majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Dziewczyny tamtego już nie dało się czytać-za długi ;)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed

19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa

19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm

20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą

29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna

30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna

03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo

04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa

07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa

08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo

08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo

08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice

08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa

10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed

14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa

17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo

19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo

19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo

21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna

22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm

25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki

29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork

30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki

01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm

02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki

05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa

06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm

03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa

11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)

13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-8-46-t184990,1,16.html

Ps Nowe Mamuśki i ich pociechy niech skopiują listę i same się dopiszą bo w tym z****iście długim poprzednim wątku nie chciało mi się szukać kiedy i kogo urodziłyście ;) pamiętam tylko, że katka Fifiego ale na tym koniec :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

witam wieczorowa porą :-)
Chyba w każdej rodzinie są jakies osoby, które stale mącą bądź skłócaja rodzinę. ja bym tez mogła wieeele popisać, ale boję się, że przeczyta to ktoś kto nie powinien ;-)
odnosnie krzesełka, to ja mam taki jak z linku. http://allegro.onet.pl/super-stabilne-krzeselko-do-karmienia-polak-i1269540707.html
jest stare jak świat, bo po Damianie ale ostatnio go w piwnicy oglądałam i dalej jak nówka wygląda także wydatek mam z głowy. Ogólnie jest fajny tylko ta ceratkowa tapicerka mnie wkurzała, bo D czasami spocony z niego wychodził. z drugiej strony nie ma szans na plamy ;-) Zwracajcie uwage żeby krzesełko miało kółka. nawet w najmniejszym mieszkaniu sie przydadzą :-)
spokojnej, przespanej nocy życzę

Hehe, no dokładnie ;))) Tego nawet nie było można skomentować, rozwala ta kobieta na łopatki, hehe ;))) Boże, jak ja z tym bede żyć?! Usunęła mnie ze znajomych!!! Straszne!!!! ;))))

No swiat maluśki :)
Daria z tym nk to dziecinada jak dla mnie. A te wymogi.. no cóz niczym gwiazda filmowa ma zachcianki i dyktuje warunki. Do budy z taką jędzą :))

Chodziłam z Darią do liceum ;)))
Jaki ten świat jest jednak mały, co rusz można się o tym przekonać :)

Mammamia, niestety akurat teraz nasze mamy są w takim wieku, że wszystko strasznie przeżywają, może to wina menopauzy, że ciężko im się uporać z różnymi sprawinkami i zapanować nad natrętnymi myślami. Moja mama też to ma, coraz częściej jakieś jazdy :( Ale nic nie mówię, bo tłumaczeniem tylko pogarszam sprawę, pozwalam jej się wygadać i na tym koniec i na tym najlepiej obie wychodzimy.

A apropos synowych. Moja teściowa też ma problemy z drugą synową, tam są jazdy już ze 3 lata. I obie próbowały mojego małża mieszać w swoje sprawy. Niby chciały się godzić tylko nie wiedziały jak wykonać pierwszy krok, a jak zorganizowaliśmy wspolna wigilie to synowa nie przyjechała, bo sie niby sałatką struła. A teraz nawet sie do nas nie odzywa i co najstraszniejsze!!!! usunęła nas ze znajomych na NK!!!!! A to dlatego, że mój małż zaakceptował zaproszenie osoby, której ona nie lubi ;))))) Pokłóciła się już z całą rodziną swojego męża (a mojego szwagra), totalnie odcięła go od rodziny, a że on miękki to nie potrafi się żonce przeciwstawić. Eh, długo by o tym opowiadać. Na nasze wesele też nie przyjechali, chociaż szwagier miał być naszym świadkiem. Niby nie mieli pieniędzy, ale to o pieniędze wcale nie chodziło, tylko o nowe foszki. A dwa dni przed weselem zadzwoniła, że mogą jednak przyjechać, ale mają spać w naszym mieszkaniu sami, mamy się na ten czas pozbyć psa, załatwić im transport z mieszkania do domu weselnego i spowrotem i na poprawiny też i mamy im załatwić nianie dla dziecka (i za nią zapłacić). No przykro mi bardzo, ale takich wymogów spełnić nie mogliśmy ;)))))

Daria mamy wspólną koleżankę,właśnie zobaczyłam na nk :)

No wkońcu, mammamijko bo już się martwiłam!!! Smutno mi się zrobiło, że problemy Was dopadły, szkoda mi mamy Twojej :((i Ciebie po próbujesz to wszystko scalić a bratowa jędza nie jest reformowalna... Trzymam kciuki za poprawę nastroju i samopoczucia mamuśki :*
Jeśli chodzi o drukarkę kabelek kupiony, ale cos z tuszem. Jak go przecieram wacikiem to normalni ebrudzi- color- takze zaschnąć nei zaschnął;/ Kupiłaym nowy color ale czy bedzie ok??Wiesz nie chce wydac ok 80zl skoro ma to nei działać :(( ach ta technologia;/

Całuski :*:*:*

cześć moje kochane dziewczyny!
2 h temu wróciłam z Chmielna od rodziców - wyjechałam nagle w piątek wiec nie miałam czasu i nerwów nic napisać:/ Boję się o swoich staruszków, mama niestety ma chyba depresję, tata od lat ma kłopty z sercem a teraz doszły ich nowe problemy z moim bratem a szczególniej z jego żoną, czyli synową mojej mamy. Nie rozmawiają ze sobą od poł.czerwca a mieszkają kilka metrów od siebie... A ja mediuję między nimi - niestety moja bratowa nie chce "pojednania". A mama zaczyna głupoty jakieś pleść, płacze ciągle, ma nagłe zmiany nastroju - myślę, że nie wytrzymuje nerwowo tej sytuacji a że znam ją za dobrze... no boję się, że niedługo do niej nie dotrę:( a jest taka młoda i wnuczki ją uwielbiają;( Zaczynam rozumieć, że o rodziców trzeba się będzie troszczyć jak o swoje dzieci - to bardzo trudne i nowe doświadczenie dla mnie...

Z tego, co miałam napisac w piątek - Mimii jak tam drukarka, kyupiłas już nowy wkład? Waldek mówi, że może trzeba tamten spirytusem przetrzec bo one czasem lubią zasychać.

okruszek to Ty jesteś dzielna - sama przez pierwsze tygodnie karmiłam odciąganym i wiem jaki to żmudny proces i jak trzeba się ciągle organizowac i podporządkowywać tym "rytuałom"...Macierzyństwo to często niezła próba charakteru, wytrwałości.
Magda bardzo się cieszę razem z Tobą, że choć Wam udało się uniknąć szpitalnego zesłania - można stamtąd przynieśc więcej bakterii niż się wniosło -w domku lepiej!

Oczywiście my tez "tylko" na cycku i dlatego jeszce za wcześnie na stałe pokarmy, planujemy coś wdrożyć w grudniu:)

A krzesełko do karmienia chcę takie wysokie, żebyśmy mogli razem przy stole siedzieć przy posiłkach - dla mnie to ważne wiec jesli znacie jakieś mega wysokie to dajcie cynk!

Więcej grzechów nie pamiętam - całuję Was mocno!

Aniouka no wiem wiem :)
Jak dziś Maja?? U Boryska normalnie te żabki to juz są bliziutko jak na moje oko,obym się nie myliła:))

hahah, moje skróty myślowe :/ chodziło mi oczywiście o cienie w wózku, hehe

mammamijko, koniecznie coś napisz

o mammamijko czekam na twój wpis bo ciekawa jestem czy u Was ok.

Cienie w wózku od słonca widac w górze :)?? Buhahaha:)
A moj Borysek juz spi, jutro na 8.30 idziemy na kontrolę do alergologa na Zaspę, i dobrze, bo ta jego skórka taka sucha:( szkoda tylko że tak rano;/ bo te korki to jakas masakra są;>choc juz się od nich odzwyczaiłam:)
Chce kupic śpiworek do wózka;/ i nei wiem jaki ...Czy jakos musze zmeirzyc w wózku spacerókę ile ma długosci czy są one o standardowej długosci??Ciekawe jaka pogoda jutro... o wizycie pojade do leclerka bo sa pampki w promocji -te sleep&play za 36zl z chusteczkami...rozm 4 68szt wiec dobra cena.
Aniouka a jak tam wasze 3 ??dobre zy za małe?? U nas 3 huggisy na szczescie się koncza bo co pieluszka to Borysek przemoczony ;/ co znacyz że juz są małe:)

Nie wiem czy pisałam ale obniżylismy juz łózeczko na środkowy poziom:)
Grabciu dobrze,że masz spokój na spacerze.... zazdroszczę, choc dzis naprawdę źle nie było :))

Och te Sławki ;))

spoko, nie watpie ze beda co raz bardziej ciekawsze, byleby były grzeczne :-)

Grab, nie chcę Cię straszyć, ale moja Majcia też na dworzu praktycznie cały spacer przesypiała, nawet 3h.. jak miała 3 miesiące, a teraz już nie w głowie jej drzemki, skoro może sobie popatrzeć na listki, drzewa, ptaszki, cienie w wózku od słońca i co tam jeszcze w górze widać :P

żeby było śmieszniej i mój to Sławek :-)

byłam dzisiaj na długim spacerku i jak wróciłam do domku, to jeszcze na podwórku spały co w sumie wyszło 3h. I tak sobie myślałam o Was, które mają problemy z maluszkami na spacerkach, naprawdę współczuję, to musi być niesamowicie uciążliwe. Ja nigdy nie mam z tym problemu, wręcz przeciwnie, zawsze spokojnie leżą i śpią. Samochód ich też uspokaja i usypia.

Mimii ja też mam Sławka ;)

ps być moze to faktycznie ta sama poradnia bo kolejowy jest obok wojewódzkiego :)

okruszku ja zapytam dokladnie mojego Slawka bo on tam byl w tej przychodni,a skier bylo Ci tam niepotrzebne;/

hej dziewczęta,

w necie zero informacji, dzis poszlam do pediatry wzięłam skierowanie do tej poradni i nasza pani dr twierdzi że ta poradnia jest w kolejowym... więc już zgłupiałam heh... jutro jedziemy do kolejowego zatem i zobaczymy, być moze bedziemy krążyc po Gdańsku bo nikt dokładnie nie wiem co się stało z tą poradnią ;)

a małej dzis wysypka nieco zeszła także jest lepiej, oczko tez juz bylo mniej spuchnięte :)

Aniouka spacer dzis trwał 2 h :D Raz byl placz ale ja tym razem bylam sprite a Borys pragnieniem ;)

Wiper a jaki masz ten spiworek,z checia tez wydam az te 40zeta :)

moja Zosia też na cycu ale dostała 2 razy marchewki:)

Alicja też tylko na cycu, ale może za tydzień już spróbuję trochę kaszki na noc podać jeśli nadal będzie się tak często wybudzać.

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...