mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jak coś to poprawcie.
Miłego pisania. :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
dorcia_86 20/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Iwona84 03/12
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
Delie 26/12
Paniqa

TERMINY JESZCZE NIEOKREŚLONE
CzekoladowaPralinka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)1

Ja tez chciałam iść ale odpuściłam sobie ze względu na to że w tym dniu mam urodziny i spędzę ten dzień z moim M ;)

agam205 nie martw się wyniki będą super! zobaczysz :)

Ja się rejestrowałam na te warszataty,niestety nici z tego,bo mam wizytę u mojej lekarz w ten dzień - 06.06., a teraz Dzidzia jest najważniejsza,jeszcze 2tyg do wyników z amniopunkcji....

Widzę, że temat wagi znowu się pojawił :D ja mam już 3 kg na plusie, pewnie dlatego że nie miałam żadnych mdłości :P więc tak ładnie waga mi się podnosi. Mam nadzieje, że nie przytyje 20kg :P to moja pierwsza ciąża więc ciężko mi powiedzieć czy te 3 kg to już dużo czy nie :) tak czy inaczej wg info w necie jest wszystko w normie :)

Dzień dziecka minął spokojnie :) najważniejsze że pogoda coraz ładniejsza jest :)

Dziewczyny wybieracie się na warsztaty w czwartek?

hej dziewczyny!
Ja już w domku, zaraz jadę na badania przed jutrzejszą wizytą.
Ale sobie odpoczęłam przez te kilka dni w tym lesie -super:) Muszę częściej wyjeżdżać, bo przez ten ciężki początek ciąży zasiedziałam się w domu. Mała się wybiegała z dziećmi,także wszyscy zadowoleni.

Doszłam wczoraj do wniosku,że jednak brakuje mi pracy-lubiłam ją,ale cóż nie dałabym rady stać 8godz na pełnych obrotach. No i dalej siedzę w domu.

Co do wagi to ja nie liczę,póki nie idzie mi poza brzuch i biust to jest ok. Ale myślę, że mam maks 2kg na plusie. W poprzedniej ciąży przytyłam 18kg i zgubiłam to dopiero po roku,ale królowały wtedy w moim menu ciasteczka,czekoladki i lody.Poza tym przytyłam najmniej na brzuchu,a najwięcej twarz,nogi i biodra. Trzymałam się zasady, że jak karmię to zgubię,ale u mnie to chyba była jakaś blokada hormonalna, bo jak ostawiłam małą od piersi to same te kg zeszły, bez wysiłku. A wcześniej cudowałam-basen, bieganie, sauna, stepper w domu i waga w miejscu..Na roczek małej miałam wagę sprzed ciąży Teraz zaczynałam z tej samej wagi startować. Póki co jest lepiej.

Jak Wam minął Dzień Dziecka?
Katka trzymaj sie dzielnie, dużo sił i zdrowiej:)

Hej Dziewczyny:) Witam też serdecznie nowe mamusie. Udało mi się nadrobić zaległości w czytaniu choć się tego nazbierało znowu. Ja tak krótko. My z Jasiem wylądowaliśmy na 5 dni w szpitalu bo zaczął się odwadniać. Niestety zarazili nas tam infekcją wirusowo bakteryjną i jesteśmy oboje na antybiotyku, a do tego Jasiowi sprzedali 2 bakterie w kale... Załamka.. Strasznie mnie wymęczył ten pobyt bo spanie z dzieckiem na łóżku polowym z wystającymi sprężynami to masakra. 2 dni do siebie dochodziłam. Teraz męczy mnie strasznie kaszel ale mam nadzieję, że w końcu antybiotyk zadziała skoro już go biorę.. Niestety za tydzień czeka nas znowu pobyt w szpitalu ale już na gastroenterologii w woj. gdzie zrobią nam specjalistyczne badania no i zobaczymy jaki będzie wynik.
Trzymam za Was wszystkie kciuki i cieszę się, że nasze grono się powiększa:)))

tak z innej beczki, ślubnej trochę ;),jakby Ktoś potrzebował,lub gdyby Któraś z Was może ;),albo gdzieś w Rodzinie Waszej-mam do sprzedania suknię ślubną:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/sprzedam-suknie-slubnatyp-princess-ogl6837981.html

agnieszkaj ale mi narobilas ochoty na truskaweczki:)moze jeszcze zdarze zjesc polskich truskawecze:))))

Oj to roznie bywa z tymi kg, ja do 6 mies przybieralam 2 kg miesiecznie,nie wiem jak skonczylam na 30kg na plusie...
A nie objadalam sie, slodyczy tyle co zwykle. Duzo wody sie zbiera, wiecej krwi+dziecko, itd. Byle zdrowego Malucha donosic.
Wlasnie objadam sie truskawkami:))
Ostatnio mam tez mega apetyt na marchewke hehe

Ja mam póki co 1,5 kg do przodu :) więc nie jest zle ale apetyt dopiero teraz odzyskalam...

Hehe nooo jedzenie może być zgubne:)
Ja w tej ciąży staram sie pilnować:) z roznym skutkiem hehe ale jeszcze nie przybyło mi kg wuęc dobrze jest:)
Miłej niedzieli!

sobota mija leniwie i na wielkim obżarstwie :P
musze chyba przystopować z jedzeniem bo niczego sobie nie odmawiam a może to sie zle skonczyc ;)

Helouu!
Dziewczyny zrobilam w Brussie badania dzis i szok. Zaplacilam 160zl a w przychodni osiedlowej babka na 230 wyliczyla, wiec niezla roznica nie?

Jak Wam mija sobota?

Hej co do usg u preisa to ja robie ze wzgledu na to ze moj maz mial wrodzona wade serca i jego siostra onez.on z tym zyje,a jej wyleczyli.teraz taka wade widac na usg i mozna leczyc w lonie matki i dziecko rodzi sie zdrowe,wiec dlacmnie to wazne.moja lekarka na nfz jest bardzo dobra ale sama poradzila mi konsultacje u preisa,bo ma najlepszy sprzet.zreszta moje poronienie w 13tyg podobno bylo przez wirusa,ale byc moze dziecko mialo wade serca.ale to da sie okreslic dopiero na polowkowym.
Co do kasy to ja wszystkie badania i usg mialam za free,takze ten jeden wydatek pzezyjeva spokoj wewnetrzny bedzie.
Ja odpoczywam w lesie,pogoda super,pycha papu...ognisko mielismy wczoraj.plywalismy lodkavpelen relaks.
Dolegliwosci brak,czssem bol brzucha.brak apetytu.
Najlepsze zyczenia dla wszystkich dzieci.

Hej,

perfectangel, ja używam balsamu z ziaji mamamija, podobno dobry jest też balsam rosmanowski na rozstępy - to z tych tańszych, dziewczyny pisały, że uzywają też oliwki lub droższych kremów, ale zapomniałam nazwy.

Puchatkowa i jak tam maluszek? :)

Ja jutro idę na wesele, liczę na dobre jedzenie :) Właśnie przymierzałam sukienkę, w którą byłam pewna że wejdę no i jest na styk - brzuszek już widać ;)

Dziewczyny czego używacie na rozstępy albo będziecie używały?

Aa to luzik, grupe mam z poprzedniej ciazy.
To pierwsze badania w tej ciazy i juz zapomnialam jak to bylo w poprzedniej, a tez w brussie robilam. Ciekawa jestem wynikow. Jutro koncze 13 tydz:)

Agnieszkaj a badania krwi robiłaś też w brussie? jeśli tak to one są tego samego dnia po 15 dostępne na stronie internetowej... bo tsh, ft4, cmv i toxo nie są badaniami wysyłkowymi... najdłużej czeka się w brussie na grupe krwi i hiv :)

Ok dzięki :)
Na posiew sa takie same tylko w sterylnym woreczku. Czyli biore ten co mam:))
Mam nadzieje ze na pon beda wyniki tsh,ft4,cmv i toxo bo bedzie zonk.

Agnieszkaj na badanie ogólne moczu wiem że bruss przyjmuje te pojemniczki z zakrętką... ostatnio z takim szłam...a z resztą jak jeszcze pracowałam to sama dawałam takie pojemniczki pacjentom do badania ogólnego i bruss zawsze je zabierał od nas ze szpitala i nie marudził nic a nic... są inne niby probówki na posiew... sterylne.... ale jeszcze posiewu w brusie nie robiłam więc nie wiem jakie oni wymagania mają

Ja sie jutro wubieram do brussa na badania te wszystkie ciazowe:)
P.S. moze glupie pytanie ale wlasnie jaki pojemnik na mocz ma byc? Bo ka mam taki kubek z zakretka a pamietam ze kiedys na wzgorzu robulam badanie moczu i babka mnie ochrzanila ze juz takich nie przyjmuja i ze teraz wlasnie takie probowki podobne do tych co krew pobieraja.

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...