mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jak coś to poprawcie.
Miłego pisania. :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
dorcia_86 20/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Iwona84 03/12
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
Delie 26/12
Paniqa

TERMINY JESZCZE NIEOKREŚLONE
CzekoladowaPralinka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)1

~mamazosi RTG w ciazy sie robi jesli jest taka koniecznosc. U mnie byla. A i ja musze ten film zobaczyc, skoro polecacie:) mam ochote na troche strachu:D
Wam polecam Wyspe Tajemnic - jak dla mnie byl mocny:)

Ja na 13.40 jade do gina.
Dziś na nogach od 4.30 jestem bo sie wyspał mój starszak i noe dało rady go już położyć.
Ale są plusy bo o 7 miałam juz poodkurzane, podłogi umyte i obiad zaczęłam pichcic:) dzieki temu popołudnie wolne:)

Tez mam nadzieje, że bedzie z Bobasem ok bo od czerwca do wrzesnia mamy plany wyjazdowe. Do rodzicow (Szczecin i Lublin) a w sierpniu Zakopane i 5ta rocznica bycia razem:D W pazdzierniku 2ga rocznica slubu, ale bedziemy na miejscu bo sily trzeba zbierac i mieszkanie na nowego Lokatora przygotowac.
A Wy juz macie jalies plany wakacyjne?

Nie ma za co zawsze byłam ruchliwa a w ciąży jeszcze bardziej
mój mąż mi glowe suszy zebym odpoczeła ale robie to kiedy czuje ze musze a na razie kozystam :) zobaczymy co to będzie kiedy brzuszek urosie i maluszek zacznie dawać we znaki ;)

Asiulka86- wyrazy podziwu za tyle siły :) Ja nie byłabym w stanie usiedzieć
9 h.

Faktycznie super dzien dziecka pozazdrościć jedynie :)

Co do dalekich podróży 2 tyg temy pokonałam trase 300km jako kierowca i nie odczułam żądnego dyskomfortu poza silnym pragnieniem.
z reswzta ja cały czas jestem zmotoryzowana albo siedząca (co 2 tyg zjazd bo jeszce dodatkwo studiuje siedze po ok 9 h) wiec moze to kwestia indywidualna organizmu

Dzięki za odpowiedź :) Faktycznie po zmęczeniu to czuję. Tyle że ja od początku ciąży nie biorę nic oprócz witamin. No to będzie wyjątkowy Dzień Dziecka :) Aj.... :)

Ja mam takie kłucia po dłuższych chodzeniu lub staniu,ale od kiedy biorę luteine to mi przeszło całkowicie. Ale będziesz miała prezent na Dzięń Dziecka-podglądanie malucha!!!!super

Też oglądałam wczoraj ten film :) No straszny :)

Dziewczyny, trzymam kciuki za dobre wyniki badań prenatalnych :) Ja na usg idę w Dzień Dziecka i też mam nadzieję, że będzie dobrze.
Mam pytanko do tych, które może miały coś takiego jak ja wczoraj czyli lekkie, powtarzające się kłucia w okolicy szyjki macicy. Trochę się wczoraj wystraszyłam, że zacznę plamić ale na szczęście nic się nie działo.

agnieszkaj jestem w szoku, że w ciąży miałaś RTG...:)

hej prenatalne sie robi między 11-14tyg ciąży,ze względu na wielkość dziecka ( nie może być za duże,ani za małe).
film "Anatomia strachu" z colinem Farelem, no trochę zabijania ale i wątek miłosny. Wart polecenia!!!!

NO dziekuje bardzo :) ja mam na 9:20 na sojowej na dąbrowce wiec kciuki mi sie przydadza...mam nadzieje ze to bedzie jakas kobieta .. :P kurcze wiem ze pytalam sie pare razy o date jak mi wyznaczyli prenatalne ale weszlam na strone i w poniedzialki diagnostyka prenatalna niby od 12 .. mam nadzieje ze mi sie nic nie pomylilo.. a tylko jakies stare dane :)
hmm.. fajny thiller ?? Jaki :)? Bo ja juz mam dosc tv i ukrytej prawdy czy dlaczego ja... :P
Milego dnia :)

hej widzę, że nie tylko ja jestem ranny ptaszek dziś:)

iwonka84 i agnieszkaj trzymam kciuki za Wasze wizyty!!! I czekam na relację po:) Może poznacie płeć...
Ja dziś obudziłam się o 5.00 rano, bo wczoraj oglądaliśmy z mężem fajny thriller i potem śniły mi się całą noc koszmary.

Co do wyjazdów to ja mimo wszystko liczę na poprawę samopoczucia i powrót do formy i że okaże się, że już najgorsze za mną i teraz już nie będzie komplikacji. To, że dzidzia codziennie daje o sobie znać daje i powera. Mąż wyciąga mnie na wakacje. Co prawda w Polce, ale chcę jechać. W dodatku mam we wrześniu 5rocznicę ślubu,a na rocznicę zawsze gdzieś wyjeżdżamy. Także mąż będzie prowadził, więc chyba jakoś przeżyję podróż.
Iwonka84 co do euthyroxu to nie pomogę...

ps muszę pochwalić się piękną cerą, aksamitna i bez jednej kropki!!

~iwona84 nie martw sie rtg. W poprzednoej ciąży miałam 3 razy, taka koniecznosc byla, nic malemu nie bylo.
Trzymam kciuki za badania!
Ja dzis lekarza mam, ciekawa jestem Malucha:)

Ja dzis mam prenatalne badania ..mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bo przeraza mnie to ze nie wiedzac o ciazy mialam rtg..dodatkowo mam badanie krwi I zastanawiam sie czy przed tym badaniem moge wziazc eutyrox czy nie..Ale chyba wezme bo to nie badania tarczycy..chyba nie wplynie jakos na wynik..

Sto lat mamusie :)
Cleanna to teraz wszystko jasne z tą jazdą autem...ja zawsze jeździłam dużo i w dłuższe trasy a nie dawno jechałam jako kierowca nie daleko bo ze 120km w jedną strone troche pokręciłam się na miejscu po mieście i do domku...w drodze powrotnej już mnie pobolewał brzuch...w przerwach się kręciłam, zginałam, machałam nogami i rękoma bo źle się tak jakoś czułam... usiedzieć na fotelu nie mogłam...a do domu wróciłam jakbym przejechała co najmniej polsce od morza po same góry... i powiem wam szczerze że byłam wykończona jak nigdy w życiu... i zastanawiałam się czemu tak mnie to wykończyło...i od klimatyzacji jeszcze na drugi dzień kichałam bo ja niestety tak super zawsze reaguje na klimatyzacje...

Wszystkiego najlepszego mamusiom obecnym i przyszlym duuuzo cierpliwości :)

ja rowniez zycze Wam wsyztskiego najlepszego w dniu naszego swieta:)

mamazosi czuje się dobrze, mam kilka dziwnych dolegliwości, jakieś pobolewania, kłucia ale to chyba normalne. Teraz niestety zmagam się z alergią. No i mam problem bo nie wiem na co jestem uczulona. Mam od dziecka skazę białkową, bezglutenowość i nietolerancje laktozy. Co prawda raz mam a raz nie więc jest to dość skomplikowane. Oprócz tego mam uczulenie na wiele rzeczy typu kurz, pyłki, barwniki w napojach i ostatnio jak się okazało rzodkiewkę... No i od jakiegoś czasu mam dziwne wysypki, pokrzywki, zaczerwienienia i próbuje dojść do tego po czym mi się to robi. Niestety nigdy nie badałam się pod kontem alergii a nie wiem czy w ciąży można. Musze się wybrać do lekarza rodzinnego po poradę.
A tak ogólnie to jest bardzo dobrze :) Czekam z niecierpliwością na pierwsze ruchy dziecka :) i staram się wypocząć po podróży.
Jeśli chodzi o jazdę samochodem to tylko jeszcze dodam, że w ciąży jest inna krzepliwość krwi i nie powinno się wyjeżdżać w długie trasy a jeśli ktoś musi to chyba się dostaje jakieś zastrzyki ale to chyba też zależy od etapu ciąży bo mi lekarz jak na razie mówił o nospie.
Więc oprócz strasznego zmęczenia, po kilku godzinach zaczyna pobolewać dół brzucha, więc trzeba się dużo ruszać a jest to dość utrudnione jak się prowadzi auto :)

Kochane Mamuśki wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta! :D

Witam Wszystkie mamusie w Dniu Naszego Święta!!!

Czego mogę życzyć sobie i Wam to radości z obecnych pociech oraz bezproblemowego przejścia obecnej ciąży!! A za rok Święto już w większym gronie:)jupi!!!

Cleanna dobrze, że piszesz o tym kierowaniu, bo miałam plan się też wybrać gdzieś dalej,ale chyba się zastanowię w takim razie. A jak poza tym się czujesz?

Agnieszkaj ale mi smaka narobiłaś na pączusie, chyba sobie dziś kupię....

Jeszcze raz wszystkiego najlepszego:)
ps ja jak zawsze wstałam o 6.30 z wilczym głodem:)

Miłego Świętowania!!!!

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...