malizna w mediach o naszych mistrzach

Temat trochę po fakcie, ale... wczoraj, trochę przypadkiem, przeglądałam magazyn rowerowy i, też trochę przypadkiem, dowiedziałam się o sukcesach naszych reprezentantów na Mistrzostwach Europy i Świata. Jest naprawdę o czym pisać i te sukcesy nagłaśniać. Nasze siatkarki i florecistki są wynoszone pod niebiosa /zasłużenie/, dlaczego jednak nic nie słychać np. o sukcesach Włoszczowskiej i Sadłeckiej, czy innych naszych reprezentantów /słyszałam tylko krótką wzmiankę, żadnej dłuższej relacji, witania z kwiatami i takich tam.../? Zaczynamy być godnym przeciwnikiem dla innych ekip. A jestem skora zaryzykować twierdzenie, że dziedziną MTB, XC czy nawet ostatnio FR interesuje się, i uprawia, znacznie więcej ludzi niż floretem /bez obrazy/.
A może ja jestem głucha i ślepa i nie oglądałam i nie czytałam tego co powinnam?...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: malizna w mediach o naszych mistrzach

"A jestem skora zaryzykować twierdzenie, że dziedziną MTB, XC czy nawet ostatnio FR interesuje się, i uprawia, znacznie więcej ludzi niż floretem /bez obrazy/" - Poważnie? A ja myślałem, że każdy ma w domu floret, szpadę, miecz, topór itp, a o rowerze to słyszeli tylko wybrańcy ;). Fakt, jeśli chodzi o transmisje z jakiś zawodów (rowerowych) w TV to jest straszna bieda. Dyrektorzy programowi wolą pokazać relację z jakiegoś żałosnego meczyku piłki nożnej 17-tej ligi podwórkowej, kórego bohaterami i tak są specyficzni panowie w dziwnych spodniach z paskami :( A jeśli już zdecydują się na jakiś materiał na temat jednośladów, to wychodzi z tego taka tragifarsa, jak np relacja ze Szklarskiej (Sierpień br.)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (20 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Z Kościerzyny do Kościerzyny (3 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę, tj. 9 czerwca wybieram się na spokojną wycieczkę szosówką na trasie jak w...