majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 3 (41)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-2-40-t173682,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 3 (41)

dziewczyny, czym czyścicie uszy dzieciakom? Bo ja to mam straszne lęki przed patyczkami (często takie czyszczenie w moim przypadku oznaczało zapalenie ucha :/)

bauaganiarka chodzę tam na lody, chodzę;) Od czasów piątej klasy podstawówki;)

Jeśli chodzi o kupy i ich spranie to tylko jedna mi się zdarzyła "toksyczna" i nie zeszła w praniu - ajdontnołłaj! a co do marchewki ze słoiczków to prawda, u mnie też i jabłko się nie spierało - o dziwo tylko to ze słoiczków!

3oko skoro piszesz, ze zaszczepili Ci małego zaraz po antybiotyku to znaczy, że to nie przeszkoda-dobrze wiedzieć!

aha! wczoraj bylismy u neurologa-Madzia zdrowiutka, mam ją kłasc na podłodze na brzuszku zeby efektywniej ćwiczyla i inaczej mamy ją nosic, a poza tym ok. wszystko super. jeszcze tylko usg zrobimy dla 100% pewnosci i bedzie gucio :D

a ja dzis tez do gina idę... ja tam się cieszę, bo juz z mężusiem jestesmy tacy stęsknieni za sobą że nie wiem :)

ja do kup używam vanischa, potem dlugo płuczę i do pralki i po kupie :D

słuchajcie-mam chustę dla małej-tkaną, kosztowała mnie 70zł. Jest wyprana w Loveli i nie noszona, bo 10razy próbowałam małą włożyć , na rozne sposoby i w roznych pozycjach i nic-nienawidzi chusty !!! Chce ją sprzedac ale najpierw pisze do Was-moze chcecie - za 55zł, odbior ujescisko albo przesylka gratis :) (jak dla Was:)) kolory ma w paseczki brązowo-turkusowe. Moze Wasze malce polubią?

ja tam nie pierdzielę się z kupami i stosuję Vanish ;)

byłam zważyć mojego Rysia i waży już 7100g :)

w zasadzie 2 razy Zosi udało się wydostać kupę poza pieluchę... i wtedy zaraz włożyłam do pralki i wyprałam i śladu nie zostało:) ale wiem, że później jest problem jak są deserki, zwłaszcza marchewka to ciężko wybawić plamy i bratowo wsypuje vanish

3oko, u nas też tylko vanish:(, żadne pranie ręczne tuż "po" nie pomaga, żaden płyn do mycia naczyń. Nie próbowałam tylko gotować o****nej pieluchy.. może to coś by pomogło?

3oko, ja mam ten sam problem z kupami, chyba dzieciece kupy są takie "toksyczne", jak nie zapiore natychmiastowo (a przy tym też mozna sie nameczyc) to już potem w ogóle nie moge dac rady i jedne śpiochy już poszły w kosz z tego powodu. Sama nie mam zadnej super skutecznej metody, jeszcze zwykłe mydło jakoś działa ale nie rewelacyjnie no i troche trzeba sie nameczyc.

Madzia spała dzis od 21:00 do 4:00 i od 4:20 do 7:00 w swoim wyrku, a potem wziełam ją do siebie i spałysmy jeszcze do 9:00. Coraz lepsze są te nocki, hihi :))))

Mammamia najlepiej zadzwon do przychodni bo bez sensu jechac jak sie okaze ze i tak nie zaszczepią.
Mój kończył antybiotyk (zinat) dzień przed szczepieniem i nie było przeciwskazań, wcześniej tez dostawał ampicyline (ale minęły 3 tygodnie do szczepienia).
Dzis 3 raz przespał mi w nocy 8h ciągiem!!! pewnie dziś bedzie 4 ;)

Ponawiam pytanie: czym można usunąć plamy po kupach? chodzi mi o jakis "domowe" sposoby a nie chemie...

hejka:)
moja Zosia jeszcze śpi :) wczoraj byliśmy na szczepieniu, mała waży już 4200:) idzie jak burza:) no i została zaszczepiona darmowymi szczepionkami, bo lekarka jej rozkłada żeby wszystkiego na raz nie dostała, bo jest trochę za mała. Ale mówiła że już następnym razem można jej dać skojarzoną:) trochę zapłakała ale potem już się śmiała:) taki z niej zuch:) ale wieczorem to co chwilę płakała:( chyba ją ta rączka bolała:( mam nadzieję, że dzisiaj będzie już dobrze:)
ogólnie mała ma jeszcze lekką przepuklinę przy pępku:( ale lekarka powiedziała, ze jest na tyle mała, że na razie nie muszę zaklejać:)
no to chyba tyle:) pozdrawiam

Madzia też krócej ssie, widze to w nocy, bo w nocy je zeby sie najeść po czym natychmiast zasypia, a w dzień lubi powisieć na cycu dla przyjemności, wisi i od czasu do czasu coś tam zamemla, ale nie ciągnie. Ja lubie karmić piersią, dla mnie to jest bardzo przyjemne i super przeżycie, no bo przecież to sie zaraz skonczy i bedziemy z utesknieniem wspominac ten czas. To takie fajne ze ta mała istostka tak mnie potrzebuje do życia, czuje sie taka potrzebna. A z drugiej strony troche mnie to przytłacza, czasami wolałabym zeby nie była ode mnie taka zależna. No i denerwuje mnie to, że mi cycki wylewaja. W nocy to jest jakaś masakra! Czasami koszula, łóżko, pościel jest taka mokra jakby sie z litr mleka wylał, a w dzień to samo, wkładki nic nie pomagaja, stanik pushup tez nie, czasami moge go nawet wyrzac, bluzka mokra a ja tak łaze no bo co mam zrobić. Teraz w nocy sie pielucha owijam, ale ona tez przemaka. A miałam takie małe cycki....z A przerzuciałam sie na B/C

witajcie z samiutkiego rańca :)

rany ale źle dzisiaj spałam (praktycznie nie spałam) tylko czuwałam i wsłuchiwałam się w małą ...

dzisiaj przed nami długi dzień: jade do ginekologa (troche się boje tej wizyty) a po od razu do zoo :)))
mam nadzieje, że Liwia będzie grzeczna w autobusach i prześpi cały dzień :))

bauaganiarko Liwia też coraz krócej ssie. Na początku potrafiła wisieć na cycu nawet 1h. Ten czas zaczął się skracać i teraz czasem ssie tylko 3-5min i o dziwo odbije po tym jak zdrowy chłop hihi
Zastanawiałam się czy to jej starcza, czy czasem nie będzie zaraz głodna - ale waga wskazuje na to, że wszytsko jet ok. Ta moja "kruszynka" waży już ponad 6kg :) i mamy problem z dotarciem do wszystkich fałdek podczas kapieli !!!

heh moja kolej na kompa dopiero nocą przypada...
Mała śpi od 22 (nieźle poszło chociaż pewnie zaraz będzie piszczeć)
jak zasypia to zazwyczaj kolacja, prysznic i dra housa oglądamy ;) a później Mężuś w kimę, a ja serfuję :]

też tramwajami i busami jeżdżę i wiecie co mnie jeszcze wkurza? jak ludzie sobie spokojnie stoją w miejscu dla wózków. ostatnio jak tak było, stanęłam w przejściu oczywiście wszystkich blokując :P

chociaż czasem Mantysię w nosidełko wkładam jak nie mam ochoty ciężkiego wózka tachać i się gnieść w komunikacji, pożyczyłam też chustę (tkaną) ale na razie bez Małej próbowałam plątać... używacie?

a z nowych zmartwień moich to znów się przejmuję, że mam za mało pokarmu, Martynka tak krótko ssie...
niby dziecko po jakimś czasie umie efektywniej ssać i zajmuje mu to mniej czasu, ale aż tak mało? Martynka ssie jakieś 4-5 min i zaczyna fikać, wypluwać... przekładam ją do drugiej piersi i to samo... co myślicie...?
znów mnie karmienie zaczyna boleć, tak mnie mój Kasztanek szarpie czasem... czemu karmienie tak ładnie wygląda na zdjęciach i obrazkach, a w rzeczywistości jest takie trudne???? ech...

mammamia a ciekawe, czy na lody do pani Karczewskiej w chmielnie chodzisz? ;)

Magda81, wiem co przeżyłaś, bo ja miałam podobny przypadek i to jeszcze w szpitalu. Na drugą dobe, w dniu wypisu z rana karmiłam małą i przyszły pięlegniarki i lekarka aby ją zbadać itp. Zabrali mi ją, a jej nie zdążyło się odbić po jedzeniu i ją szybko rezebrali, umyli, zbadali i mi taką rozpłakaną zostawili. Juz chciałam ją ubierać, a ona wtedy zaczęła mi się krztusić. Pamiętam, że przeżyłam chwile grozy, wybiegłam na korytarz i zawołałam cały ten obchód jeszcze raz do siebie. Lekarka szybko ją wzięła, obruciła i zaczęła klepać ją po pleckach itp. i na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
Przez ten incydent, na drugi dzień już w domu, z błachego powodu spanikowałam, bo mała dostała czkawki, a ja myślałam, że się znów krztusi...

jeszcze mam nogi jak z waty ...

To dobrze. Szybko zareagowałaś ale serce łomocze w takiej chwili...
Ech, bycie matką to nieustanny lęk i powalające szczęście...

To było właśnie podczas snu. W buzi miała smoczek także napewno niczym się nie zakrztusiła.
Nosek wydaje się, że jest czysty. Teraz oddycha normalnie

no Magda, ja własnie z powodu takich duszności trafiłam do szpitala z gabrysią. Jej się to zdarzyło kilka razy w nocy bez żadnego powodu, nie przy jedzeniu ani po. Po prostu w czasie snu. To jest ułamek sekundy a zdaje sie jakby wiecznością... Magda, a nie ma Liwia zatkanego noska? Takie małe dzieci nie umieją dobrze oddychac przez usta i dlatego jesli jest infekcja noska to mogą mieć takie kłopoty z oddechem.
W szpitalu poradzili mi , że trzeba wtedy dziecko poddac duzej ilosci bodzców, podnieśc, gilgotac, klepac w plecki, cokolwiek żeby pobudzić je. O ile jesteśmy pewne że się niczym nie zakrztusiło oczywiscie.

Myszka to napisz po wizytach w tych restauracjach co i jak bo ja też tam zamierzam zrobić :) wysłałam do nich maile, ale jeszcze mi nie odpowiedzieli...

przeżyłam dzisiaj chwile grozy o małą - na spacerze zaczęła mi się dusić, nie mogła złapać tchu...
Pomogło jak wziełam ją na bok, główką w dół i poklepałam po pleckach...
MASAKRA nie życze tego nikomu ... trwało to chwile a ja miałam wrażenie, że całą wieczność!

A&M ja podaję syropki i rozpuszczone bakterie strzykawką. wkraplasz w kącik ust po drobinie i możesz połaskotac za uszkiem, żeby przelknęło. Najlepiej zeby dziecko było wtedy w pozycji półlezącej, to się z dzióbka nie wyleje :) A witaminy np cebion czy wit k daje łyżeczką zwyczajnie:)

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...