mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (15)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-14-t504812,1,160.html

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna
07/11 (09/11) Mazar/synek/3890g/55cm/CC/Kliniczna
13/11 (15/11) kaja_84/córeczka Matylda/3440g/57 cm/SN/ Wejherowo
15/11 (20/11) Katka_Gdynia/synek Franuś/3100g/53cm/CC/Redłowo
15/11 (20/11) sweetangel171/synek Igor/3390g/55cm/SN/Zaspa
17/11 (13/11) agam205/synek Filipek mały Aniołek / 3700g/ 59cm/ Kliniczna
19/11 (16/11) mamazosi/synek Kacperek/ 3450g/ 58cm / Zaspa
19/11 (21/11) MamaMichalka/ Synek Michałek/ 2840g./51cm/SN/ Szpital Wojewódzki

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
14/11 Lollipop - synek
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
15/12 Małga / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (15)

perfectangel ja również zastanawiam się nad TENSem. Najbardziej obawiam się tego, że będę miała bóle na które on nie działa oraz tego, że będzie mnie wkurzać, że muszę to zdjąć jeśli chcę skorzystać z prysznica, piłek i jakiś innych "umilaczy" porodu :)

Ciekawe jak Asia z bliźniakami, bo dzisiaj chyba miała mieć kolejną próbę.

Zaczynam odczuwać presję czasu wraz z kolejną mamą na liście :D Jeszcze muszę kupić koszule i bieliznę do karmienia.

No ja jestem jeszcze bardziej obolała dzisiaj.
Jeżeli chodzi o ten czop, to ja już tydzień temu miałam bardzo dużo wydzieliny nagle i myślałam że to już. Ale lekarka mnie uspokoiła, że to normalne i to nie jest czop. Tak samo te bóle. Po prostu brzuch się przygotowuje. Miewam już nawet skurcze, takie 2-4 razy w ciągu dnia.

Zastanawiam się czy pójść jutro profilaktycznie na ktg?
Jeszcze nie miałam (39tydz), i w sumie czuje ruchy dziecka i wszystko jest ok, a za tydzień mam koleją wizyte u lekarza, ale może warto podjechać sprawdzić.

heh Puchatkowa to masuj to krocze :-P

dzieki Filipinka
sie zastanawiam wlasnie nad tym tensem....

Moja gin mówi, że USG, które jest porządnie zrobione może mieć błąd do pół kg, mimo, ze maszyna na której robi mi badanie ma 250 gr granicy błędu...
Więc jak się często robi USG to ta waga szacunkowa jest raczej bardzo prawdopodobna :) choć lekkie odchyłki pewnie są zawsze...

Hej dziewczyny!
Happymum co do boil podbrzusza jak na okres I bolu pochwy to u mnie zaczelo sie na 2 tyg przed porodem,przez to sea razy myslalam ze to juz.Na kilka dni przed wszystko przeszlo,ale mam nadzieje ze u ciebie cow sie rozkreci.w czasie porodu tez miałam bole jak na okres a nie takie typowe skurcze.
Co do nacinania to pierwszy porod z nacieciem- Samo nacie nie boli,parte Ida raz dwa I jest o wiele mniej bolesnie.niestety potem szwy ciagna.
Drugi porod bez naciecia,parte to masakra tak bolalo I muSialam sie sluchac poloznych by nie peknac.troche sie nqmeczylam ale od.razu po porodzie nic tam na dole nie boli.takze lepieh bez naciecia.nie wiem z czego wynika fakt naciecia,bo moje dzieci mialy identyczny obwod gkowki I brzuszka a raz mnie nacieli a raz nie.mysle ze to dobra wola położnej.
Lynethbi lollipop pewniw rozpakowane...

Hej dziewczyny!
Happymum co do boil podbrzusza jak na okres I bolu pochwy to u mnie zaczelo sie na 2 tyg przed porodem,przez to sea razy myslalam ze to juz.Na kilka dni przed wszystko przeszlo,ale mam nadzieje ze u ciebie cow sie rozkreci.w czasie porodu tez miałam bole jak na okres a nie takie typowe skurcze.
Co do nacinania to pierwszy porod z nacieciem- Samo nacie nie boli,parte Ida raz dwa I jest o wiele mniej bolesnie.niestety potem szwy ciagna.
Drugi porod bez naciecia,parte to masakra tak bolalo I muSialam sie sluchac poloznych by nie peknac.troche sie nqmeczylam ale od.razu po porodzie nic tam na dole nie boli.takze lepieh bez naciecia.nie wiem z czego wynika fakt naciecia,bo moje dzieci mialy identyczny obwod gkowki I brzuszka a raz mnie nacieli a raz nie.mysle ze to dobra wola położnej.
Lynethbi lollipop pewniw rozpakowane...

Z tą wagą też mnie ciekawi, bo nam się też szykuje duże chłopaczysko, chociaż mam nadzieję, że usg się myli i będzie mniejszy.

Perfectangel ja znalazłam jeszcze taką wypożyczalnie http://itinere.pl/produkt/143/elle-tens.html. Z Osowy się zabiera aparat, a cenowo to chyba podobnie wychodzi.

Happymum mnie ostatnio też boli podbrzusze rano i wieczorem, tak jak na okres, ale czy to zwiastun, to nie wiem:)

happymum ja co chwilke trzese brzuchem jak Mlody sie nie rusza... biedne dziecko pospac nie moze... w nocy niech spi :-P przyzwyczajam go do rytmu dnia :-P
wiecie moze gdzie aparat TENS mozna wypozyczyc oprocz mama i ja?

Puchatkowa to faktycznie synka masz klopsika ale ja sądze że moja córcia okruszkiem nie będzie też... ja tylko marzę żeby już też sie rozsypać...

Dziewuszki bolało was podbrzusze przed porodem? ja od wczoraj ledwo się turlam bo mnie tak podbrzusze boli... no i ten ból pochwy...masakra... miałam jechać do swissmedu teraz dopiero w piątek...ale myślę ze jak dalej będę się tak rewelacyjnie czuć to chyba podajde tam prędzej... i w ogóle świruje teraz na końcu i panikuje jak chwilę małej nie czuje... to chyba najgorzej na mnie działa :(

hmm wlasnie jak to jest z ta waga z usg ? Moja szwagierka tez niby miala miec male dziecko tzn do 3500 max z usg a urodzila syna 4200 z hakiem.. hmm dlatego pytanie do Mam - duzo waga roznila sie z usg do tej po porodzie ??
Hmm ja boje sie ze nie poznam ze to juz czas aby jechac do szpitala.. ja nie mam zadnych objawow.. skurczy z 2 razy lekko mnie cmilo jak przed okresem ... ale to bylo niewyczuwalne .. Tymbardziej w razie falszywego alarmu to tez za bardzo nie chce meza sciagac z pracy, bo udalo mu sie wynegocjowac u szefa chociaz pare dni wolnego jak urodze wiec chociaz pare dni sama nie bede .. nie beda to 2 tyg ale moze z weekendem chociaz tydzien sie uda .. Dobre i to...Szef mu powiedzial zebym przeciagnela do 20 grudnia .. wtedy beda mieli wolne do konca roku.. -tak latwo mu mowic , za 3 dni mam termin z usg w 12 tyg nic sie nie dzieje i nic nie czuje zeby mialo sie cos dziac .. wiec mysle ze okolice 3 grudnia sa bardziej realne .. wiec niech na Mikolajki sie pojawi :)Jeszcze troche moze podrosnac ale niech nie rosnie za duzo .. :P

hehe Puchatkowa to niech juz wychodzi skoro taki klops :-) ale nie boj sie bo czesto waga z usg jest zawyzona.
latwiej sie pielegnuje chyba takiego wiekszego dzieciaczka niz kruszyne ledwo 3 kg

chyba mi czop powoli odpada...

Puchatkowa - ale dużu Twoj synuś...chociaż trzeba wziąc poprawkę na usg

Cleanna - gratuluję dzieciaczka, fajnie że jesteś juz po :)

Cześć Dziewczyny!
Nie było mnie przez weekend na forum, a tu tyle wpisów do nadrobienia :) gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamuśkom!

Ja nadal się kulam i już baaaaaaaaaaardzo chcę urodzić, ale jak narazie nic się nie dzieje... Wczoraj miałam kilka bardzo delikatnych skurczy, ale szybko przyszły i równie szybko przeszły ehhh

W sobotę miałam USG, na którym wyszło, że nasz Bąbel ma już 4 kg... Nie wiem jak ja go urodzę jeśli szybko nie będzie chciał wyskakiwać :) na szczęście poza dużą masą wszystko u niego dobrze :)

Cleanna gratulacje:) Dużego maluszka urodziłaś:)

Pogoda rzeczywiście rano niezbyt udana, ale teraz widzę, że się rozjaśnia. Chętnie bym sobie poszła na spacer, ale muszę oszczędzać tę nogę.

Cleanna gratulacje:)

grudniowa mamo witaj na forum, późno się ujawniłaś:)

ale dziś mamy pogodę, co? typowo zimowa. wolę ten śnieg niż wczorajszy deszcz. ciekawe, co przyniesie nowy tydzień? ile nowych dzieciaczków się nam pojawi na forum:)

Cleanna gratuluję synusia ;)
Witaj GrudniowaMamo, niestety nie pomogę, bo wiem tylko jak to jest na Zaspie.
Jak tam Wasze nastroje? Pogoda niezbyt kolorowa i senna do tego ;(
Miłego dnia życzę czekam na nowe mamusie z dzieciątkami ;)

Muszka to mnie pocieszylas ze tez tak masz z tym brzuchem. Ja pisalam predzej ze mi polozna kazala brac jedna nospe dziennie i biore. Ciekawe ktora z nas sie posypie teraz hm ja, ty, lyneth czy moze ktos kto ma termin na pozniejsza date :) moj maz jak widze ze juz zaczynam sama we wlasnym ciele sie meczyc to kochanszy jest i juz mowi ze sam ze mna pojdzie na porodowke :) juz nie musze mu marudzic i jeczec sam chce ufffff

Nie, nie czułam jak nacinali bo dają zastrzyk ze znieczuleniem miejscowym, a potem póki jeszcze działa zszywaja. tylko potem po paru dniach szwy przeszkadzają.
Ja te bóle i i napiety brzuch tez mam. Powoli czuję tez krzyż. Najgorsze są weekendy jak mała jest w w domu. Chyba za dużo oksytocyny przy niej wydzielam
Spróbuję w tym tygodniu duzo leżeć. Ten brzuch mocno się napina i to trochę boli. Brałam nospe ale teraz juz tylko trochę magnezu.

Muszka a czułaś jak cię nacinali?
U mnie coś się ślimaczym tempem rusza...dziś tli mnie w krzyżu i czuj takie napinanie się brzuch co jakiś czas i to takie troche nieprzyjemne i bolesne...ale nie zwracam na to uwagi bo wiem że to pikuś z tym co mnie czeka hihi :)

Na klinicznej na pewno nasilają. Szczerze to niespecjalnie pamiętam czy ktoś mnie uprzedzal czy pytal o to. Ale moja mała miala prawie 4kg i myślę że raczej było to uzasadnione.

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...