majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Dziewczyny tamtego już nie dało się czytać-za długi ;)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed

19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa

19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm

20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą

29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna

30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna

03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo

04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa

07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa

08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo

08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo

08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice

08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa

10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed

14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa

17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo

19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo

19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo

21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna

22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm

25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki

29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork

30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki

01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm

02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki

05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa

06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm

03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa

11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)

13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-8-46-t184990,1,16.html

Ps Nowe Mamuśki i ich pociechy niech skopiują listę i same się dopiszą bo w tym z****iście długim poprzednim wątku nie chciało mi się szukać kiedy i kogo urodziłyście ;) pamiętam tylko, że katka Fifiego ale na tym koniec :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Daria współczuje Ci tego zasypiania Magdalenki. Nie wiem co poradzić bo Liwcia odkąd skończyła 6-8 tyg to zasypia sama położona do łóżeczka :)
Może Cię pocieszy, że ja dzisiaj też miałam noc do d. Jak obudziła się przed 3 to do 4 wstawałam i jej smoka wkładałam. Co ją zmuliło i zasnęła to zaraz oczy szeroko otwierała i się mega wierciła.
W końcu wziełam ją do nas do łózka, wtuliła się i pospałyśmy tak do 7.30. Wszystko mnie bolało, było mi niewygodnie ale bałam się ruszyć aby jej nie obudzić.

Kurcze Liwke chyba boli brzuszek od tego antybiotyku. Robi mega brzydkie kupki. Zielonkawe z dużą ilością śluzu. Lekarz powiedział, że tak będzie ale i tak się martwie, że coś się dzieje.

Też miałam jakiś głupawy sen, którego juz nie pamiętam.

Aniouka ja chyba musze jechać 227 do końca, no nie ?
Jak będziemy w autobusie to dam znać.

Dobra spadam ogarnąć małą i chałupke :P

u mnie tez koszmarna noc :( Filip obudzil sie po 3 godzinach a potem co godzinę! o 3 wstał mąż i dał mu mm z butelki, wypil 90 i godzine go usypialismy. Nie rozumiem dlaczego on tak duzo je w nocy, normalnie w dzien je regularnie co 3 godziny, a przeciez w nocy pokarm jest bardziej kaloryczny, wiec o co chodzi? :( nie wiem ile tak jeszcze pociągne, chodzę jak zoobie :( własnie fika sobie na macie urwisek :)

OMG, aż mi ciary przeszły jak przeczytałam o Twoim śnie, Daria.
Co do usypiania to współczuję, faktycznie w takich sytuacjach smok by się przydał jak nic

Ja chyba normalnie niedługo padne! Kolejna p********a noc :(

U mnie z tym usypianiem najgorsze jest to że Madzia nie toleruje smoczka więc nie moge jej go podetknąć zeby sobie dociuciała na zaśnięcie, albo jak sie zaczyna wiercić to też lipa, musze dać cycka do pociuciania, a tak bym dała smoka i po sprawie.

Ale miałam straszny sen! Śniło mi sie, że muszę Madzie oddać bo moja kolej sie skończyła! Zabrali mi ją do nowej mamy a Madzia tak strasznie ryczała, a ta nowa mama nie wiedziała co zrobić, dawała jej butelke, ale Madzia przecież nie lubi... Jak ja w tym śnie beczałam! Obudziłam sie zeby sprawdzić czy to nie byla przypadkiem prawda, hehe ;)

U nas jest róznica 3 lat miedzy dzieciakami i Patrycja nie wykazuje, tak bardzo zazdrości, bałam się, że może być złośliwa dla młodego, ale jest ok. Pocałuje go jak płacze, pogrzechocze mu, do tego bardzo mi pomaga, bo i ubranka przyniesie i pieuchę poda, no i cieszy się przy tym, że jest pomocna.

http://ztm.gda.pl/rozklady/rozklad-011_20100529_2-8-2.html tu masz rozkład jazdy tego tramwaju. Jedzie 39 minut :/

Bauaganiarka, tramwajem 11 do samego końca na Chełm na pętlę. Jak coś to wyjdę po Was :>

no to goście poszli, strucla zjedzona doszczętnie :)

dziewczyny a jak dojechać do Ani? z Oliwy jadę, pewnie tramwajem jak najdalej się da... jaki bus tam jedzie?

ech służba zdrowia... tylko jak się nie ma znajomości albo leczy się prywatnie to są super :]
ja mam szczęście i korzystam z jednego i drugiego (Magda my też w Medi:])

heh moja Mama też czytała "jak mówić... jak słuchać...", żeby jakoś naszą gromadkę ogarnąć :]

3oko mój mąż z Tczewa chodził :)

Cialdiniego tez na studiach przerabiałam;)

Dziewczyny, ale super, że znów się zobaczymy. Szkoda, że znowu w niepełnym składzie :( Myszka, super, że też się pojawisz, mam nadzieję :))
Może jeszcze Okruszek na dobranoc tu spojrzy, to się wybierze do nas choć na chwilkę, bo na pewno woli więcej czasu z mężolem spędzić :>
No i mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, ale ja też na II piętrze mieszkam i windy brak ;p Mimii jakby co to ma dobrze, bo w swojej furze zostawi furę Boryska, a co do reszty to zobaczymy :) Na klatce nie mam tak dużo miejsca jak Mimii, więc albo zrobimy parking u mnie w chacie albo w piwnicy :)
Do zobaczonka jutra czarownice :)) Dobranoc

Będziemy, bedziemy już mam adres i tel do Ani :)

Musze tylko rano wstać, ogarnąć chałupke, przygotować obiad i będziemy gotowe :))

Mimii, kurcze wystraszyłam Cię tymi długimi spacerkami:( Na krótkie też chodzimy hehe a po np kawka tym razem u mnie :)

Dziołskzi nie denerwujcie się:) i tak nic nie wskóracie;/ czy wskuracie-nie wiem jak sie pisze, w kazdym wypadku olejcie to :D ania ja zadzownie bo mie chyba adresu nie napisałas;>
Mammamijko ale masz ywpasik z ta windą, bo do mnie to juz zapewne nie przyjedziesz :( bo jej brak;/ ale jak cos Żuraw bedzie zamóiony.
Madzia fajnie, badz jutro u Ani :) bo ten nasz spacer to nie wiem czy wypali, przerazaja mnie te godzinne spacerki bo bede sfrustrowana placzem mojego dziecka, keidy Twoja liwcia bedzie smacznie spała :]
Ie lulu bo moja słodlka perełka rano o 6 bedzie chciala sie bawic :)Buziaczki i do juterka z co niektórymi Czarownicami ;)

Mammamia bylam 15 razy na PP, widzialam na naszej klasie ze A&M tez "chodziła" :) a Twoj maz z grupa gdyńska pielgrzymował?

Myszka ja z dnia na dzien nienawidze bardziej służby zdrowia! banda skorumpowanych debili!

pisalyscie o cenach sloiczkow - ja kupuje w selgrosie po 1,70/szt

kurcze ja w zyciu nie przeczytalam zadnego poradnika oprocz "wywieranie wplywu na ludzi" Cialdiniego, ale to na studiach do zaliczenia przedmiotu wiec chyba sie nie liczy

3oko Ty "pielgrzymkowa" jesteś? Mój mąż ma bogatą przeszłość w tym temacie to byście mogli się nagadać;)
a propos spotkania to ja proponuję wkrótce u mnie - z sopotu masz rzut beretem i mam windę!!! wow ;D

hej laseczki,
Aniouka, jak się nic nie wydarzy, to może nam się uda wpaść do Was jutro. Nie jestem jednak pewna - mój mail to: dant76@op.pl
Podeślij adresik - fajowo byłoby się spotkać, bo strasznie mi było przykro, ze nie udało się mi podjechać ostatnio do Mimii.

My od poniedziałku trochę przebojów zdrowotnych mieliśmy z Kiniusią. Myślę jednak, że chyba będzie dobrze - dziś pierwszy dzień kuracji - chyba jest poprawa. Spokojnie, nic zaraźliwego, zatem jeśli Kiniusia jutro będzie się czuła dobrze - podjedziemy, a jeśli jeszcze słabiutko - posiedzimy kolejny dzień w domciu.
Podobnie jak Mimii jakiś czas temu, mam ochotę udusić gołymi rękami po prostu lekarkę z naszej przychodni! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Miała wszystko gdzieś i miesiąc temu zignorowała moje uwagi na temat zdrówka K. a teraz wyszło szydło z worka :-(
Nie wchodzę w szczegóły, bo jestem po trochu wściekła, po trochu sfrustrowana, a najbardziej mam wyrzuty sumienia, że moje maleństwo od jakiegoś czasu sie męczyło, a ja słuchając ww. lekarki nic nie zrobiłam :-((((
Ale od poniedziałku się leczymy i chyba jest poprawa.

Daria ja Piotrusia tez przy cycku usypiam, najczesciej max.30min i spi, ale jak widze ze sie bawi cyckiem to go odkladam ze smoczkiem do wyrka, albo zasypia albo po 10 min wyjmuje go i karmie raz jeszcze. W dzien natomiast to nieraz zasnie jak go karmie albo sam w trakcie zabawy na macie.
Mimii Ty juz spacerowke uzywasz, czy Borysek siedzi przodem czy tylem do Ciebie? ja niestety moge tylko tylem do mnie i dlatego na razie sie boje.... co do spiworka - nie wiedzialam ze sa takie drogie. Dobrze ze ja mam w zestawie do spacerowki, nie mam natomiast folii przeciwdeszczowej a oryginalna do x-landera kosztuje 70 zl!!!
Mammamia fajny tytuł pracy mialas :) ja pisalam mgr o pieszej pielgrzymce gdansk-jasna gora a konczyłam zarzadzanie hehe.
Dziewczyny ale Wy daleko mieszkacie, Chełm czy Obłuże masakra :( najlepiej bysmy sie spotkaly u mieszkam pomiedzy ale 2 pietro i bez windy....no chyba ze meza wynajme i bedzie Wam wnosil wózki i parzył kawke ;)

Daria moja mama tez kiedyś czytała tę książkę bo miała problem z moimi bracmi heh
aniuko Twoja Zuzia jest rocznik 2004?

Ja teraz czytam "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły", czyta się lekko i jak sie czyta to wszystko wydaje się proste, tak samo z resztą jak z "Językiem niemowląt", gorzej z praktyką ;)

Ja się tak zamartwiałam, że aż 5 lat różnicy bedzie między moimi,a teraz jestem szczęśliwa. Zuza kocha Alicję na całego, robi jej teatrzyki, pomaga przy pielęgnacji i nie ma nawet cienia zazdrości o małą, mam nadzieję ,że już tak zostanie.

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...