mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jak coś to poprawcie.
Miłego pisania. :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
dorcia_86 20/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Iwona84 03/12
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
Delie 26/12
Paniqa

TERMINY JESZCZE NIEOKREŚLONE
CzekoladowaPralinka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)1

dorcia_86 nie smuć się, to hormony wariują i nie dają ci spokoju, bedzie lepiej :) i nie rycz bo to źle wplywa nie tylko na Ciebie! :*

mamazosi dzięki :) spróbuję z podłogą bo plywać niestety nie potrafię :P

Cześć dziewczyny,
mam dzisiaj kijowy dzień. Nie spałam prawie całą noc, głowa mnie cały czas bolała i boli nadal. Masakra jakaś, nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. W nocy naszły mnie głupie myśli, że z moim Maleństwem jest coś nie tak, potem że lekarz się na pewno pomylił i że jednak będzie dziewczynka, a ja już się natawiłam na chłopca i w ogóle że jak ja sobie dam rade i takie tam. Pokłóciłam się z mężem i nie odzywamy się do siebie. Generalnie od rana ryczę, a że siedzę w pracy, to nie mogę się nawet wyryczeć konkretnie.
Sorki, że smęcę, ale musiałam się wyżalić:-(

ageska mnie plecy bolą od 13tygodnia, pomaga leżenie na podłodze ze zgiętymi nogami,a pod częścią lędźwiową ręcznik. Ginka zaleca też basen, ale jakoś nie mam ochoty

hej
agnieszkaj u Ciebie 14tydz, także możesz mieć cichą nadzieję na dziewczynkę. Ja w weekend miałam do czynienia z równolatkiem Twojego synka i byłam zdziwiona jak bardzo trzeba się nim zajmować. Niby chodził, ale nie można z niego było spuścić oka. Ja z moją prawie 4latką to mam wygrane. Niektórzy mówią, że będzie u mnie duża różnica wieku, ale dla mnie jest ok.:)

Ja mam nadzieje, że u mnie pomyłki płci nie będzie. Wczoraj trafiłam na wyprzedaż w pepco i zakupiłam śliczny niebieski kocyk:)

Ja chodzę na nfz i czuję się jak prywatnie. Ale....dostać się tu pierwszy raz na wizytę do tej lekarki to masakra, potem jak już potwierdzą ciążę to można się rejstrować z góry na następną wizytę. Problem jest taki, że do mojej lekarki w 99% chodzą ciężarówki. Ale nie narzekam, jestem zadowolona.Oby tak dalej.

Iwona84
może idź w LuxMedzie do dr Mężyk? Mnie ona zawsze robi USG bez problemu - miałam już 3, a to 14 tydzień...

Cześć Dziewczęta :)

Pogoda znów do kitu, nic się nie chce normalnie... :( mam nadzieje ze niedługo się poprawi..
Ja tak samo jak agnieszkaj chodzę prywatnie i tez już mam mały zbiór zdjęć z usg :) Też cały czas liczę na dziewczynkę no ale to się okaże ;)

A tak z innej strony czy was też zaczynają plecy boleć? bo ja od jakiegoś czasu mam z tym problem szczególnie pod wieczór, a nie przemęczam się zbytnio ani nie dźwigam... może jakieś sprawdzone sposoby na złagodzenie tych dolegliwości macie? :)

Ja pierdziele porazka! Placic za pakiety i łaske robia z usg. Ja na nfz chodzilam i zawsze usg mi robil tylko sprzet nie za specjalny. Teraz juz tylko prywatnie chodze no to i na fotelu i usg a potem ktg bez problemu. Jestwm w 14 tyg a juz z 5 usg mialam i foty gromadze
ostatnio na genetycznym zrobil zdjecie malucha machajacego lapka do mnie:)

Niestety nie wiem kto na nfz ma dobry sprzet:/

Nooo nie da rady nie nosic malucha, mimo ze sam chodzi ale wiadomo jak jest. Z umiarem mam postepowac mam nadzieje ze nie bede musiala plackiem lezec bo nie stac nas na nianie, jestem bezrobotna, a na dziadkow liczyc nie mozemy.
Staram sie wiec oszczedzac.

Kurde mam nadzieje na dziewuszke jednak. Sukieneczki,kiteczki itp. Z reszta rownowaga w domu by sie przydala:)

hej nie jak się rejstrujesz telefonicznie to nie mówisz dlaczego chcesz i na wizyte i na usg, mówisz że nie masz skierowania ale lekarz Ci wystawi i dlatego od razu rezerwujesz wizytę, by dwa razy nie jezdzić. Musiał jutro przyjmuje cały dzień 8-16.00. a w luxmedzie i tak bym zrobila raban, bo tyle sie placi i co?????

dzieki mamaZosi za rade .. chyba tak zrobie ale nie jutro bo jutro mam wizyte u endokrynologa.. A musze jakis powod podawac ze chce to skierowanie na usg ?? Bylam u Mincewiczz - dobrze ze chociaz zwolnienie mi dala ..

anka85 nie pogratulowałam córci:) gratulacje!!! Mamy pierwszą dzieczynę

hej wiaderko okropne!!!Ja jednak wolę standardowo wanienkę, kupiłam jak największą i tyle.
Iwonka 84 ja bym zadzwoniła na Twoim miejscu do Luxmedu na infolinię i spytała się co ci przysługuje w usg, bo usg w 13tyg, 22tyg i 33tyg to minimum,nawet jak masz najtańszy pakiet. A u kogo wczoraj byłaś?Dla mnie to kpina!Powiem Ci, że ja korzystam z luxmedu już 7lat i nigdy nie miałam problemów, a z ginkami to sama się dziwiłam że zawsze robią mi usg.

A byłaś u Musiała?Jak nie to dzwoń , myślę że na jutro byłyby miejsca.
Na wszelki wypadek umówiłabym się na wizytę np na 8.00 wzięła skierowanie na usg a na 8.20 na usg i tyle. kiedyś tak zrobiłam chyba u Banach.
trzymaj sie:)

agnieszkaj to dobrze, że nie musisz leżeć:) Jak tu małego nie nosić jak to taki mały bobas jeszcze.
pozdrawiam

Fajnie zazdroszcze Wam.. no ja wczoraj bylam u lekarza ale jednak nie zrobiono mi Usg "bo nie ma takiej mozliwosci" jakos w to mi sie nie chce wierzyc.. zaczyna denerwowac mnie ten luxxmed... i skoro dostalam skierowanie od nich na prenatalne to juz w lux medzie mi nie zrobia usg .. bo zapytalam sie kiedy wtedy bede mogla liczyc na to ze mi zrobia usg a Dr powiedziala ze jak bede na polowkowym to wtedy zobacze dzidzie.. czyli skoro dostalam skierowanie do poradni prenatalnej to beda mi tylko tam robic .. bez sensu to w koncu place za luxmed.. i w pakiecie mam to usg oraz prowadzenie ciazy.. Ile przez nfz czeka sie na wizyte ?? Moze tam mi zrobia usg bo nie chce czekac kolejnych 6 tyg.. bo do tej pory nie widzialam nic po za czarna plamka.. A prywatnie tez nie za bardzo teraz mi sie usmiecha bo kupilismy mieszkanie i trzeba je wykonczyc .. Wrr .. zla jestem na ten luxmed rok temu mialam noge zlamana to bylam zadowolona z niego ale teraz to nie.. Jedna nie chce dac zwolnienia ( nie moge chodzic do pracy bo ołów itp i nie ma bezpiecznego miejsca dla kobiet w ciazy ) druga nie chce usg robic ... Teraz dostalam zwolnienie ale usg juz nie .. wiec tak czy siak chyba bede musiala wrocic do tej prywatnej Dr co chodzilam .. bo w luxmedzie chyba na odpowiedniego lekarza nie trafie ..

~mamazosi mam sie oszczedzac i lezec jak najwiecej. Przede wszystkim mam nie nosic synka, ogolnie nie dzwigac i.zobaczymy.
Co do wiaderka do kapieli to niby przypomina dziecku o ulozeniu w brzuchu mamy, ale jak dla mnie to przesada-ile ma sie czuc jak w brzuchu? Poza tym ponoc czesto zdarza sie dziecku kupe zrobic, wiadomo ciepla woda, nozki podkurczone, wiec ja dziekuje za takie kapiele, wyciaganie malucha i zmiana wody itd. Tez jestem zwolenniczka wanienki:)
A co do spotkania to ten tydz raczej nie, ale np nastepny?
U nas odpada wt bo mamy zajecia w Klubie Mam dzielnicowym, a tak to jestem dostepna.
milego dnia Mamuski!

Happymum ja do poprzedniego tyg tj do 16tego czulam sie podle,mdlosci i wymioty mnie trzymaly,a od kilku dno jak reka odjal,takze niedlugo minie

troche wygląda jak bala do prania a kąpiel ma się kojarzyc raczej z czyms przyjemnym i chyba raczej mało poręczna

a jeszcze jedno co do tego wiaderka - maluszkowi nie powinno się zanurzać pępka z kikutem, więc ile tej wody można tam nalać? a jak będziemy polewać ciałko z góry wodą to i tak się zamoczy, w wanience jednak w pozycji pół leżącej wydaje mi sie łatwiej wykąpać takiego malucha ;)

tak widziałam to wiadro - dla mnie to mało komfortowe...w wanience ma się mniej ograniczone ruchy, i jakoś tak lepiej mi się kojarzy niż to wiadro...jak temu maleństwu w tym umyć główkę, cała woda naleci do oczek i uszu? żeby umyć pupę, trzeba maluch podnieść a wtedy na pewno wynurzony z ciepłej wody będzie płakał i marzł, mnie to nie przekonuje.

Hej dziewczyny,
agnieszkaj gratuluję udanego usg i wstępnego określenia płci ;)

anka165 fajnie, że lekarz potwierdził dziewczynkę teraz już pewnie możesz kupować sukienki :)

happymum podziwiam twoja wytrwałość w nie poznawaniu płci, ja od początku chciałam wiedzie, kto baraszkuje w moim brzuchu.

Ja jutro mam wizytę, a potem chciałabym pójść na warsztaty mamo to ja, ale jeszcze nie wiem czy się wyrobię.
Czy któraś z was się jednak wybiera? Zawsze z kimś byłoby raźniej ;) ?

Przedwcześnie pochwaliłam brak wymiotów u siebie... ledwie zdążyłam dziś napisać coś na naszym forum a wylądowałam nad wc... czy któraś z was jeszcze wymiotuje czy ten przywilej został już tylko mi hihi

Dziś posiedziałam sobie chwilkę na allegro :) i poszperałam w gadżetach dla dzieci i coś mnie zaskoczyło :) myślałam że dzieci małe kąpie się w wanienkach a tu znalazłam coś takiego jak wiaderko do kąpieli :)
http://allegro.pl/tummy-tub-wiaderko-do-kapieli-jak-w-brzuszku-kolor-i3293615984.html
słyszałyście o czymś takim a może któraś z was lub któraś z waszych znajomych kąpała w tym bobasa :) wydaje się całkiem bezpieczne tylko jakoś takie hm no nie wiem sama :d w końcu to wiaderko hehe co o tym sądzicie?

tylko pozazdroscic ze juz wiecie jaka plec jak musze czekac do 24 06 ale blizej niz dalej:)

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...