz tych "ładnych" niezrobionych facetów??? :p
A, niedawno czytałam artykuł o podejściu do brzucha u mężczyzn i kobiet. Kobiety w momencie gdy chcą się zaprezentowac wciągają automatycznie brzuch, maskują go jak mogą a mężczyźni w tej samej sytuacji wypinają swoje bebzony jeszce bardziej jakby chcieli się nimi pochwalić! Skąd ja to znam!! :D
Wynika to niby z tego, że kobiety swój sukces upatrują w wyglądzie(!?) a faceci w działaniu i nie przyjdzie im do głowy, że ich wygląd się w tym liczy.
Trochę to seksistowskie wytłumaczenie, ja uważam, że wygląd oczywiście ma znaczenie, ale określam się przez to co robię.
A dbanie o wygląd to u kobiety współczesnej w sumie nawyk, a nie sposób na życie prawda? :)

Magda, poszło :)

3oko- bosski :D

hej, oj burza była straszna, tez zamiast jednego karmienia o 5 mialam dodatkowe o północy.
a pokaże Wam mojego Piotrusia:
image

Aniouka ja poprosze wandolot@op.pl

u mnie też była straszna burza dzisiaj w nocy :(
Przez nią Liwia zamiast o 4 to o 2 się obudziła na cyca ehh - mam nadzieje, że dzisiaj pospi do 4 :)

cześć dziewczyny
my po weekendzie w Olsztynie. Majka spała mi tam w nocy po 8 godzin (normalnie szok!!!), niestety po powrocie do Gd wszystko wróciło do normy, czyli 2 pobudki w nocy i marudzenie od 6 rano. Dopiero teraz, ze zmęczenia mi usnęła.
Z jeziora praktycznie nie wychodziłam (Mai na krok nie opuszczała babcia, więc korzystałam :> a co!), woda czysta, rybki było widać nawet, już nie wspomnę jaka ciepła :) Normalnie miodzio :)

Mi 5kg zostało do zrzucenia do wagi sprzed ciąży, ale to i tak za mało.. powinnam schudnąć jakieś niecałe 10kg, żeby było proporcjonalnie do wzrostu :/

Pas poporodowy nosiłam ciurkiem 4 dni, wtedy zauważyłam dość duże obkurczenie brzucha, ale to dość niewygodne, więc teraz zakładam tylko na jakieś okazje, czyli bardzo rzadko, hehe

Do kogo nie doszły odgłosy suszarki? Mam mniejszy plik, to już się wyśle do wszystkich :)

ja sie bałam tej przedwczorajszej burzy!!! takiego czegos jeszcze nie widziałam, to było straszne!!! Nie było przerw miedzy błyskami, a grzmoty były przerazajace!!!! Najgorzej ze była sama, z kims bym sie tak nie bała, ale Madzia spała jak zabita :)

Ja sobie kiedys na jeden z pierwszych spacerków załozyłam gacie wyszczuplajace i zaczepiła mnie sasiadka z zachwytami jak szybko doszłam do siebie i jaki mam juz ładny brzuszek, bo jej synowa nadal ma bebzon chociaz dziecko juz półroczne... a ja nic nie powiedziałam, pograzyłam synową i tez czułam sie jak oszustka... Ale wiecie co, w dzisiejszych czasach kazda babaka to oszustka: farbowane włosy, wyskubane brwi, makijaz, sztuczne paznokcie, push-up... jakby to wszystko zdjac i ja postawic to dopiero by była heca. Ja sie czesto dziwie jsk to mozliwe ze faceci tego wszystkiego nie maja, rzadko ktory sie nawet kremuje a wygladaja tak ładnie... :(

ja też mam cały czas 6-7kg na plusie. Miałam ten pas założony na weselu i szczerze powiedziawszy nic mnie nie wyszczupliło tylko że fałdka tłuszczu nie latała. Jednak moim zdaniem warto nosić, może nie cały dzień ale z ranka czy przy jakiejs innej okazji, bo to jednak pomaga.

u mnie kryzys z mezem dalej trwa. doszedł nowy konflikt. i tak jak nie musiałam na tesciowa narzekać to teraz zaczyna mnie wkurzać. mężulek ciagle sie z jej zdaniem liczy a z moim juz gorzej, a sprawa dotyczy chrzcin. szkoda gadac.

dzis miałam isc na szczepienie i mi powiedzieli ze dopiero w czw lub pt bo już jest pełno zapisów. Ale się wkurzyłam. Stresuję sie tym jak moje dzieci zareagują na te szczepienia a tu jeszcze taki psikus.

ale burza była co?? na dodatek moja Martynka sie obudziła na jedzonko jak sie zaczęło. Ja się panicznie boję.

a ja normalne:)

wiper, takie mam:

http://www.sesile.pl/product-pol-6024-Mitex-Elite-III-bialy-czarny-.html

a jakie masz gacie??

ja mam jakies aleni lubię ich bo mam uczucie że wygladam grubiej mimo że brzuch płaski ;)
a pod spodnie i tak bym nie ubrała bo się odciskają na tyłku a tego nienawidze

hmm to już nie wiem co z ćwiczeniami po cesarce:( bo jak byłam na kontroli poporodowej to lekarka powiedziała, że mogę wszystko ćwiczyć... a do zgubienia zostało mi 14 kg!!

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??