mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jak coś to poprawcie.
Miłego pisania. :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
dorcia_86 20/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Iwona84 03/12
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
Delie 26/12
Paniqa

TERMINY JESZCZE NIEOKREŚLONE
CzekoladowaPralinka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)1

A co do wagi to ja narazie jestem 1 kg na plusie, ale pewnie niedługo zacznie szybciej przybywać, ponieważ od dwóch dni mam straszną chcicę na słodycze:-( tak jak do tej pory słodycze mogły dla mnie nie istnieć, tak teraz co chwilę czekoladka, cukiereczek, ciasteczko... ech, mam nadzieję, że to chwilowe

Witajcie dziewczynki po długim weekendzie:-) tak się przez te kilka dni rozleniwiłam, że ciężko było wrócić do pracy. Ale jeszcze kilka tygodni i śmigam na wolne. Lekarz mnie już pogania i sama też czuję,że zaczyna się robić ciężko.
Katka_gdynia, niestety nie znam żadnych sposobów na kaszel, trzymaj się i zdrowiej szybko.
Iwona, wyrazy współczucia z powodu śmierci babci:-(

Dziewczyny znacie jakieś skuteczne sposoby na duszący kaszel? Już ledwo chodzę, brzuch mnie boli od ciągłego kaszlenia i martwię się o dzidzię bo nie ma łatwo:(
Iwonka bardzo mi przykro:(

mamazosi
Co do naszych przeczuć odnośnie płci - czujemy, że będzie chłopak, ale to się jeszcze okaże :D

Iwona84
Ja chodzę do dr Mężyk właśnie. Robi mi USG zawsze gdy ma wolny sprzęt, a powiedziała mi kiedyś wprost, że w środy popołudniu i cały piątek dostęp do USG ma nieograniczony. Ona przyjmuje też w LuxMedzie na Pogórzu, na ul.Porębskiego - może tam miałabyś bliżej? :) tam na bank przyjmuje w czwartki i też robi USG od ręki :)

hej dziewczyny,
ja po weselu powoli dochodzę do siebie, tak się bawiłam, że zakwasy mam ;)
od ok 3 dni czuję ruchy naszego maleństwa, najczęściej wieczorem gdy położe się na plecach :) super uczucie;)

Puchatkowa cieszę się, że wizyta udana i z dzidzią ok, pewnie na następnej wizycie poznacie płeć bo 14 tydz to jeszcze wcześnie i często stwierdzeni chłopcy zmieniają się w dziewczynki :) więc tym razem lepiej później i pewniej.

Katka współczuję tych niemiłych przygód w szpitalu, najgorsze jest to że mieli wam tam pomóc, a narobili nowych kłopotów, to bardzo irytujące, ale trzymam kciuki żeby z każdym dniem zdrówko wracało u was do normy.

Cleanna ja na warsztaty się wybieram, co prawda mam wizytę tego dnia, ale liczę na to że na 16 się wyrobię.

iwonka84 myśle, że jak dobrze zagadasz to zrobi Ci usg.
Moja kumpela prowadziła u niego usg z abonamentu i miała usg co 4tyg, bez problemu. On ma usg u siebie w gabinecie.

my usg mielismy w 13 tyg teraz bedzie w 21 tyg no i to tyle. ale jak bedziemy w pl to chyba zrobie jeszcze raz bo w pl inaczej jest przede wszytskim badania mam u lekarza a nie poloznej. juz nie moge doczekac sie tego usg zreszta z rodziny juz sie dopytuja czy juz wiem jaka plec a mozemy wiemy a nie chemy powiedziec ach to takie meczace ale coz takie uroki jeszcze trosze:)

Chodzę na nfz i raz mi zrobila moj lekarz w 5 tyg innym razem dala mi skierowanie w 14 tyg nie wiem jak teraz

przepraszam tak chodziło o Głodka

mamaZosi : do Gniadka chodzila czy do Głodka ?? Bo Gniadek chyba tam nie pracuje .. sprawdzilam teraz i nie ma takowego..

Hej ostatnio na wizycie u mincewicz bylam jakis miesiac temu , wtedy nie zrobila mi usg .. tylko dala skierowanie to poradni prenatalnej , bo w lux medzie mi nie robiono usg tylko na poczatku czyli w 7 tyg... a tam na dabrowie to bylam na gentycznych i wtedy pobrali mi krew do testu pappa i teraz kolejne pobieranie mam na dabrowie ( to wszystko z tego skierowania) miedzy 16 a 17 tyg badanie AFP i wtedy tez mam sie umowic na polowkowe - wiec te wazne badania robia mi na dabrowie .. a w lux medzie nie robili usg.. dlatego mam nadzieje ze mi zrobi w srode .. bo chcialabym zobaczyc rece nozki itp bo ja tylko widzialam na poczatku czarna plame i to wszystko , jak nie to wybiore sie do musiala skoro mowisz ze robi zawsze :P I tak w srode ide na pomorska bo dla mnie to najblizej..

hej dziewczyny!!!
Ja też jutro mam wizytę,ale coś mi się wydaję że usg nie będę miała, ponieważ miałam 2 tyg temu i dzidzia nie chciała się nam ujawnić. Pewnie usg połówkowe u mojej lekarki na nfz będę miała równo w 20tyg,no i idę jeszcze prywatnie 21.06 także będą dwa:)

Co do usg w luxmedzie to zauważyłam, że to zależy od lekarza. Jedni robią zawsze, inni wg nfz czyli wtedy przysługują tylko 3usg. Na pomorskiej Władysław Musiał robi usg na każdej wizycie,ale jak poczytasz opinie w necie to średnie ma. Jeśli chcesz w Gdańsku na Zwycięstwa to dr Damindursen (Japonka) bardzo fajna,pracuje na Klinicznej,ale pewnie dla Ciebie daleko. Niestety nikogo w Gdyni nie polecam. Koleżanka chodziła do Gniadka, ale szybko zrezygnowała.
ps a czemu nie robisz usg u twojej lekarki czyli Mincewicz?

Co do wagi to od zawsze dziwi mnie, że jedne dziewczyny mają tuż przed porodem duży brzuszek z przodu,a jak się z tyłu spojrzy to nie widać że są w ciąży,a inne tyją na potęgę choć się pilnują. Z czego to wynika?
Jak byłam ostatnio na klinicznej to akurat były 4ciężarówki, przyjechały rodzić. Wyglądały super, też tak chcę:( Ja mam tendencję do tycia, więc w tej ciąży się pilnuję.

cleana ja nie idę na warsztaty, bo mam zebranie w przedszkolu.

agam tez uważam, że wyniki będą ok, choć stres który przeżywasz jest nieziemski. trzymaj się dzielnie

Puchatkowa super,że dzidzia ok:) jakieś przeczucia co do płci?

Asiulka a czemu masz dostać skierowanie na usg? ja chodzę na nfz i w gabinecie jest usg i lekarka robi od ręki.

Iwonka84 wyrazy współczucia z powodu śmierci babci:(

tzn o Mezyk ewe mi chodzilo;-) a nie o Skarbek:P

NIe wiem do kogo w sumie mam chodzic - powiem tak potrzebuje zwolnienia lekarskiego bo praacuje w warunkach szkodliwych .. po zwolnienie chodzilam do prywatnego gin.. ale nie chce juz wydawac kasy prywatnie i mam nadzieje ze mi da ta lekarz.. bo inna nie chciala bo pracodawca ma mi zapewnic miejsce nieszkodliwe a u nas takiego czegos nie ma... kazda kobieta od razu na zwolnienie szla.. do biur raczej mnie nie przezuca.. :P a szkodzic olowiem i halasem to nie mam zamiaru i tak ten rtg mnie caly czas martwi co mialam na poczatku ..
Mincewiczz dala mi skierowanie na usg genetyczne i robilam je na dabrowie wiec mam nadzieje ze teraz mi zrobi w luxmedzie bo na dabrowie to mi nie pokazali nawet monitora a bylam zestresowana to i ja sama nie poprosilam .. Usg mam w pakiecie wiec powinni mi zrobic skoro mialam u nich tylko raz... Puchatkowa a TY do kogo ?? Dobrze pamietam ze w Gdyni - Skarbek Zurek? czy cos mi sie pomieszalo:)? Ja przeprowadzam sie niedlugo na Pogorze tylko czekam az maz skonczy wykanczac nasze M dlatego bardziej w tamtych okolicach bede szukac .. a na razie to w Gdansku

Iwona84
a do kogo chodzisz w LuxMedzie? Ja miałam tam już 3 razy USG w trakcie ciąży...

Ja mam wizyte u gina 5 czerwca.. niestety tego dnia tez mam pogrzeb babci.. i moj M ma urodziny .. Mam nadzieje ze zrobia mi w lux medzie usg bo mialam tylko raz w 7 tyg .. a teraz juz 14/15 fajnie by bylo gdyby zrobila bo moj M akurat mnie zawiezie wiec chociaz by mial niespodzianke gdyby Usg zrobili.. skoro dalsza czesc dnia do przyjemnych nalezec nie bedzie ..

O to widze ze z waga przoduje ja na plusie ok 4.
za dwa tyg mam wizyte u gina mam nadzieje ze dostaniemy skierownie na usg i mozliwosc sprawdzenia juz co za fasolka tam siedzi
A jak na razie kawa i ciasto :)

Dorotka86
Nasze piątkowe USG wypadło bardzo dobrze - Bąbel jest zdrowy i złośliwy - cały czas odwrócony był do nas tyłem... Próbowaliśmy podejrzeć go z różnych stron, ale perfidnie się odwracał :D
w każdym razie ze zdrówkiem wszystko OK i to jest najważniejsze :) jak bosko było słychać bicie jego serducha.... Mój Mąż miał minę niepowtarzalną podczas tego badania :)

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...