mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (14)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/ 3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945 g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/ 3850 g/53 cm/CC

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=502561#post8858099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (14)

Witam dziewczyny,
gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom i życzę dużo zdrówka dla mamuś i dzieciaczków :)
a ja powiem że jakoś nie mogę się ogarnąć wiecznie brakuje mi czasu, cały czas mam problem z karmieniem i mały wisi cały czas na cycu mam nadzieję że niedługo wszystko się unormuję.
Życzę wszystkim mamusią które chcą się już rozpakować aby ten momęt jak najszybciej nadszedł :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Katka graulacje dla Was!!! :) Jak bedziesz miala chwile to napisz jak to w Redlowie sie odbylo:)

Katka Gratulacje dla Ciebie i Franusia :) Niech rośnie zdrowo :)

Lolipop trzymaj się dzielnie! Oby skończyło się szybkim porodem!

Ja też miałam wczoraj przeboje ciążowe, na samej końcówce mnie dopadło :( Plamienia mi się nasiliły, do tego jak w czwartek wieczorem ból mi w krzyżu wszedł, to do wczoraj trzymał i był coraz mocniejszy, do tego stopnia, ze nie byłam w stanie się ruszyć, ani kroku zrobić. Brzuch mi twardniał, skurcze się pojawiały, ale takie bardzo nieregularne. Doczłapałam się do lekarza i on się tym zaniepokoił. Mówił, że takie objawy to mogą być normalne przed porodem, albo to może być też sygnał, że odkleja mi się łożysko, skoro tak mocno ten krzyż boli. Zresztą widział, jak ledwo pociągam nogę za nogą. Na wizytę już się nie załapałam, bo mega kolejka i opóźnienie było, od razu kazał mi do szpitala jechać. No i tak zrobiłam, pojechałam wieczorem na SOR na Zaspę, bo się strasznie wystraszyłam, że coś z tym łożyskiem nie tak i dziecko może być niedotlenione. Szybko mnie przyjęli, akurat kolejek wielkich nie było, ktg wykazało co prawda za dużą aktywność dziecka i nieregularne skurcze, ale po badaniu u lekarza okazało się, że wszystko jest w porządku, ufff na szczęście. Plamienia są od skróconej szyjki, łożysko już dojrzało i są na nim jakieś złogi, ale to podobno nic groźnego, ciąża jest donoszona i mam rodzić! Tylko czekać, aż mi wody odejdą. Nie powiem, ja już bardzo chętnie, bo ten ból krzyża jest okropny!!! Każdy krok sprawia ból a i przewrócić się z boku na bok jest ciężko. Taki miałam wczoraj piątkowy wieczór, a planowaliśmy iść do kina echh... Teraz już się nigdzie nie ruszę :( Tylko czekać.

Lolipop...to trzymam kciuki.
Ja zaczęłam mieć skurcze:/ Ale raczej przepowiadające bo dość rzadko, wzięłam nospe, magnez i chyba wezme kąpiel to może odpuszczą. Do tego kręgosłup mnie boli. Ale ja jeszcze 2 tygodnie mam do terminu.

hej
gratuluje Katka!
Agam moj tez taki uparty jak Twój...
Z tym, że ja drugi poród i jeszcze mam rozwarcie na 2cm także powinno się ruszyć. Dziś od rana mam syndrom sprzątania. Chata lśni, zakupy zrobione, pranie, obiadek dwudaniowy i spacerek zaliczony:)
no nic czekam na synka,ale plus jest taki że przynajmniej zaczyna mnie pobolewać brzuch
ja się trzymam tej pełni, jak nie to będę błagać lekarza o wywołanie.

Mazar, Katka_Gdynia wielkie gratulacje!!!! zdrówka dla 4 !!!

u mnie nadal nic....a ta pełnia, to chyba kolejna bzduraaaaa....w nocy znowu nie spalam od 1 do 4 prawie, te same godziny co przedwczoraj....mój syn strasznie uparty zawodnik jest....
ach...zycze nam szybkich rozwiazan....

Hej Dziewczyny,
Wczoraj o 13 przyszedł na świat Franuś, 3100 g i 53 cm:-) Skonczylo sie cesarka. Jak juz będziemy w domu to się odezwe.
Buziaki :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Muszka tak to bylam ja :) o 15 podlacza mi oksytocyne. Tak na to czekalam i chcialam zeby sie zaczelo a teraz boje sie jak cholera.

Dziewczyny ja juz powoli tracę nadzieje na rozpakowanie w terminie. Nawet ostra przeprowadzka nie pomogła. A tu nic - smigam, śpię jak susel, nawet na siusiu nie muszę wstawać. Zgagi współczuje, jakos mniej mi teraz dokucza, ale za to zadyszki po schodach dostaje i nic, kompletnie nic mi sie nie chce robic.
Wczoraj skorzystalam z ostatniego weekendu i poszliśmy do kina. Ale jakaś nostalgia mnie bierze na myśl o tym, ze koniec luzu (z 4 latkiem miałam juz czasem takie miłe odczucia:)
Trzymam kciuki za chętne do wypakowania - ja chciałabym jednak w terminie, bo inaczej w domu bedą 3 strzelce i ja skorpion. Wykończa mnie:)

Lolipop a przyjmowali cie może koło jedenastej? Bo ja byłam zwiedzać akurat to może się nieświadomie widzialysmy.

Tez mialam ciezka noc dzisiaj. Od 3 mialam plamienia. Lekkie skurcze tez ale przez chwile. Po 9 pojechalam do swissmedu bo coraz wieksze mialam plamienie. No i po badaniu mnie zostawili. Po poludniu zrobia test oxy i sie okaze co potem.

Paniqa co będzie to będzie. jesteś chyba nieliczna na tym forum, która chce urodzić po terminie. a to, że jesteś tak aktywna i jeszcze pracujesz działa tylko na twoją korzyść. Daj znać w poniedziałek jak wyniki. i powiem Ci, że na pewno każda z nas ma mnóstwo obaw co do tego, jak to będzie po porodzie. w końcu to będzie zmiana o 180 stopni w naszym życiu:)

happymum, muszka ja też walczę ze zgagą i wieczorami refluks się pojawia jak już leżę, ale chyba nie w takim stopniu jak wy, bo ja jeszcze sobie z nią radzę. został mi miesiąc i mam nadzieję, że się nie będzie pogarszać.

pozdrawiam wszystkie mamy i trzymam kciuki za rozpakowanie w weekend za wszystkie te, które tego oczekują:)

Przepraszam cos mo się stara wiadomość jeszcze raz wyslala. Ja tez dziś tylko pół nocy przez zgage spalam. Ale może organozm chyba choć trochę do malej, przerywanej ilości snu się przyzwyczai. Będzie trochę łatwiej potem.

Happymum, mam tak samo ze zgaga. Wrecz zaczął się juz refluks. Masakra. I w nocy na siedząco probuje spac, wieczorem tylko mleko i przetwory mleczne, próbuje tez ssac migdały, biorę sode w tabletkach, a i tak to wszystko średnio działa. Mój mały dzisiaj jest wyjątkowo ruchliwy. Może przez tą pełnię?

Tinneraa dalas mi nadzieje z ta zgaga tylko co zrobic by szybciej urodzic. Ja od ponad godziny nie spie znowu... Spalam okolo 3h teraz czytam ksiazke inferno lol pije mleko faszeruje sie renni migdaly zjedzone mietus zaaplikowany i nic. Mala kreci sie w brzuchu inoj ja sie z nia rozprawie za ta zgage lol za kare w tym roku nie dostanie od mamy nic pod choinke.... Zeby wlasna matke chciec wykonczyc zgaga to juz skandal hihi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje dla kolejnych nowych MAM:)

Fajnie sobie poczytać Wasze odczucia i wskazówki, rady...ja ostatnio mam wątpliwości czy jestem gotowa na rewolucję jaką jest pojawienie sie dzieciątka...
w końcu zaczelam pranie itd, mam nadzieje ze do poniedzialku bede w miare spakowana, choc pare rzeczy ciagle brak...no i w poniedzialek bedzie niemal dzien sądny dla mnie i modle sie bym nie zostala od razu wyslana na cc.

A poza tym ciagle pełno pary, duzo pracy, tylko chodzenie powoduje u mnie nieco zadyszkę. No i spie dalej na szczescie w miare normalnie, ale za to apetytu brak i malo jem.

Chcialabym urodzic po swietach albo zaraz po nowym roku, tak ostatnio mi sie marzy i zastanawiam sie czy sa jakies sposoby na przenoszenie pare dni czy tydzien ciazy? wiadomo, nie ode mnie wszystko zalezy i pomarzyc sobie moge,ale ciekawa jestem czy jest cos co sprzyja dobiciu i nawet przekroczeniu odrobine terminu...zreszta ja sie z terminami gubie, bo om jedno a kazde usg co innego, a stan faktyczny poczecia tez inny i juz nie wiem na co patrzec...

pozdrawiam Wszystkie obecne i przyszle mamy i życzę zarówno Wam jak i sobie zreszta tez spokojności,bezbolesności nieskomplikowanych rozwiązań,wdziecznych zdrowych pociech i przespanych nocy;)

Gratulacje dla nowych mamusiek!!

Co do zgagi, to Was pocieszę, odeszła z chwilą urodzenia dzieci!! Uffff jaka ulga!!

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa :*

Na moją zgagę już nic nie działa... teraz wiem jak czują się pacjenci z refluksem... muszka to męczymy się wspólnie... na mnie już ani dieta lekkostrawna ani nabiał też nie działa...a jak chodzę po nocy i popijam mleko to potem sikam jak opętana... więc tak czy siak nie śpię... ciekawa jestem co dzisiejsza noc ma mi do zaoferowania... o dziwno jak na 2 dni z przespanymi łącznie 6h to jestem nadwyraz pobudzona... to chyba ta pełnia bo normalnie powinnam nosem trzeć o podłogę....

Happymum, mam tak samo ze zgaga. Wrecz zaczął się juz refluks. Masakra. I w nocy na siedząco probuje spac, wieczorem tylko mleko i przetwory mleczne, próbuje tez ssac migdały, biorę sode w tabletkach, a i tak to wszystko średnio działa. Mój mały dzisiaj jest wyjątkowo ruchliwy. Może przez tą pełnię?

Dorcia86 mam nadzieję że z tą pełnią jest więcej prawdy niż z myciem okiem i sprzątaniem :D
Pracując na psychiatrii powiem wam że pełnia na pacjentów ma mega duży wpływ :) ludzie spać nie mogą, chodzą tacy pobudzeni, niespokojni, rozdrażnienie...więc może i na położnictwo ma to wpływ i dzieci też się robią pobudzone i niespokojne i pchają się na świat :D ja za tą pełnię księżyca to trzymam mega kciuki....

Justyna trzymam za ciebie kciuki....powodzenia....

Wiecie jak ja się pocieszam na myśl o bólu porodowym? myślę sobie że każda minuta minie i nie da się jej powtórzyć więc kolejny skurcz i ból będą albo mniejsze albo mocniejsze ale na szczęście też nie wrócą bo kolejne będą znów inne :D może głupowato myślę ale to daje mi się by to wszystko widzieć pozytywnie...i tak jak piszą dziewczyny...w którymś momencie będziemy tak padnięte że przestaniemy to analizować i jak dzieci wyskoczą to zapomnimy o wszystkim... ja bynajmniej nie planuję tego wspominać hihi

Mamazosi ja w sumie na suwaczku mam zły termin...zamiast 37 mam końcówkę 38...więc w poniedziałek mam 39 tydz...i idę do tego ginekologa co moją mame prowadził ze mną lol bo znów będzie...i tak sobie myślę że poprosze żeby zbadał mnie ginekologicznie jak będzie jakiekolwiek rozwarcie to będę go na klęczkach prosić o wywoływanie bo ja z tą zgagę nie ogarniam... na krańcach wytrzymałości psychicznej jestem... tak się nie da żyć i funkcjonować... to jest coś strasznego... pali mnie w gardle non stop dosłownie jak bym za życia w piekle była i za grzechy się smażyła hihi ja nie jestem w stanie sobie wyobrazić jeszcze 2 tyg z taką zgagą... wolę się zwijać z bólu przy kroplówce z oksytocyny na wywoływanie chyba... bo perspektywa 2 tyg ze zgagą doprowadzi do tego że za chwilę będę ich chyba o CC błagać....

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...