mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jak coś to poprawcie.
Miłego pisania. :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
dorcia_86 20/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Iwona84 03/12
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
Delie 26/12
Paniqa

TERMINY JESZCZE NIEOKREŚLONE
CzekoladowaPralinka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)1

~Lollipop chyba za duzo myslisz hehe:)) proponuje zaczac regularnie gdy termin bedzie sie zblizal:)a jesli nie zdazysz to pewnie w szpitalu to zrobia. Mi mąz musial pomoc bo przed lustrem nie dalo rady:D
Nie przejmuj sie tym. Gorzej jak lewatywy nie zdaza zrobic:) ale takie rzeczy sie zdarzaja, w szpitalu na niejedno sie napatrzyli wiec na luzie:)

Ja dzis jakas zmeczona jestem a moj synek mega energiczny i cholernie marudny. Mam ochote wystawic go na balkon i zamknac drzwi. Grrr.

Kurcze mamazasi to dobrze że pojechałaś do szpitala! Leż i odpoczywaj. Trzymam kciuki. A wiesz może jaka jest różnica między luteiną a d*phastonem? Słyszałam że d*phaston jest silniejszy ale jak czytam to dziewczyny w szpitalu z reguły luteinę dostają jak coś się dzieję więc może jednak luteina jest lepsza od d*pka.

Agam205 trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze!

Ja wczoraj czułam się w miarę dobrze, zjadłam nawet jogurt i to był błąd. Moje dziecko chyba nie lubi nabiału bo zaraz tuliłam się do kibelka ;/ A miałam taką ochotę na chłodnik wczoraj ale na noc bała się wypić, ale dzisiaj chyba zaryzykuję :) Od leżenia już mnie wszystko boli, już nie wiem jak mam leżeć, ciągle mi niewygodnie. W ogóle myślałam że jak będę leżała to odpocznę ale jestem bardziej zmęczona niż jak bym coś robiła. Co do porodu to już się tak nie boję :) Stresuję się teraz że nie zdążę się ogolić :D Wstyd się przyznać ale nie należę do tych co golą się codziennie (oczywiście oprócz lata) i boje się że akcja się zacznie jak taka nieogolona będę :)

czesc dziewczyny!
widziałyście może gdzieś w aptece FISSAN?

~Asiulka86
Widziałam, że wcześniej pytałaś o kremy na rozstępy :)
Widziałam wczoraj w Rossmannie, że jest ich duży wybór - ja chwilowo używam zwykłego, tłustego kremu, ale jak mi się skończy to zainwestuje w jakiś na rozstępy. Większość tych rossmannowych można stosować od 4 miesiąca ciąży...

Hej dziewczyny
chwile człowieka nie ma na necie i tyle postów
za wszystkie trzymam kciuki
Ja to chyba jaka dziwna jestem niczym sie nie stresuje (prócz porodu) grzecznie czekam na kolejna wizyte u gina ruchliwa jestem strasznie zero nudności senności jedyna zachcianka są bółki i lody mowie dziwna jestem

~mamazosi trzymam kciuki! Dobrze, że pojechałaś do szpitala.
~agam205 uszy do góry. Kiedy idziesz z wynikiem do lekarza?

Kochana przejdź się mimo wszystko , bo test papa określa prawdopodobieństwo,ale to nie znaczy że dzidzia będzie chora. Ja polecam Preisa albo świątkowską, najlepsi specjaliści w północnej Polsce.

tydz 16 - wiec sie juz nic ni da powtorzyc...,lat mam 34
dzieki za slowa pocieszenia.

Agam205 ja bym się nie sttresowała,a raczej skonsultowała się z innym ginkiem. ps ile masz lat, jesteś w grupie ryzyka? który tydz ciązy? bo jeśli do 14tyg to można powtórzyć usg genetyczne i porównać wyniki z testem papa

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

hej dziewczyny a co tu taka cisza?
Lollipop przyłączam się do grona leżących.

To ja wczoraj niestety dostałam jakiś dziwnych boli dołu pleców i podbrzusza i moja lekarka stwierdziła ,ze skoro nie przechodzi po nospie to do szpitala. Pojechałam więc na kliniczną, poczekałam z godzinę bo Pan doktor był u rodzących. Masakra...
Ale w końcu okazało się że top bóle to skurcze macicy,a to 15tydz dopero.
Dziecko ok, większe o 3 dni( wg usg 15tyg i 3dni),ale wszystko z nim ok.

Tylko te skurcze, dali mi zastrzyki dwa, plus luteine,magnez i nospe w domu. W karcie poronienie zagrażające... Lekarz stwierdził, że te zawroty głowy ze skurczami mogą wskazywać na początek poronienia,ale szyjka cała, łożysko na miejscu,także wczesny etap i jak będę leżeć to to się da opanować. Dobrze że pojechałam, choć już chciałam nie jechać-przeczucie....Powiem wam ze pierwszy raz lekarz tak się mną zajął, na koniec pogadanka z moim mężem.

Po tej luteinie od razu lepiej, nawet dziś super samopoczucie.

Odpoczywam więc:)

A jak w Was?

agam205, spokojnie ten wynik to z testu pappa, tak?
To jeszcze o niczym nie musi świadczyć...test określa tylko szacunkowe prawdopodobieństwo, często zdarza się, że ryzyko jest podwyższone a dzieci rodzą się zdrowe.
Wyobrażam sobie jak się czujesz, ale postaraj się mysleć pozytywnie, na niektóre rzeczy nie mamy niestety wpływu. Ja mocno trzymam kciuki za was i wierzę, że będzie dobrze.

u mnie nastroj taki sobie,bylam dzis u genetyka,jeden z parametrow zostal podkreslony przez ginekologa robiacego usg - chodzi o trisomie,byc moze bedzie konieczna amniopunkcja,ktorej sie troche obawiam....nie wiem co myslec...dzis mialam placzacy dzien ;(

co do imion chlopiec-Filip,dziewczynka -Kinga

mamazosi to moja druga ciąża, usg mam na każdej wizycie więc jutro na pewno też będę podglądać maleństwo :)

Te wymioty to może jakieś zatrucie pokarmowe...?bądź grypa żołądkowa...hm ciężka sprawa może rzeczywiście spróbuj skonsultować się z lekarzem skoro od 3 dni nie przechodzi...

Dobra decyzja. Warto skonsultowac. Trzymam kciuki!

mam niskie cisnienie, wypiłam kawe, zjadlam solidny obiad,ale jutro ide do niej,bo się martwie że może problemy z cukrem albo coś innego

Mamazosi moze to cisnienie? Jesli masz mozliwosc, zadzwon do swojego gina. Szczerze mowiac tez by mnie to zaniepokolilo. Zmierz cisnienie .

a mi się dziś śnił spacerek z dwoma maluchami-jeden chłopiec, a druga dziewczynka....zobaczymy!

Dorotka86 nie stresuj się r******i, jeszcze wcześnie, w pierwszej ciąży ok 20tyg są przeważnie. Fajnie, że jutro masz wizytę usg też?

JA się martwię, bo trzeci dzień z rzędu mam zawroty głowy, a od nich mdłości i wymioty, czuję się słaba,ale dużo śpię i wypoczywam,także nie wiem czy to normalne....

agnieszkaj ja również chodzę na nfz i mam wszystkie badania za darmo,tsh również, ale tylko raz, a potem trzeba być pod kontrolą endokrynologa jak coś nie tak z wynikiem i on już dalej zleca badania.
To fakt do endo na nfz nie sposób się dostać, ja chodzę do dr Tutkaj-Rodziewicz, trochę dziwna starsza babka, ale bardzo szybko mi wyrównała poziom hormonów koszt wizyty 100 zł + na każdą wizytę trzeba mieć wynik ft3 lub ft4 i to kolejne 30 dyszki.
Na nfz też nie od razu dostajesz na wszystko skierowanie np na cytomegalię i hiv robiłam dopiero teraz w 16 tyg, więc zapytaj się swojej ginki może da ci na wszystko, ale w swoim czasie.

Co do samopoczucia to ok, troche się martwię, że jeszcze ruchów nie czuję, ale jutro mam wizytę to mam nadzieję, że będę już spokojniejsza.

Za to nastepny Dzien Matki bedxiesz swietowac z Bobasem:)
pewnie ze dasz rade, nie ma innej opcji. :D

Ja sie zastanawiam nad tym Orlowem. Triche daleko ode mnie. Hmmm

Pogoda tak dziala na mojego synka, ze wczoraj poszedl spac o 17.30 i spal do 4.30 a dzis padl na spacerze i juz trzecia godzine spi. Ide sprawdzic czy zyje:) juz dawno tyle czasu dla siebie nie mialam, az nie wiem co robic hehe
w godzine ogarnelam dom, obiad itp, poczytalam ksiazke i jakos dziwnie cisza i spokoj hmmm

Lolli trzymam kciuki i uszy do gory!

Aa no i niestety przez to że muszę leżeć nie będę w pt w Orłowie :(

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...