mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jak coś to poprawcie.
Miłego pisania. :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
dorcia_86 20/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Iwona84 03/12
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
Delie 26/12
Paniqa

TERMINY JESZCZE NIEOKREŚLONE
CzekoladowaPralinka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

hej mi też się dłuży ta ciąża,ale mysle że to kwestia L4, choć do pracy też bym nie dała rady chodzić.

Witam ja również spędzilam w miare intensywnie weekend. Studiuje podyplomowo pedagogike i im wiekszy brzuszek tym trudniej wysiedzieć. Zauwazyłam również ze strasznie szybko męczą mi sie stopy nie puchną ale pobolewaja. Brzuszek tez mi wyskoczył a waga +2 jak na razie wchodzę w większość ubrań ale zaczynam szukac takich na gumkach. mam jedne ciążowe beznadzieja gorąco nic mi się nie trzyma. z ciekawosci obejrzalam kolekcje w h&m nie dosc ze wyboru nie ma to ceny kosmos. Również zaczeło mi się dłużyć i bardzo już bym chciała znać płeć :)

hej dziewczyny:-)
ja miałam bardzo intensywny weekend,a dzisiaj mnie mocno ciągnie podbrzusze.troche sie oczywiscie martwie,ale z racji,ze brzuch mam coraz wiekszy to moze od tego,ze rosnie?
a brzuszek juz nawet rano mocno widoczny,ale co dziwne waga stoi w miejscu.

Hej

U mnie brzuch tez widoczny, 12 tydzien, w sppdnie sprzed ciazy nie wchodze (nie dopne sie) wiec wskoczylam w ciazowki a waga -2 kg na minusie (wymioty).

Pogoda mnie dobija heh. Codziennie z malym na placu zabaw, biegam za tą małą cholerką i wracam wypompowana w przeciwienstwie do niego hehe
4.06 ide na genetyczne usg

Jakos wlecze mi sie czas w tej ciązy. Dopiero 12 tydz. Jakos ta pierwsza blyskawicznie leciala. Jakos tak dziwnie hehe moze przez te mdlosci,wymioty mam wrazenie, ze to sie nigdy nie skonczy.
Ostatnio tak mna rzucalo, ze az mi krew nosem poleciala.
Grrrrr.
No nic, lece na plac zabaw.
Milego dnia Wamżyczę!

dodam jeszcze, że od soboty moja dzidzia często daje o sobie znać, także jakoś mi lepiej na serduchu, bo wiem że z nią wszystko ok:)

hej jak tam po weekendzie?Ja wypoczęta jak nigdy,ale pogryziona przez komary, co za najazd tych stworzeń w tym roku masakra!!!

U mnie brzuszek lekko widoczny,ale w luźnej bluzce nadal nic nie widać. Waga +1kg,ale...W piątek wieczorem strasznie bolał mnie kręgosłup na dole, jakoś dziwnie i brzuch,zresztą nie pierwsze raz,ale przestraszyłam się bo to było jakoś inaczej...Zadzwoniłam do mojej ginki i akurat miała dyżur w szpitalu -kazała mi przyjechać. Z dzidzią ok,ale dowiedziałam się że moje bóle pleców są od tego, że rośnie mi tylko brzuch,a w poprzedniej ciąży szło mi w całe ciałko. Więc chyba z tymi plecami to się będę męczyć już do końca...

Co do spotkania jestem za!!!!

U mnie wszystkie objawy żołądkowe ustały, została zgaga...

Dziewczyny a jak tam wasza waga i brzuszki?
Mój brzuszek już widoczny, waga +2,5kg :)

Lollipop mi też zdarzały się mdłości i jedyny sposób by im zapobiec to regularne jedzenie co 2h lekkostrawnych rzeczy. Jak tego pilnowałam to było ok :)

Ja bym bardzo chętnie się spotkała ale niestety jeszcze nie teraz :( Mdłości nadal mam takie że z domu wychodzić nie mam siły.

Dziewczyny ale Wam zazdroszcze pogody ciepelka tutajt o porazka:(

Dziewczyny straszna tu cisza, co z naszym spotkaniem? Może coś zorganizujemy? A może skusicie się w końcu na grilla? Albo chociaż lody w knajpce?

Ja teraz wyjeżdżam na tydzień ale ja wrócę to chętnie bym się z Wami spotkała.

hej ja nie cierpię tych spodni ciążowych, ten pas na gumce mnie denerwuje. Kupiłam w poprzedniej ciąży nie takie z regulowaną gumką,ale z wysokim stanem bez regulacji,ale szczerze mówiąc do końca chodziłam w zwykłych biodrówkach ale w większych rozmiarach bo mi poszło w biodra i tyłek. A tamte czekały i się nie doczekały i może teraz w zimne dni je wykorzystam.

Taki pas bez regulacji sprawdza się tylko gdy mniejszy brzuszek. Liczę na to, że teraz pora roku taka sama jak w tamtej ciąży także będę śmigać w spodenkach letnich i sukienkach,a wrzesień i październik jakoś przetrwam w grubszych ubraniach.

Co do bluzek to ja na co dzień zawsze lubiłam dopasowane,ale biust mi tak urósł,że one są po prostu za krótkie....Także mam kilka takich dłuższych normalnych i w nich chodzę .A typowo ciążowych też nie kupowałam,ale raczej tuniki take luźniejsze tak jak ty amdea99. Tak jak piszesz tańsze,a potem po porodzie zanim się odchudzę to jak znalazł...

Wczoraj padłam o 20.00,szybciej niż moja Zosia,a dziś wyjeżdzamy na cały dzień na Kaszuby.
miłego weekendu

a co chodzi jeszcze o ciazowe ubrania to sodnie ciazowe owszem dla mnie najwygodniejsze te wysokie (nacigane na brzuch)a bluzki to kupowal zywkle tzn nie ciazowe tuniki jakies dluze buzki a dlatego bo sa tansze niz te ciazowe:)

mamazosi tak to moja 1 ciąża... i z początku miałam wrażenie że moje spodnie są mi przyciasne...potem zaczął się u mnie sezon mdłości i wymiotów porannych i wieczornych i najwidoczniej moje sadełko mi spadło i stąd to miejsce zapasowe w spodniach hehe a te ciążowe ciuchy to ja ich jakoś nie ogarniam :) buzki są ok bo są luźniejsze i przy zwykłych spodniach ukrywają ewentualny brzuszek i człowiek wygląda jakby wciąż był sam a nie w dwupaczku hihi ostatnio jak ubrałam zwykłą bluzkę z przed ciąży taką bardziej obcisłą to jak mi się w niej brzusiol jakoś wylągł ni stąd ni zowąd to się zdziwiłam hehe i schowałam ją do szafki :) także póki co spodnie z przed ciąży a bluzki już ciążowe bo sę luźniejsze i bardziej przewiewne na te upalne dni :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyna ale macie fajnie, że śpicie normalnie. Ja niestety mam problem ze spaniem, za dużo myślę, mąż w delegacji i nie mam się do kogo przytulić :) ale dziś wraca więc wyśpię się za cały tydzień ;)

Tylko Wam pozazdroscic dziewczyny ze chodzicie w normalnych spodniach ja niestety juz moge zapomniec bo pas od posni uwiera mnie za bardzo w brzuch glownie przy siadaniu no coz takie uroki ciazy:)
zycze milego piateczku bez zadnych boli i dolegliwosci ciazowych:)

Mnie wczoraj tak bolała głowa, że myślałam, że mi ją rozsadzi - a bóle głowy zdarzają mi się BARDZO rzadko... co do spania to na szczęście nie wstaję w nocy, ale i tak chodzę wiecznie niedospana...
Co do spodni to mnie wszystkie lekko uwierają... Mam nadzieję, że letnia wersja ciuchów, które mam sprzed ciąży i są bardziej rozciągliwe będą OK :)

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-120E3CE6-D1CD7BEA/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=40615 może się Wam przyda. Ja ma wszystkie ubrania z zeszłej ciąży, także nic nie potrzebuje, może jakąś nową tunikę zakupię.

happymum ja jutro zaczynam 15tydz,a codziennie rano mdłości raz większe raz mniejsze, a wczoraj poszłam sobie na koktajl truskawkowy, który cały dzień za mną chodził. Zjadłam z radością, a wieczorem na wc...masakra!

Kochana ty masz dopiero 12tydz spokojnie jeszcze się w ciążówkach nachodzisz!!!!To twoja 1 ciąża?

Ja w pierwszej ciążowe jeansy zaczęłam nosić w 7miesiącu taki miałam mikro brzuszek. Ja mam jeszcze mały brzusio teraz, ale nigdy nie lubiłam innych spodni niż biodrówki, bo mam wąską talię a szerokie biodra. O dziwo wszystkie letnie spodnie są dla mnie dobre.

JA muszę wstawać rano bo muszę małą przygotować do przedszkola.

ja miałam okropne bóle głowę prawie miesiąc, jakiś tydzień temu minęło jak ręką odjął. a gin dał mi skierowanie do neurologa....ale nie skorzystam skoro jest ok

Widzę że ze spaniem mamy podobnie...ja już od godziny 20 ziewam i marzę o łóżku i poduszce...za to rano 6-7 muszę wstać bo nie wiem co mam ze sobą począć... dziś rano ledwo się obudziłam i wylądowałam w wc... myślałam że wymioty mam za sobą a tu niespodzianka... jejku marzy mi się koniec dolegliwości żołądkowych... dziewczyny czy was też czasem pobolewa głowa? bo mnie coś tli od kilku dni.... mamazosi ja póki co też wchodzę jeszcze w biodrówki z przed ciąży i czuję się w nich wygodniej niż w spodniach ciążowych które pożyczyłam od koleżanki...albo jestem jakaś nieforemna, asymetryczna albo nie wiem o co chodzi ale spodnie ciążowe non stop mi się zsuwają i ten wielgachny pas na brzuch muszę podciągać co chwilkę... jest to męczące i niewygodne...także przeprosiłam spodnie z przed ciąży i póki co trzymam z nimi jeszcze sztamę :)

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...